Kedy začneme štrajkovať my mamičky?
Všetci štrajkujú - učitelia, lekári, dôchodci..všetci. Ale nikto si neuvedomuje ťažkú situáciu, ktorú máme my - mamičky. Prinajlepšom dostaneme 217 eur, čo je rodičovský príspevok aj s prídavkom na dieťa a môžeme sa zblázniť, nestačí to ani na poplatky a základné potreby dieťaťa. Mali by sme s tým začať niečo robiť, nemyslíte?
@onmaria no choď do toho a budeš aj bez 217€ mesačne a troch rokov doma... tento luxus je len u nás, inde sa chodí do práce po pár týždňoch od pôrodu alebo môžeš byť doma, ale bez platu, dostaneš v lepšom prípade úľavu na daniach... a aby som nezabudla, tak si zaplatíš aj za pôrod mastnú sumičku, resp. si môžeš platiť predtým drahé zdravotné poistenie, aby ti pokrylo aspoň časť nákladov na pôrod, nie že ešte nejaké "kočíkové"...
@gubcikova akože mňa osobne tá chuť na kávu prejde hned,ked vidim tu cenu 😉 😉 ja si vždy pochutnam na domácej káve,ktorú mi uvarí polovička....niet nad takú kávu 🙂
@miskakyska ved to.ked si vezmeš káva u nás stojí 1,20-1,60.denne ideš von 2x takže to máš za deň cca 3€ .dajme tomu že cez víkend na nu nechodíš tak x20dni hodí to aj peknú sumu a doma kúpiš si kávu za 6€ a máš ju na celý mesiac a denne si ju môžeš dať 4X
Viete, co je smutne? ze stat vam hodi par eur, nejake tie omrvinky a vy ste este vdacne? to uz ozaj nemate ani trochu sudnosti a zdraveho rozumu? Kludne sa urazte, ale nie je normalne, aby tu kazda druh tvrdila, ako mame byt radi za almuznu, bla bla bla...a ze v inych statoch je to ine ci horsie, ma vonkoncom nezaujima - nezijeme v inom state - zijeme tu a platime dane tu, cize by nas mal zaujimat vylucne nas system. Tu nie je namieste porovnavanie.
No je to porovnatelne ako v casoch pristahovalcov a osidlovania - prisli pristahovalci, domorodcom hodili zopar omrviniek, ti boli vdacni, ze ako super, niekto sa o nas stara a dava nam zadarmo, nic za to nechce a potom im zobrali vsetko, co mali a utlacali ich hadam aj dodnes..velmi podobny system a ako vidim, funguje aj v modernej dobe.
Smutne, ze sa nechate natolko utlacat a demagogizovat, ze ste vdacne vlastne za minimum...
@gubcikova no prosim ta, ukaz mi niekoho, kto chodi dva krat denne na kavu do kaviarne...trochu mimo poznamka
@blondiee83 nepoznáš?ja áno
@blondiee83 poviem ti to takto.máš RD 194 aj nejaké cetny.máš možnosť pracovať,štát ti prispeje na jasle,alebo opatrovateľku.ked štát zvýši RD nebudeš mať možnosť pracovať a neprispeje ti na jasle.čo je lepšie?
@blondiee83 dobrý postreh mne deti dovolia ísť na kávu raz za rok 😀
@blondiee83 tak ak by si bola vo vlade, kde by si vzala ty financie na plosne zvysenie davok?a ide o to, ze kto chce viac, pre to nieco spravi a nie, ze bude cakat od systemu, sediet doma, koncit o druhej a stazovat sa...je to rodicovsky PRISPEVOK....a prispevok je ako pomoc pre rodicov, nie je urceny na vykrytie celeho chodu domacnosti....
Ja som asi z inej dimenze... Dieta budem mat preto, lebo chcem a dokazem sa onho postarat... Stat mi ho nespravil, mam manzela, mam pracu, odkedy som zamestnana odkladam si peniaze bokom... Snazim sa vsemozne, aby som nebola odkazana na tych 190€ od statu, ktore su len PRISPEVKOM, nie nahradou mzdy... Kazdy nech ma tolko deti, o kolko sa dokaze postarat, vsetci mame nase zivoty vo vlastnych rukach... A ano, som vdacna, ze mozem s dietatom ostat doma 3 roky, inde o tom zeny mozu len snivat...
