Kedy a ako prichádza Mikuláš?
Maminky kedy,, dávate,, deťom Mikuláša. U nás to bolo vždy 5. Večer ale niekde som čítala že to má byť 6 tak teraz neviem
@lucia13022023 24.12. Vianoce (Jezis sa narodil 25.12.) 😅 nie 23.
U nas chodi v noci z 5 na 6. Rano 6.si najdu balicky. Tak to poznam ja ako dieta.
Ale ty rob ako uznas za vhodne. Kazda rodina ma svoje zvyklosti a tradicie (mna napr.uz roky vytaca muz s tym, ze stedra vecera musi zacinat vzdy v celu hodinu. Cize bud o 17,00 alebo 18,00. V ziadnom pripade 17,30 🤣🤣🤣 tak bol zvyknuty a bodka)
@andreakotesova 24.12 je štedrý deň. Mojou pointou príspevku bolo, že všetko oslavujme o deň skôr, keďže aj Mikuláša niektorí oslavujú 5.12. Preto som napísala 23.12. Chápeš nie?
@lucia13022023 ale 24.12. je deň pred narodením Ježiša, čiže už 24.12. je oslavovanie deň vopred. Chápeš?
@andreakotesova ja to chápem, no ja sa bavím o niečom inom. Ale ok
@sovica kazdy ma inú logiku 🙂
Chodi 5teho večer to je logické nie ,keďže si ráno nájdu decka darčeky takže ta čarovná noc je piateho co je natom zle ,smiešne ci nelogické ak si ho už niekto nájde piateho večer keď nestihol zaspať? 🙂 Každému ako sa paci niekto tomu chce venovať 5 minut niekto hodinu niekto večer niekto ráno. Ho ho ho .
mam uz sice vacsie deti ale Mikulas k nam odjakziva chodi v noci z 5. na 6.12. Na Mikulasa rano si najdu balicky, aspon som mala vzdy zaruku, ze rychlejsie vstanu, kedze sa tesili. A samozrejme sme mali o 10 min skorsi budicek.
5.12.vecer. V cizmach nasli decka len nakres, kde sa mikulassky balicek nachadza. Hodinka hladania bola pre nich zazitkom a balicek odmenou.
U nás chodil Mikuláš aj s certom 6.po skole/škôlke.
@kikappp Áno, každý má inú logiku. Však ja sa nehádam. Ale v kalendári máš jasne uvedené, kedy je Mikuláš. 5.12. to rozhodne nie je. Aj keď podľa Tvojej logiky áno. A Mikuláš chodí v noci z 5 na 6, nie večer 5. Ale však ľudia si veľa vecí poprekrúcajú a prispôsobia, aby si to uľahčili. Ináč, Ho Ho Ho, to je "pokrik" Santa Clausa, nie Mikuláša. Ale nekazme si toto čarovné adventné obdobie hádaním sa, kto má pravdu. Aj tak si to každý spraví, ako mu vyhovuje. Mier❤
@sovica Nehadam sa len som napisala iny pohlad na vec . Ale naozaj neviem co je tu na ulahcovanie ani prekrucanie ani ci chodi v noci ci podvecer ani ci si obcas nezakrici ho ho ho mozno bol aj kamos zo santom..Jednoducho je to pre deti nieco carovne a magicke a je jedno ci to bude vecer alebo rano teraz sa tu nerisie Krestanske hladisko ale kedy urobit detom ten akt radosti.
U nás si deti vždy našli balíčky 6.12 ráno . Ale chodí po dedine podľa toho ako vychádza deň ( chodia po domoch väčšinou cez víkend) tento rok v piatok/ sobota a videla som plagáty,že aj v nedeľu je niekde ešte
5.12. večer nájdeme balíčky pri čižmách...ráno je to nepraktické ...takto si to užije 😜
U nas vzdy 5.12. vecer, aj hned ten vecer si to nasli.
Oficiálne 6.12. ale netreba zabúdať na to, že musí o deň skôr lebo má toho veľa. To je logické.
Dávam v noci z 5/6 a 6 ráno ma balícek v okne
@kikappp A kde si čítala, že riešim kresťanské hľadisko? Kedy je v kalendári Mikuláš? 6.12., nie 5.12. To, že si to niekto prispôsobí, aby si to s deťmi uľahčil, lebo otvárať balíčky ráno 6.12. je vraj nepraktické, je v poriadku. @autorka sa ale pýtala resp. konštatovala, že ona dáva 5, ale čítala, že by to malo byť 6. Správna odpoveď je 6.12. Tým, ktorým vyhovuje oslavovať Mikuláša o deň skôr, nech dávajú balíčky 5.12. večer. Však nikto im to nezakazuje.
Píšeš, citujem "Jednoducho je to pre deti nieco carovne a magicke a je jedno ci to bude vecer alebo rano..." Takže keď je to jedno a chcete oslavovať večer, tak by to malo byť 6.12. večer - na Mikuláša (nie 5.12. na Ota).
Sorry, nechala som sa uniesť. Ale keď som si už dala tú námahu to napísať, tak to nezmažem aj za cenu, že sa zase do mňa pustíš.
@sovica vieš čo už nemám energiu a ani záujem ti niečo vysvetlovat ved si slav kedy chceš .Ak máš potrebu označovať ľudí ze si niečo prekrucaju ,uľahčuje len preto ze to maju zaužívané ináč tiež tvoja vec .Jedna baba to tu krásne vysvetlila ale podstatne je to ,že je to jedno a je to každého vec .
Žienky ďakujem vám všetky za milé aj menej milé rady. Vidím že každý si robí po svojom a tak som to spravila aj ja dnes . Mrzí ma že sa našli aj také čo si chceli len rypnúť ale nevadí veď to vidím aj u iných diskusiách. Pekný večer...
U nás chodí, aj chodil dnes večer.Rano vstávame o 5, určite si nebudem dávať budík ani o minútu skôr s deťmi 😂

My sme sa o tomto bavili s maminou včera 🤣 ona vravela, že roky k nám chodí Mikuláš 5.12. A J ze to je aká logika, keď Mikuláša je 6.12?🤣
Tak to oslavujme všetko deň vo pred. 13.2 Valentín, 23.12 vianoce..