Kedy je čas nechať malé dieťa len so starými rodičmi?
Ahojte mamicky!Mam taky problem, teda, neviem co mam robit, ide o to, ze sa v auguste idem vydavat, mame 10mesacnu dcerku, a chceme ist zaciatkom septembra na dovolenku, na taku svadobnu cestu, lenze neviem co s malou, moji svokrovci su super, viem, ze by sa o nu postarali, ale neviem si predstavit byt bez nej tyzden, kamoska mi povedala, ze by som to brala v pohode, a na druhej strane vziat ju zo sebou je blbost, pretoze je obdobi, ked na nu treba davatstale pozor, takze by to nebola dovolenka, absolutne neviem, ako sa rozhodnut, laka ma dovolenka, moj drahy si ju zasluzi, ale na strane druhej si to neviem predstavit kvloli dcerke, co si o tom myslite?dakujem 🙂
nuž, každá sme iná 😉 ...ale po pravde zo skúsenosti z okolia viem, že 95% mamičiek a teda hlavne rodičov-berie svoje dieťa na dovolenku..na tie zvyšné percentá sa my ostatné pozeráme ako na ,,krkavčie" alebo ,,zlé" matky 😝 🙄 , pretože ste rodina a patríte k sebe 😵 ...a ver, že s 10 mesačným je to oooomnoho v pohode ako s 2 či 5 ročným....alebo teda lepšie povedané, na dieťa v akomkoľvek veku treba dávať pozor...ale je vaše...tak prečo ho nechať doma? 😕 ja by som to určite nevydržala...a môj manžel tiež nie....srdce a ani rozum by nám to nedovolili!!!
ja by som bez malej dovolenkovať nevedela, nevedela by som sa vôbec odreagovať, myslou by som bola stále doma. Podľa mňa 10 mesačné dieťatko k starým rodičom na pár hodín, ročné od rána do poobedia, 2 ročné na 1 noc, a na týždeň by som nechala až 4-5 ročné dieťa. toto je môj názor.
My ideme onedlho na dovolenku aj s malou. To bude mat cca 11 mesiacov. No a bez nej by som urcite nesla. Aj tak by som celu dobu rozmyslala ako sa ma, co robi atd a urcite by som si to neuzila.... Teda ten ucet za telefon by som ozaj vidiet nechcela 😉. A ja sa napriklad neuveritelne tesim ako bude jest piesok a robit podobnu neplechu🙂))). Myslim ze presne ako pise didiana333, noci su dlhe takze na romantiku cas mat budete a cez den vam bude robit mile starosti vas maly pokladik.
tiež by som bez deti nešla ani na jeden den,nevedela by som byť od nich preč.No máš ešte jednu možnosť 🙂 ked máš super svokru tak ju berte so sebou ,večer môže povarovať ked sa budete chcieť ísť zabaviť a byť aj sami 😀 😀 To bol vtip 😀 Aj ked,.......
Myslím si, že v prvom rade je dieťa, takže by som ani neuvažovala o tom, že by som dieťa nechala svokrovcom. Zoberte dieťa so sebou. Veď ste predsa rodina. Prepáč, ale ako dobrý manžel by som ťa ani nenechala uvažovať nad takouto myšlienkou.
ja by som si rada oddýchla aspoň na týždeň od detí 😉 ale nejde to 😵
no rozhodni sa podľa toho ako ti káže rozum. ja by som šla. ako vravíš svokrovci sú super a tak vieš že bude v tých naj rukách o malú postaranú 😉
Ja som si tiez velakrat povedala, ze potrebujem "dovolenku" od rodiny, od deti. Ale vedela som si to predstavit tak na 2 dni, viac by mi asi neslo, chybali by mi a obavala by som sa, ci je vsetko v poriadku. My mame s muzom tiez naplanovanu dovolenku osamote, po piatich rokoch manzelstva... vyrocie a tak... je to poznavacka, takze deti neprichadzaju do uvahy. Mame 4r dceru a 14,5 mes syna. A veru ma zhryzaju obavy, ci mam ist od nich a asi tu dovolenku zrusim. Asi pojdeme radsej este raz s nimi do Slovinska. Muz tiez nema uplne vyhraneny nazor, ale asi sa viac priklana k zruseniu...