A navyse, ako si ten strajk predstavujete? Nejako si to neviem predstavit... 😅
@dai No jak vysoký by měli být dávky na rodičovské dovolené, tak jsem se zamyslela, aby to bylo spravedlivé... No dle toho co mi z mnoha podobných diskusí plyne, tak by měl být rodičovský příspěvek ve výši předchozího platu, s tím že ti jenž plat neměli, tak jsou naučený žít bez peněz, tak proč to měnit, no a ty co měli hodně, dostanou hodně, jak byli naučení, samozřejmě náklady se zvedají, když je dítě (o tom že určité náklady klesají nebudeme mluvit, protože přeci to se neříká nahlas, třeba z toho vydřít co se dá... 😎 ), takže přídavek na dítě, by měl být dejme tomu ve výši cca těch 200€, což by mělo pokrýt případné umělé mléko, nějaké oblečení, zdravotní náklady atp. (když rodiče nebudou nakupovat v nejluxusnějších obchodech), pak by zdánlivě měli být všichni spokojený, jenže nebudou, protože jak známo většina lidí se svým platem není spokojena, tedy by byla nespokojena i s výší takového rodičovského příspěvku, to za prvé a za druhé, ty co by neměli nic, nebo měli málo (přesto že by to vycházelo z předchozího platu) by nadávali na ty co mají hodně, protože přece ty to nepotřebují, mohli si předtím naspořit a ne teď za nic brát tolik (toto tvrzení je dle mého dostatečně ukázáno na tom, že se vůbec bavíme o "milionářské dani", kdy ty jenž více vydělají a tím i více odvádějí by měli odvádět ještě více... 🙄 ), tudíž by vznikla další vlna nespokojenosti, protože už by to nepřipadalo všem spravedlivé, protože oni by měli podstatně méně, kdežto ti druzí více... O tom že by stát šel do háje, důchodci (a nejen oni) by hlady umírali na ulici, zdravotnictví by stálo tolik, že by kde kdo umíral na ulici, vzdělání by bylo nedostupné pro dobrých 80-90% obyvatel, se přeci nebude mluvit, protože to už není hezké...
No a že by tento systém popíral účel sociálních dávek, které mají sloužit k nutnému přežití (nemá se z nich platit auto, půjčka atp.) a nutit lidi, aby se pro větší komfort, vrátili do práce, to už je asi taky chápání někde jinde... 😉
Toto je jen ukázka toho, že se nikdy nelze zavděčit všem a že je nutné, aby lidé nehleděli jen na sebe, ale i na ostatní a pomáhali si, protože to je základ pro to, aby všem bylo lépe. To je ta solidarita, na to platíme daně, odvádíme zdravotní a sociální pojištění, protože jednou ty, jenž by jsme jim teď nedopřáli můžou rozhodovat o našem osudu právě svými daněmi a odvody 😉 A je zbytečné a věc úplně jiná řešit kolik mají lékaři, učitelé, politici a kolik se promrhá kde státních peněz, to jsou věci které se mají řešit extra a dají se řešit například při volbách atp... 🙂
@blondiee83 prepac, nechcem sa s tebou hadat... dost mi v inych temach vyhovujes, ale myslim ze na tomto sme sa uz raz nezhodli...
ja zase moc nerozumiem preco by stat mal davat zdravym ludom - zenam , ktore si uzivaju s detickami na materskej viac... ved je tu tolko chorych, starych ktori si nemaju ako privyrobit - na tie hlavne by mal ist ten solidarny system... My mame predsa muzov, same mame moznost ist do prace etc. ...my nie sme nudzne.
Ja tiez suhlasim so strajkom - ale tiez skor so strajkom za rodinu - aby skolky prisposobili casy pracovnym dobam, aby mali rodiny vyssie danove ulavy, deti moznosti vyzitia, rodiny lepsie uvery, aby sa stavali startovacie byty pre rodiny, mozno nejake minimalne bezurocne pozicky ako to bolo kedysi... mohli by aj nizsie dane na zakladne detske veci dat.... moznosti je milion ako nepriamo zvyhodnit rodiny... ale peniaze by mali ist podla mna tym ktori naozaj inu moznost ako spoliehat sa na stat nemaju - ale teda to je moj nazor na vec...
