Kedy začína manželovi karanténa?
Vie mi tu niekto poradit od ktoreho datumu plati karantene pri prechode branicami? Manzel sa vracia z prqce a teraz nevieme. Plati 5.jul alebo 9?
@maciatkolulu Prosím Ťa neoznačuj ma v Tvojich príspevkoch, mne Tvoju situáciu na hraniciach nemusíš objasňovať. Dakujem.
Aj tak stále si ideš svoje. Opakujem znova, že sa tu rieši cestujúci prichádzajúci z Holandska, čo je úplne iný prípad a nie pendler z AT ako si Ty. A mimochodom autorka už dostala odpoved, ktorú potrebovala.
A keď sa Vyhláškou UVZ SR neriadis Ty, nemusia tak isto chcieť robit i ostatní.
Na registráciu Ťa nemá/nemusí nikto vyzývať, je to Tvoja zákonná povinnosť sa riadiť predpismi. Tie sú jasne dané aktuálnou vyhláškou, treba si ju len prečítať.
Tvojou povinnosťou bolo/je sa zahlásiť na formulár E-hranica a mat pri sebe negatívny ATG test. Bez ohľadu nato, či Ťa niekto na hraniciach bude kontrolovať alebo nie.
Potom to všetko na SK vyzera tak ako vyzera, niet divu 🤦♀️🤷♀️
@99jane99 prepáč, ale musím, registrovaná som, vždy som mala všetko čo požadovali rakúšania a aj Slováci. Ja za to nemôžem, že len mrkli do tlf a nepozadovali nič viac. Holandsko je zelená krajina a predpokladám, že k nám nepreleti. Takže ja sa riadim platnou vyhláškou, myslím, že iba magor by išiel bez. A neviem ako to na slovensku vyzerá, ale ja čítam, že iba a iba skvelo.cisla klesajú, žiaden nakazený atd. Takže je to super. No a už len nariadenie, kde očkovaní, môžu chodiť z čiernych, alebo hocijakých zon naspäť bez testu a karantény je naozaj inteligentné a ochraňujuce krajinu👍👍👍, iné krajiny naopak, začali testovať aj očkovaný h vo veľa prípadoch, ale ok. Ak sa ti moje príspevky nepáčia, nemusíš čítať a tobôž reagovať.
@simoncik som iba chcela. Povzbudiť, že sa nemá čoho báť, že situácia je kľudná a samotní policajti sú znechutení, povedali mi, že sami netušia ako to bude vyzerať od piatku...
@maciatkolulu Nechapes ale, že ma nemas označovať v Tvojich príspevkoch ? 🤷♀️
@hipuska
Je to povinnosť občana, na základe vyhlášky c.218 UVZ SR uverejnenej 10.06.2921, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky, podľa § 5 ods. 4 písm. k) zákona č. 355/2007 Z.z.v znení neskorších predpisov,... z dôvodu pandémie ochorenia COVID-19 vydáva podľa § 59b zákona tuto vyhlášku, ktorou nariaďuje podľa § 48 ods. 4 písm. a), d), e), r), w), x), y) a z) zákona tieto opatrenia...
Takze to nieje zákonná povinnosť ?
“Dakujem za upozornenie”
@hipuska včera som. Vola zase, sama som bola na hranici, žiadna panika, nič, policajt, sa IBA opýtal, či som zaočkovaní, či mám test, či som zaregistrovaná, ja ze áno, on, že pekný deň a šťastnú cestu. Nic nechcel vidieť., povedal, že majú toho dosť, sami nevedia co bude, na otázku, či od piatka pcr opäť pokrčil plecami, že netušia. Takže tak. Nepochybne bude dnes večer viac áut, ale ako sme sa včera vracali bolo viac áut, ale stále v pohybe, Rakúšan nič neriešil, kývol mi.
Tak aj pre nich to musi byt celkom velky napor, kedze sami nevedia co a jak, prikazy a rozkazy sa im menia kazdu chvilu a este sa stretavju aj s odporom a nepochopenim u ludi. Nechcela by som byt veru teraz na ich mieste
@hapkova ani ja...

@sovica už sme jej to niekoľko krát napísali, aj vyhlášku, aj link tam má. Zjavne sa jej to nechce naštudovať