icon

Kedy sa považuje za incest vzťah medzi príbuznými?

aniss257
4. nov 2024

Ahojte známi čakajú dvojičky, neplánovane … no sú aj vzdialená rodina ti znamená že mužov dedo je bratranec ženinej mamy. Myslite že je to riziko? Výsledky sú zatiaľ ok.

minenkak
4. nov 2024

@aniss257 veď to už ani není rodina

sissy27
4. nov 2024

@aniss257 ty si prosím ťa prečítaj čo je incest... toto okolo toho ani nešlo...

deti95060810
4. nov 2024

kľudne môžu pokračovať ďálej - žiadny incest.

aniss257
autor
4. nov 2024

@deti95060810 ja len že gény sú nevyspytateľné, ona ma tiež tie dvojičky z generácie asi 3 dozadu….

h2
4. nov 2024

Určite sú oveľa vzdialenejšia rodina, než keď sa v minulosti v kráľovských rodinách medzi sebou ženili a vydávali vlastní bratranci a seternice (a často už ich rodičia boli v podobnom príbuzenskom zväzku a ďalší predkovia detto).

deti95060810
4. nov 2024

@aniss257 už je to tam domiešané celkom slušne...

juliet86
4. nov 2024

ved ked maju pochybnosti mozu kvoli tomu navstivit odbornika genetika ktory im urobi odbery a pozrir sa na dedicne choroby atd

januska12323
4. nov 2024

Incest je blízka rodina nie rodina spred dvoch generácií, a teda ani oni neboli blízka rodina.

cajchana
4. nov 2024

Tiez si myslim, ze toto okolo incestu ani neslo, takze to bude istotne v absolutnom poriadku. 😉

gleep1
4. nov 2024

Ja poznám dlhodobý pár bratranec a sesternica. Nie je to incest. Oni si nesú to riziko..

lenkakravcova
4. nov 2024

@aniss257 na Slovensku je povolené zobrať si sesternicu, bratranca ale aj ujo+neter a naopak. Je to divné ale vraj to incest ako taký nie je papierovo. V takom prípade je už ale genetika otázna.

Vo vašom rodinnom prípade je tu úplne okej. Veľmi ďaleké príbuzenstvo.

domka222
4. nov 2024

Moja kamoška má starých rodičov bratranec a sesternica. To mi príde čudné a nie to,čo si nazvala incestom ty

sevrin
4. nov 2024

Incest je brat so sestrou. Alebo rodič s priamym potokom. Do detailov zachádzať nechcem, lebo je mi mdlo z tých predstáv.
Riziko je bratranec a sesternica.
Keď ide o bratranca a sesternicu z druhého kolena, riziko genetických defektov sa už výrazne znižuje a ba dokonca myslím, že ani naša legislatíva to nezakazuje. Ale ja osobne by som do toho nešiel.
Bratranec a sesternica z tretieho kolena sa považuje viac menej už za bezpečné.

@aniss257 v prípade tvojej famílie, je tam riziko zanedbateľné až mizivé. Nie je čoho sa obávať.

taktotedanie
4. nov 2024

@aniss257 poznam aj blizsiu rodinu a su manzelia a maju 3 zdrave deti
Toto uz incest nieje to ani rodina uz nie

123profil321
4. nov 2024

On 4. generácia, ona 3. To už rodina nie je. Máme takto aj my v rodine. Presne ako si písala. Jeho dedo bol bratranec jej mami. Majú dve deti a obe sú úplne zdravé.

jaskolka
4. nov 2024

@aniss257 toto je tak vzdialene príbuzenstvo,že to nemá absolútne nijaké riziko. incest to nie je určite.

hendikep
4. nov 2024

@aniss257 mojej babky kamarátky, otca brata sestry syn? :D