@blondiee83
" Viete, co je smutne? ze stat vam hodi par eur, nejake tie omrvinky a vy ste este vdacne? to uz ozaj nemate ani trochu sudnosti a zdraveho rozumu? "
Cim merias sudnost a zdravy rozum? Mne je ovela viac ako matiek na MD luto starych ludi, ktori cely zivot pracovali a tru biedu, osamelych starych ludi, to je este horsie. Chorych ludi, chore deti, rodicov, co maju chronicky chore deti a musia sa vdat prace aby sa o deti starali a ziju na hranici biedy. A co pracovne neuplatnitelni ludia? Trebars aj potencialne inteligentni, ale napr. osobne som zazila, ked mlada baba z detskeho domova, ked mala 18r a prve zamestnanie, resp. prax, poslali ju nakupit do obchodu a ona nepoznala bankovky vyssej nominalnej hodnoty ako 20 korun. No aka buducnost ju caka? A ti, ktorych som vymenovala, ti nie su v zlej situacii, lebo boli lenivi, flakali sa, nic nerobili. Takze co ? Komu treba pridat? Kedy to bude spravodlive? Oni za svoju situaciu nemozu. Ak sa zena rozhodne byt doma s dietatom, je to jej rozhodnutie, ona za svoju situaciu "moze". Takze vazne nechapem, preco by mala dostavat zaplatene este viac za to, ze robi to, preco sa rozhodla a co ju bavi....
ja som vdačna aspon za tých 190 eur na 3 roky,je to malko pokial mate 2 deti, ale da sa, pretože ked to mam porovnať so sestrou,ktora žije na Krete a v maji čaka prve babetko.len pre info za každý odber krvy musi zaplatiť 50 eur, a hned ako jej gynekologička oznamila,že čaka babo, tak ju aj informovala a tom,že nech si pekne na pôrod nachysta 2800 eur a to nieje žiadny nadštandart,zakladne poskytnutie lekarskej služby, počas pôrodu a po..u nas to mame zadarmo...a matersku bude mať 500 eur ale len 6 mesiacov,potom už nič nedostane
@dai Aj to je jeden z dovodov, preco prave na teba nereagujem 😀 lebo sme sa v inych veciach okrem tejto zhodli...vlastne scasti aj v tejto - aj v tom, co si mi pisala, v mnohom suhlasim.
mna osobne nehneva mozno ani tak prispevok ci pridavky - hneva ma cely tento system, jeho nastavenie a prudenie penazi tam, kam ist nemaju a tym, ktory ich vobec nepotrebuju. šafari sa s nimi veselo, milioniky unikaju kade tade, ale kam by peniazky mali ist, na to nikdy nie su. nie je na platy lekarov, nie je na platy ucitelov, pridavky na deti dvihnu o smiesnych 50 centov...a mnohe matky namiesto toho, aby vychovavali svoje deti, musia utekat do prace - lebo inak nevyziju...a potom ich vychovava opatrovatelka, jasle, ucitelky, ulica a staci, ked si vypocujes rozhovor akehokolvek teenagera a nestacis sa cuodvat, ze tie deti aj maju rodicov. pretoze ti jednoducho kvoli praci na deti nemaju cas. toto myslim v globale, netyka sa to kazdeho jedneho.
Mozno, ze potom som aj ja nahnevana na cely stat a jeho fungovanie a davam za pravdu mamickam - vidim, ake to maju mnohe tazke, ziju z ust do ust a vela si musia odtrhat. na dedine a tu dole je to tazke - blava daleko, skapal pes - do mesta sa nemozu prestahovat vsetci, to je jednoducho dane..a kym davnejsie si ludia privyrabali napr. pestovanim zeleniny v zahradach - momentalne je to cista strata. Nadries sa ako kon den co den (pretoze same sa to nespravi, polievat treba kazdy den, burinu trhat, atd. nebudem rozoberat, investicie vysoke - semiacka, folia na foliovnik, zavlazovanie, elektrina)...a ked mas odovzdat urodu, aby si mala z toho peniazky, ponuknu ti za kilo papriky 20 centov...biznis, co? a ty prides do supermarketu a kupis si ju za 1,50...toto ma len napadlo k teme privyrabanie si poproi detoch - davnejsie to fungovalo u nas vo velkom, momentalne si kazdy dava do zahrady len pre svoju potrebu. ale napr. v inych statoch je toto vysoko dotovane, vazia si tam kazdu pracu, aj maleho hospodara - len u nas im nie je nikto schopny vytvorit podmienky - to iste pre vcelarov, malych podnikatelov - vsade len zvysenie dani, ulavy su len pre koncerny, najma zahranicne, domacich malych podnikatelov nik netrapi - hlavne nech platia...cize cele toto ma strasne hneva..a to som teraz odbocila riadne od temy...aj preto som hovorila - hodia nam malo a mame byt vdacne? stale nechapem za co...
