Kedy skončí toto korona šialenstvo?
Ahojte musim sa rozpisat. Kedy skonci toto korona sialenstvo? Dodržiavame vsetky opatrenia, chodime na testy kazdy tyzden. Som na materskej mame dve male deti chodime len von na dvor alebo na ulicu kde su max susedove deti...so starymi rodicmi sa nevidime, len par krat aj to von s ruskami. Stary rodicia chceli prísť na navstevu no stale ich rusime ze len von, uz aj sa na nas hnevajú. Mam pocit ze kazdy nsto dlabe pocujem o ludoch co robia oslavy navstevuju sa nemozu si nic odpustiť a len predlzujeme toto trapenie. A my doplacame nato....uz mam dost clovek je tvor spoločenský no radsej sedime doma aby sme neriskovsli zdravie seba a drti. A to co sa deje v tv v politike....no comment....
@lily111 Akurat som citala ako 2 zdrav.sestricky v Rakusku sa mesiac po ockovani nakazili. Mimo pracoviska, lebo kolegovia negativni.
Jedna z nich prekonala pred rokom covid tazky priebeh s ventilaciou v nemocnici. Dlho sa liecila. ockovanie pfizer, a teraz mesiac po 2 ,davke zas covid. Jedno rano sa zobudila akoby ju presiel kamion a kym cakala na vysledok testu, tak ju brali do nemocnice, je to zle, ale nie az tak ako pred rokom, a teda ak je v nemocnici az taky lahky priebeh nema, ako sa tvrdi, ze po ockovani nebude mat tazky priebeh. Tak nehak stale nevidim zmysel ockovania.
@hruska91 nie si jedina, ja som doma na MD, muž chodieva každú nedeľu a ja tiež, pretože tiež neviem co sa cez týždeň zomelie a budem potrebovať test! Napríklad v pondelok som musela s malým k dr, lebo začal strašne kašľať, akože pokaslieval aj pred tým, ale cez vikend sa mu pohorsilo, samozrejme pýtala test a dnes na poste sa ma tiež pýtala, či mám test! Takže nikdy nevieš, a mam viac kamosiek co su doma na MD a testovať sa chodia tiež, takže určite niesi jedina 😉
@tanyan @nikca_123 ja sa nehadam. vsetko to viem. ockovani sa mozu nakazit, rovnako mozu virus roznasat, ockovanie zabezpeci lahsi priebeh, lebo imunitny system skor zareaguje, kedze uz virus pozna z ockovania, virus bude mutovat, budu potrebne preockovania ci kvoli uz kvoli mutaciam virusu alebo bude treba imunitnemu systemu virus pripomenut. ale autorka sa pyta nieco ine, kedy skonci toto sialenstvo - ked bude dostatocna preockovanost, situacia sa moze uvolnit @jaroe ja tomu velmi dobre rozumiem, aj mutaciam a moznym hrozbam
@hruska91 my sme tiez napríklad neboli s našimi od septembra. Vieš koľko je takých, čo si pochovali rodičov, babky,lebo len jedna oslava, jedna návšteva.. Tí čo sa navštevujú hore dole bez následkov mali proste šťastie, ale nikdy nevies...Co sa rodičov týka, my sa chystáme keď budú zaockovani. Toľko už vydržíme, keď sme doteraz vydržali. Návštevu sme v tomto roku absolvovali jednu, u segry, otestovani s tým že sme všetci dospelí aj deti boli posledný týždeň doma. A bude čoraz krajšie, budeme viacej von, bude lepšie '-)
Jediné čo trápi mňa je aby sme neprišli o prácu kvôli niečomu čo tu už s nami bude navždy.Inak si život doma plne užívam ale len preto, že tiež môžem výjsť von.
No asi to skonci az kym nevymyslia ockovanie proti blbosti, na takych, ktori pozitivni poslu deti do skoly, prechadzaju sa pozitivni po nakupnych centrach, kym cakaju na mhd a podobne. Ja uz snad ani neverim, ze taki ludia existuju ty vole. 😯
@engel76 Ja zmysel očkovania vidím v tom, že zaočkovaný má ľahší či bezpríznakový priebeh ochorenia. To znamená, že ak sa zaočkujeme, síce ochorieme aj môžeme šíriť nákazu, ale prežijeme. Čo je teda benefit očkovania? Ak sa zaočkujú všetci (čo sa chcú očkovať), nech sa choroba šíri smelo ďalej, ale už sa na ňu nebude zomierať (teda s výnimkou niektorých, čo sa očkovať nedali/nechceli). Príklad z mojej rodiny: žena - zdravotníčka v dôchodkovom veku, silná cukrovkárka, vysoký tlak atď., 2 dávky vakcíny; jej muž, nezdravotník, dôchodkový vek, silný cukrovkár, obézny, v minulosti prekonal slabší infarkt, neockovaný, lebo on sa na to môže vys...ť.; dcéra, zať, 3 malé deti - všetci žijúci v jednej domácnosti. Hádajte, kto je momentálne na pľúcnej ventilácii? Ona, mladí ani deti to nie sú...
@ivanaks Kontrolná otázka, lebo si nie som istá či som pochopila tvoj komentár správne. Benefit očkovania vidíš v tom, že sa na chorobu už nebude zomierať a ako príklad benefitu uvádzaš, že plne zaočkovaná je na pľúcnej ventilácii, zatiaľ čo ostatní nezaočkovaní (vrátane rizikových) sú OK?
@tanyan ona,mladi ani deti to nie su. Citaj s porozumenim.
@stanulienkat
@danim
Práveže čítam a všímam si čiarky. Práve preto som položila otázku priamo autorke komentára a nie ostatným...

My sa stretávame s každym... a co poznam a mali koronu tak ti doniesli z roboty😊tiež ma to nebavi ale neda sa žiť zavretý v jednom byte/dome... zober si že ja s priatelom byvame od rodicov dost daleko a sme sami v 1-zbaku som tu zavreta kym nejdeme domov lebo tu nikoho nepoznam.. a zrazu priatel jeden den vola že ide domov z roboty lebo je nakazený🤷🏽♀️