Kedy sa považuje za incest vzťah medzi príbuznými?
Ahojte známi čakajú dvojičky, neplánovane … no sú aj vzdialená rodina ti znamená že mužov dedo je bratranec ženinej mamy. Myslite že je to riziko? Výsledky sú zatiaľ ok.
kľudne môžu pokračovať ďálej - žiadny incest.
@deti95060810 ja len že gény sú nevyspytateľné, ona ma tiež tie dvojičky z generácie asi 3 dozadu….
Určite sú oveľa vzdialenejšia rodina, než keď sa v minulosti v kráľovských rodinách medzi sebou ženili a vydávali vlastní bratranci a seternice (a často už ich rodičia boli v podobnom príbuzenskom zväzku a ďalší predkovia detto).
@aniss257 už je to tam domiešané celkom slušne...
ved ked maju pochybnosti mozu kvoli tomu navstivit odbornika genetika ktory im urobi odbery a pozrir sa na dedicne choroby atd
Incest je blízka rodina nie rodina spred dvoch generácií, a teda ani oni neboli blízka rodina.
Tiez si myslim, ze toto okolo incestu ani neslo, takze to bude istotne v absolutnom poriadku. 😉
Ja poznám dlhodobý pár bratranec a sesternica. Nie je to incest. Oni si nesú to riziko..
@aniss257 na Slovensku je povolené zobrať si sesternicu, bratranca ale aj ujo+neter a naopak. Je to divné ale vraj to incest ako taký nie je papierovo. V takom prípade je už ale genetika otázna.
Vo vašom rodinnom prípade je tu úplne okej. Veľmi ďaleké príbuzenstvo.
Moja kamoška má starých rodičov bratranec a sesternica. To mi príde čudné a nie to,čo si nazvala incestom ty
Incest je brat so sestrou. Alebo rodič s priamym potokom. Do detailov zachádzať nechcem, lebo je mi mdlo z tých predstáv.
Riziko je bratranec a sesternica.
Keď ide o bratranca a sesternicu z druhého kolena, riziko genetických defektov sa už výrazne znižuje a ba dokonca myslím, že ani naša legislatíva to nezakazuje. Ale ja osobne by som do toho nešiel.
Bratranec a sesternica z tretieho kolena sa považuje viac menej už za bezpečné.
@aniss257 v prípade tvojej famílie, je tam riziko zanedbateľné až mizivé. Nie je čoho sa obávať.
@aniss257 poznam aj blizsiu rodinu a su manzelia a maju 3 zdrave deti
Toto uz incest nieje to ani rodina uz nie
On 4. generácia, ona 3. To už rodina nie je. Máme takto aj my v rodine. Presne ako si písala. Jeho dedo bol bratranec jej mami. Majú dve deti a obe sú úplne zdravé.

@aniss257 veď to už ani není rodina