@alenka600 mne je tych ludi takisto luto. kazdeho jedneho, aj chorych, aj starsich nevladnych a aj chorych deticiek...ale ty si myslis, ze ked budes stara, tak prave o teba sa stat postara? praveze dnes sa este o tych starsich ako tak stara - az my budeme v ich veku, budeme si priat zomriet co najskor, aby sme sa nemuseli dozit tej potupy, ze nebudeme mat co do ust a krmit nas (obrazne aj doslova) budu nase deti...
Nikdy to nebude uplne spravodlive, ale mohlo by to byt aspon viac spravodlive. pretoze momentalne sme od toho velmi daleko. ked uz o tych starych ludoch - na nasom dome nam vypomahal jeden invalidny dochodca (ma okolo 50ky) - jedno oko sklenene. Neexistuje, aby si nasiel pracu - kto by ho aj chcel, vsak? v lete mu prehodnotili invalidny dochodok, uz nedostava cely, ale len ciastocny . lebo vsak na druhe oko este vidi. zda sa ti to normalne a spravodlive?a takychto pripadov je xyz. tie moje poznamky som myslela globalne, na cely system - moja chyba, ze som to nenapisala hned, ze nemyslim vyslovene len tie pridavky, ale sposob, akym toto tu funguje. ale clovek ked je rozhorceny, napise niekedy bez blizsieho specifikovania a zial, pisanemu slovu sa da porozumiet milion sposobmi.
@blondiee83 - v tomto s tebou maximalne suhlasim...toto je cele zle..cely system....rodicak podla mna dostacujuci, ale nech otcovia dokazu zarobit tolko, aby sa vyzilo...aby mali pravidelne vyplaty..nech sa peniaze neminaju do vzduchoprazdna.....
a peniaze budu..ja som za to, nech maju ucitelia viac..ved su vzdelani ludia, a maju vychovata moje deti, tak nech sa na nich neodreaguvaju...
ale kolko je o viac??? ja poznam len z valstnej skusenosti pracu krajcirok...tie chudiny sa namakali fakt riadne..a plat horkotazko minimalny...ale POZOR!!!! aj tam su pracovnicky a pracovnicky...aj tam sa da ..alebo skor dalo, teraz je toto odvetvie už neskutocne mrtve...lenže niektore si maknu, odrobia aj nadcas, niektore akonahle je problem, je OCR, PN....
kebyže bolo vsetko uplne spravodlive..tak krajcirak zarobi 800E, ale sa nadrie fyzicky, ale dobre nema vzdelanie, hold, niekde si to musi odrobit...
ten ko ma vyssie vzdelanie, ma pracu s vyssou zodpovednostou..ma aj vyssi prijem...
lenže toto je uplne akože asi sci-fi
@blondiee83 ale ako to riesit? nevyryvam! ako riesit vsetku tu nespravodlivost a este vacsiu nespravodlivost? komu ubrat a komu pridat?
a este k tym dochodcom...ja si nemyslim, že ak su dvaja, že maju tak velmi malo ..mam svokrovcov, kori isli do dochodku tesne pred revoluciou a po nej... ich spolocny prijem je okolo 700E...co je myslim si zodpovedajuce pre zivot 2 ludi..tolko ma vacsina mladych rodin, ktore k tomu maju este hypoteku napr.. žena na rodicaku..ale zase da sa to povedat aj tak, že žena predsa len zacne zarabat, takže zhruba je o na rovnako.....
ale MM ma napr. tetu, ktora je vdova, deti nemala, takže sa o nu starame...nie v nejakom silnom zmysle slova, lebo ona je uplne samostatna, sebestacna..len ten prijem.... vyzije, ale musi setrit...lenže zo svojho domu neodide!!!! a to je ten velky problem..že vytrhnut dochodcov z ich prostredia, lebo už nemaju prostriedky na to, aby financovali svoje byvanie...
akože ona byva sama v 3-izbovom dome, my 5 v 3-izbovom byte..ale my si zase nemozme dovolit jej prispievat na jej standard, na ktory je zvyknuta... ☹
ahojte nechcem tu nikoho odsudzovat .....;
ale len mala poznamka stat dava matkam na slovensku 190€ mesacne ze ostanu s detmi doma.... niekomu sa zda byt malo , niekomu vela ako darmozracstvo....
otazka znie, kolko stoji stat dieta ktore je v skole v jasliach!!!!! mesacne!!! nehovorim o cene ktoru platite mesacne, .. mimo toho su este tieto skoly dotovane statom a verte mi tu uz budu uplne ine cisla, vlastne statu to takto vyhovuje.... 😉
@blondiee83 a napada mi , ze toto vsetko sa da zahnat do absolutnej krajnosti - romca nemoze za to, ze sa romcatom narodilo. A clovek, co nema vzdelanie, lebo na to nema bunky - on za to tiez nemoze, ze mu priroda nenadelila. atd atd atd. Jasne, kazdy sa moze snazit zit lepsie v ramci svojich limitov. Len holt je to tak, ze startovacie pozicie mame dost ine. Co s tym?
