icon

Klamanie spotrebiteľa či nekvalitná výroba

adri266
4. apr 2013

už ma ide hodiť o zem. Pár krát sa mi stalo, že som dcérke kupila pancusky z Lidlu, vyprala a napriek tomu, ze bola udana velkost 110/116, dcerke boli pri jej vyske 110 cm kratke 😒
Ale toto, co sa mi stalo minule,uz predci vsetko. Pred casom som kupila nejake veci vo vypredajoch v Tescu a od sestry som dostala pancusky z Primarku pre dcerku a teraz som vytiahla zo skrine 3 balenia pancuch na vysku 122 cm. Ked som pancuchace vybrala /kazde jedno balenie bolo na udanu vysku/ slo ma rozdrapit od jedu 🙄 . Ved si pozrite fotky. Tie pancuchace napravo maju dlzku 54 cm, tie cervene v strede 65 cm. Chvalabohu, aspon tie na kraji su dobre. Blocky samozrejme nemam, kedze som to kupila pred casom a na take veci si blocky nenechavam. Nenapadlo mi ich rozbalit hned po kupe, pretoze takto aspon viem, ze su cisto nove, aj aka znacka ci velkost su.
Ja uz neviem, co robit. Rozbalovat veci v obchode sa mi zda nespravne.
Samozrejme ich teraz musim predat, ale ide o princip. Klamu nas, ci uz sa nikto nestara o kvalitu vyrobkov??? 😔

Klamanie spotrebiteľa či nekvalitná výrobaKlamanie spotrebiteľa či nekvalitná výroba
zivika
4. apr 2013

@adri266 verim, ze to naserie, ale ja co viem, tak v tescu vsetky veci, co su balene v 3-baleni, ktore su pisane na rozpatie nejakeho veku (na tych pancuskach je 6-7rokov) su velkostne odstupnovane od najmensieho po najvacsie...

zivika
4. apr 2013

@adri266 beriem spat, som si este raz precitala tvoj prispevok a ty si kupila 3 balenia, nie trojbalenie...tak to potom nechapem 😨

adri266
autor
4. apr 2013

@zivika no ja som sa s tym, praveze este nestretla a to v Tescu nakupujem casto. A keby aj, dlzka 54 cm je na vysku postavy 92 cm... a v 6. rokoch taka vyska 😀

zivika
4. apr 2013

@adri266 no, ved preto som napisala, ze beriem spat 😀 ja som si to vsimla, uz ked som malemu kupovala body, alebo dupacky, ze ked boli napr. na 18-24mesiacov, tak boli od najmensieho po najvacsie...no a 54cm na 6-7rocne dieta, no comment, ved to by boli mojmu malemu teraz akurat 😀

adri266
autor
4. apr 2013

@zivika no ved preto ma to stve. Budiz, kupila som ich za 1,75 E, ozeliem to, mozno sa mi ich podari predat...ale keby som ich kupila za tie 3 E, ako stali povodne, neviem neviem... ☹ Len nechapem, ze si nikto vo vyrobe nevsimol, ze nie su v poriadku. To akoze podliehaju norme??? Ci dnes je vsetko strojove a clovek uz len vidi zabaleny vysledny produkt? 🙄

zivika
4. apr 2013

@adri266 asi su site podla normy na cinske deti, tie su mensie ako nase 😅 ale bohuzial mas pravdu, vyzera to tak, ze to nikto nekontroluje, ved je kriza, skoda vyhadzovat peniaze na kontrolorov... 😒

adri266
autor
4. apr 2013

@zivika ved to ma stve, ze kedysi som pracovala v odevnom priemysle a kazdu chvilu chodili kontrolorky a pozerali, ci je spravna sirka, dlzka, atd, kazde nohavice museli byt na konci skontrolovane...

zivika
4. apr 2013

@adri266 lenze to nebola pasova vyroba...teraz je cielom vyrobit co najviac veci za minimalne naklady, samozrejme s maximalnym ziskom...a bohuzial takto sa prichadza o kvalitu...a ked chces nieco kvalitne, je to samozrejme niekolkonasobne drahsie 😒

mj28
4. apr 2013

@zivika @adri266 osobne mam tiez skusenost s puncoskami z Tesca 😉 ... kupovala som starsiemu synovi velkost pre 3-4 rocnych - samozrejme boli male ... esteze mam doma drobca, kt. tieto puncosky nosí od 18 !! mesiacov ... nikdy viac ... a to som kupovala nie akciove, ale za 8 eur dvojbalenie ... 😠 😠 😠

jaduska
4. apr 2013

@adri266 ja osobne od istého času pančušky v obchode rozbalím, alebo teda minimálne po príchode domov, lebo mám s tým číslovaním zlé skúsenosti z rôznych obchodov....

adri266
autor
5. apr 2013

@mj28
@jaduska Mne sa to nepaci rozbalovat ich v obchode, ale uz som sa poucila a minimalne doma ich rozbalim.

ivett1
5. apr 2013

@adri266 pančušky riešime aj my ... skoro stále ... väčšinou nám číslovanie nesedí... takže už po tých rokoch skúšania nakupujem nie podľa veku a cm, ale podľa toho, ktoré sú dobré nám, t.j. našim deťom🙂 ... inak tiež sa mi podarilo párkrát kúpiť v tescu pančuchy veľkostne menšie, ako bolo napísané na tom "vešiačiku" alebo na štítku - nálepke ... ale na vysačke vnútri boli označené správne ... teda, nejaká dobrá duša ich skrátka vymenila ... už si to kontrolujem... a keď kepeujem pančuchy v Lidl-i, tak určite beriem o aspoň o dve čísla väčšie😉 ... inak som s nimi celkom spokojná, čo sa týka kvality, ale .. to číslovanie ... a pritom oblečko majú zasa pre nás "väčšie" - lebo sa predávajú vo veľ. napr 110/116 a lebo 122/128 ...a naši nosia 110 a 122 🙂 ... takže...ale zase je kvalitné, takže, ak majú, tak pravdaže kúpim...

ivett1
5. apr 2013

PS: ... ale minule som sa pobavila, keď som kupovala pančuchy v carrefoure a tak ticho pre seba som si vzdychla, že "zasa krátke"... tak ma jedna pani, čo sa tam motala, začala presviedčať, že budú určte dobré, že to sú "elastické" a dajú sa naťahovať ... ako, natiahnuť sa síce dajú, ale ako sa natiahnu, tak sa hneď aj zošuchnú ... keď sú raz krátke, ešte k tomu elastické, tak ich môžem naťahovať donekonečna...aj tak sa zasa vrátia do "pôvodnej" veľkosti😀

adri266
autor
5. apr 2013

@ivett1 presne tak, co z toho, ze su elasticke, ked mam potom rozkrok pancuch medzi kolenami 😀 u aj take som kupila a neboli lacne 🙄

ivett1
5. apr 2013

@adri266 presne🙂

simsalabim
5. apr 2013

Presne koli tomuto kupujem iba pancusky z HMka.... tam velkost sedi. Davno ma uz prestavilo bavit robit experimenty s pancuskami inych vyrobcov....

linda20111
5. apr 2013

Tiez som kupila 3mesacnemu synovi v tescu rifle ktore su na 6-9 mesiacov a su mu dobre len teraz. neda sa riadit vobec cislovanim treba to bud vyskusat (ak sa da) alebo odhadnut velkost a ked tak radsej kupit vacsie. pocitat s tym ze sa veci mozu zrazit pri prani.