icon

Kia Ceed 1,6: Vybrať benzín alebo naftu?

17. okt 2024

Ahojte. Videla som, že sú tu aj baby, ktoré sa rozumejú do aút, tak som sa chcela spýtať. Ísť skôr do KIA Ceed nafty alebo benzínu podľa vás ? Obsah pozerám 1.6 a ročník okolo tých 2012. Hlavne aj z hľadiska opravy a spotreby. Ďakujem.

Strana
z2
ciernysokol
17. okt 2024

Asi by som sla do benzinu,ale treba pogooglit,aky motor tam je a co nan hovoria. Mala som kiu ceed 1.6, ale rocnik 2006, bez dpf, uplne bolo jedno,ci kratke,dlhe,zima,teplo. Auto dostavalo zabrat a motor siel ako hodinky vzdy. Ale s dpf,egr atd, uz asi nie je bohvieco.

gas1201
17. okt 2024

priklonil by som sa k benzínu - je tam toho "menej" čo sa môže pokaziť. ale určite treba čo prizvukujeme v každej tejto téme s @egonsk že stále záleží kus od kusu. na samotné obhliadky auta si zober nejakého mechanika, ktorý vie už z prvej odhaliť rôzne veci ktoré laik nedokáže spozorovať.
spotreba pokiaľ ten benzín má 6 stupnovu prevodovku tak na dialnici nebude velmi bádatelný rozdiel, ale komfortnejší bude určite ten benzín.
prípadne za 20-30eur si zaplatiť za report toho auta, aspoň tam budu nehody ktoré sa riešili cez poisťovňu.

ella_mey
17. okt 2024

Ja som mala tiež kia ceed 1,6 90kw a nemôžem pol zlého slová povedať, auto slapalo ako hodinky, žiadne poruchy okrem bežného opotrebenia na aute, asi najlepšie auto co som mala. Keby nepotrebujem väčšie, určite by som sa ho nevzdala. Teraz radšej ani nepočítam koľko peňazí ma stalo nové auto, každú chvíľu servis, lebo zasvieti kontrolka a treba utekať 😀🙈

autor
18. okt 2024

Ďakujem vám všetkým za rady, moc si to cením… už len mať šťastie a také auto nájsť, keďže prehľadala som už všetky možné strany a nikde nič, podľa možnosti, ktoré dokážem ponúknuť 🙂

autor
18. okt 2024

Ak by ste niekto o nejakom vedeli, budem vám vďačná, ak má budete kontaktovať, pretože naozaj, inzeráty už mám prejdené všetky. Ďakujem ešte raz 🙂

tundra
18. okt 2024

Nad Toyotou Verso benzin neuvazujes?

Strana
z2