Ja si netrufam povedat, kde zacina a kde konci tato spirala 😕
toto som napisala do inej temy, tak to len skopcim:
ale ked u nas su nenormalne uplatky...v tom je problem...tie peniaze sa stracaju o vdzuchoprazdne ..teda vo vreckach niektorych ludi a potom chybaju inde....
viete, že my casto chodime do Polska...baby, to je pohranicna oblast, ani to už Tatry nie su..keby ste videli, ako tam za pol roka opravili cesty, mosty....no luxus nieco...a u nas??? jedna cesta sa stavia 5 rokov a po roku ju zreba opravit, co tam dali len najlacnejsi asfalt, aky mali...
viete, že my chodime do Chorvatska autom...najhorsi usek cesty je PO-KE až ku hraniciam...hned ako clovek pride na hranice, cesty pekne, znacenie dobre. dilanici dobre že nie luxus...
si vezmite, akym tempom stavaju Chorvati dialnice...lebo z toho ziju...u nas????? skoda reci
@blondiee83 ak to beries takto globalne tak s mnohym suhlasim. akurat ze mam pocit ze to by sme cely svet museli zmenit, zmenit to co maju ludia v hlavach aby sa zacali spravat nekorupcne, snazili sa robit veci co najlepsie etc. ...
ja ten nas zivot tu vnimam aj tak trosku filozoficky - byt spokojna s tym co mam - fakt na tom pracujem vedome - ja som strasne vela dostala - dobrych rodicov, surodencov - vzdy sme sa podporovali navzajom a stale sa lubime - viem ze uz toto je obrovska vyhra... nehovoriac o tom ze mam 2 zdrave deti, muza a nezijeme zle a dokonca mam naivny pocit ze ma moj muz aj po 13tich rokoch stale miluje 😀 a teraz som este stale doma na rodicovskej a napriek tomu ze to neni lahke financne, som velmi rada ze mozem byt doma, ze stat za mna odvadza poistky a garantuje mi miesto...
Ja som napr. svojim zameranim pre co najmenej zasahov zo strany statu do zivota ludi - lenze na druhej strane si uvedomujem ze takyto system vyhovuje skor silnym a schopnym jedincom... slabym zial nie - preto podporujem solidarny system.
Ja napr. nie som absolutne schopna vyzit z tych 220 euro - mam napr. na svoj ucet nadstavene inkaso plyn - to mi odide hned 100 euro z uctu , potom natankujem plnu nadrz a je po prispevku - takze ja absolutne nepisem ze to staci na zitie, len pisem ze rodina by mala fungovat ako celok, aj muz je zodpovedny za dieta a za rozhodnutie mat dieta muz aj zena ...