Ja som nechala malu (9 a pol mes.) svokrovcom tento vikend, od piatka vecera do nedele doobeda, boli sme na festivale, aj ked som sa bavila a bolo fajn na malu som xxxx krat myslela a stale vyvolavala ako sa maju. Tyzden by som nevydrzala. Ideme v sept na dovcu, mala bude mat rok a urcite ju bereme zo sebou.
Ver tomu ze strazenie malej na dovolenke ta vycerpa omnoho menej ako tyzden neustaleho premyslania ci je vsetko v poriadku. Budete na nu dvaja, tu chvilu sa prestravuje aj na presnidavkovych obedoch, trochu sa ukludni v novom prostredi, uvidis starosti bude este menej nez doma.Alebo si naplanujte romanticky vikend vo dvojici.
Proste uz ste rodicia a uplne vypnut od deti sa jednoducho neda. Ver tomu ze aj ked bude mat vasa dcera 16 a vy budete na samostatnej dovolenke neprejde den aby ste sa nestrachovali ci je ok.
@lenka.2608 no 10 mesacne dieta bez rodicov na tyzden ...hmmmm to je trocha vela, nepoviem na noc resp. na vikend, ale v tomot obdobi sa zacina u deti prejavovat sepracna uzkost ... tak aby jej to to neublizilo. Ak sa idete s otcom dcerky brat, budete tvorit rodinu do ktorej patri aj dieta, a naozaj cim mladsie dieta tak tym lepsia dovolenka, ano treba davat na nu pozor, ale ma aj spanok, kde sa mozete zrelaxovat, take 3-4 rocne dieta uz neoblbnes spankom a budes musiet vymyslat program na cely den ... teraz takemu dietatu staci len par metrov stvorcovyh par hraciek, pieskovisko a je spokojne ... a argument, ze drahy si dovolenku bez malej zasluzi je hrozny ... aj on bol pri plodeni dcery, tak aj on ma za nu zodpovednost.
Neboj mat romantiku a relax sa da aj s dietatom (ved sa nemusis starat o domacnost, varenie, pranie, zehlenie ... ), sadnete si s drahym na kavicku pri detskom ihrisku, budete sledovat malu ako sa hraje a vy svojskym sposobom relaxovat.
Odhliadnuc od usetrenia za telefonovanie a i ked sa svokrovci vedia postarat, tak ty si matka a ty poznas svoje dieta najlepsie a preto by mala byt s tebou ... a tyzden je fakt dlha doba a ty by si neodychla, lebo by si bola furt myslou pri malej, ci je v poriadku a tak ... tak co by si mala z tej dovolenky???
Ahoj dievčatá aj ja sa pridávam,ja by som asi tiež nešla bez malej...keď sa nevieš rozhodnúť tak zober svokru a budeš mať aj romantiku a budeš aj s malinkou 🙂 to je celkom fajn riešenie...tak držím palce
podla mna cas nechat desatmesacne dieta so starymi rodicmi nie je nikdy 😀 ..teda ja by som svoje dieta v takom veku urcite nenechala s nikym a nesla by som bez neho na dovolenku.
ahoj,my sme boli na svad.ceste aj s nasimi dvojickami,vtedy mali 16mes.a uplne v pohode,skor by som stresovala bez nich...a s jednym malym babom to je ok,ak vsak chces ist bez malej,kvoli tomu,ze si to muz zasluzi...no neviem,skor by si si to zasluzila ty...ale uz ste rodina a mate dieta...neviem,ci kojis,co mala vyzaduje,ale myslim si,ze do roka by malo byt dieta so svojou matkou....ak budete bez nej,budes stale domov vyvolavat,bat sa,kazda myslienka bude na nu...zvaz to,ale ja by som bez mojich deti na dovolenku nesla,bolo by mi smutno
ahoj....hoci som so svokrovcami nikdy nemala extra vztahy ,ale vnucku maju radi a neverim zeby jej ublizili a staraju sa o nu vzdy ked si potrebujem odychnut, alebo ist nieco vybavit do teraz som im ju ani nedavala (byvame spolu) a mala spala uz aj s nimi a nebojim sa o malu lebo viem ze je v dobrych rukach 😉

Myslím,že si si aj sama odpovedala...ste predsa rodina...a malá by ti chýbala.Ja by som ju vzala so sebou...veď romantika môže byť aj tak...noci sú dlhé 😉