Preto mi pride napr. zrejme ze by mali stopercentne dostavat viac zeny samozivitelky - tam by som bola za omnoho vyraznejsiu solidarnost, pretoze moj rozum zlyhava pri pomysleni ako oni sa maju starat o dieta a je mi smutno z toho ze stat sa o toto nestara ☹
ale ako som pisala na zaciatku - ano, suhlasim s tebou ze hospodarenie tohto statu je o nicom, mame obrovske danove uniky, dovolujeme velkym firmam len preto ze sa vyhrazaju prepustanim neplatit dane a odvody, maly podnikatel by zato inak pykal... o korupcii v politike sa radsej rozpisovat neidem, lebo to je tema na niekolko knih ☹
@dai
som presne ten prvy pripad co pises, zijem v byte s manzelom, mame hypoteku na 30 rokov, a od rodicov som nedostala nic od prveho rocnika co som na vysokej skole zacala studovat, celu vysku som brigadovala, nikdy mi nic nespadlo z neba. idealne by bolo poberat aspon o trosku viac ako je tych smiesnych 190 euro, ktore rozhodne nestacia ani na dieta ani na chod domacnosti... pri roznych vydavkoch ktore mame, a to sa mi este zda smiesne ako tu niekto obhajuje ciganov ze nielen romovia vyuzivaju stat - a kto ak ňie oni? sak v zivote nechodili do prace, neplatili za byt nemaju dlhy a my si platime hypoteku dostavame mensie davky ako oni musime mysliet na vsetky splatky, platime si poistne a tiii darmozraci v zivote poctivo nic nezarobili. mna toto onajviac stve, ze ty dostanes 190 euro a robis cely zivot ako kon, zrusia ti dobrovolne pripoistenie ktore aspon na tych par mesiacov zdvihne prijem, a niekto tu este obhajuje degesov hnusnych smradlavych ( cest vynimkam samozrejme ) ale 90 percent z nich si nezasluzi nic v tomto state a je to hanba celeho naroda
@luciferkax
ciastocne suhlasim aj nesuhlasim, stat nas obera na com sa len daa a my pracujuci sa skladame na jeho dlhy potom, myslim ze 190 euro je malo a nemalo by to byt pre kazdeho rovnako podla mna ale podla zasluh
@mima595 Vidis, ako si napisala - chorvat postavi dialnicu, kde je na jednom useku 10 tunelov za urcitu sumu. k(azdy vie, ze tunel je to najdrahsie, co moze na dialnici existovat). my postavime taky isty usek bez tunela, len za este vyssiu sumu, ako chorvati. Jednoducho si kazdy potrebuje uliat, obohatit sa, ukradnut a tak nas dialnica stoji niekolkonasobne viac, ako kohokolvek ineho. Vsak bol vypisany tender, ktoreho vyhercu poznali skor, ako vobec prisli na myslienku stavat dialnicu...a povodna cena sa dalej zvysuje dodatkamia dodatkami az na niekolkonasobok. lebo stat a ludia, co ho riadia, to dovolia a vyhovuje im to. A takto to je so vsetkym. napr. zateplovania budov - boli dostupne dotacie z eurovalu. Zateplenie takej skoly vyslo napr. na 150 tis. eur. Najnizsia ponuka bola na 35 tis. (realna cena za pracu a material, este aj so ziskom). Ludia, ktori to mali na starosti, dva krat vratili ponuku (toto samozrejme neslo oficialne) a ziadali zvysenie ceny - nakoniec slo 35 tis. jednemu clenovi, 35 tis. druhemu, atd. a cena bola 150 tis. eur. a to je jeden pripad jednej obycajnes skolky, niekde v meste...o ktorom sa verejne hovorilo. Co pripady, o ktorych nik netusi - tendre, ktore su pred verejnostou strazene - je naivne mysliet si, ze nejaky zakon o pristupe k informaciam nam vsetko sprehladni. stale vieme len to, co ti tam hore chcu, aby sme vedeli. Ani o riadok viac. Aj preto si myslim, ze peniaze stat ma - len nie pre obycajnych ludi. ti - ako si iste vsimli, su spokojni aj s malom, netreba im viac. Aj tak budu nadavat len z tepla svojich domovov a budu poslusni barankovia. Zial, sme taky narod.
@dai Celkom fajn debata sa tu strhla - na zaciatku to tak nevyzeralo 😀
@alenka600 Neviem, ako to riesit. Tazko o tom polemizovat - asi by sme sa fakt museli zmenit, ako podotkla @dai - inac to nepojde - akosi sa to zvrtava zlym smerom. kym tu bola vlada, ktora podporovala podnikatelske prostredie, obycajni ludia nadavali, ze stat mysli len na bohatych podnikatelov a nie na obycajny lud. Nevideli suvislosti, ze ak sa ma dobre podnikatel, budem sa mat aj ja - minimalne mi to zabezpeci pracu a staly zarobok.nevedeli pochopit, ze jednoducho nemozu zarabat tolko, ako sef - pretoze on je ten, ktory ma zodpovednost a dava pracu druhym. teraz maju socialnu vladu a mna by zaujimalo, o co lepsie sa maju teraz...
@andrejkam
takmer kazda diskusia sa zvrhne do hadky a osocovania zamer bol vyjadrit svoj nazor
@meloa chcem aby kazdy dostaval podla zasluh iny prispevok pre toho co v zivote nerobil ( drviva vecsina ciganov) a iny pre pracujucich ludi ktori poriadne odvadzaju dane a nemalo zo svojho prijmu!

jo a ešte chodiť denne na kávičky,do nákupných centier