Kňazi v Dolnom Kubíne zneužívali 2 dievcčatá vo veku 12 a 13 rokov
Citali ste to? 2 knazi roky zneuzivali 2 dievcata. Jedna mala vcera rozsudok a knaz dostal 3 roky podmienku a este sa odvolal. Po zneuzivani ju posielal na spoved! Je prelozeny na inu diacezu - niekde na hornu Oravu. Druha caka na sud. Druhy farar bol poslany do Dubnice nad Vahom myslim? A su v cirkvi ako keby sa nic nestalo. Vedenie kostola vedelo o zneuzivani a nepovedali to ani rodicom, ani policii - chceli to zamiest pod stol

@777januska777 a ak by ti to predsa len nedošlo. Tak ešte raz. Píšem o pedofiloch,ešte raz o pedofiloch. Nie o farárovi z hornej dolnej ktorý si vybral svoje povolanie z presvedčenia.
@shee11 odbila si sa sama. Som spokojna a bezduchá konverzácia s tebou mi na spokojnosti nepridala. Spi sa mi dobre ďakujem za starostlivosť
@kittykat22 fuj teraz by mali pisat vsetky co odobruju, aby knazi pchali nos do toho ci bude zena brat ATK, alebo pojde na umele oplodnenie.Hnus cela cirkev.U nas vo vedlajsej dedine farar rozpraval starym babkam, ze tam kde sluzi v inej dedine sa viac vyzbierali a dali opravit kostol a babka doma plakala, ze uz dala a viac nemoze a aj tak je zle.
@lenkasarka presne si to nazvala - bezduchá, lebo taka je aj tvoja nenávisť, namyslené vyjadrovanie a ponizovanie druhych. Tak verím, ze sa.ti bude dlho dobre spať 😉 A prosím, nezacinaj prispevok vetou - kde som ta ponizila
@kittykat22 mať dieťa a zneužiť dieťa je rozdiel.
@shee11 to že sa cítiš ponížené je už tvoj problém nie môj. Ak necitis nenávisť voči pedofilom je mi ťa ozaj ľúto a nemienim viac drať klávesnicu na tak zaslepenu osobu ako si ty,lebo čas viem využiť aj efektívnejšie ako písať s človekom, ktorý lezie pefofilovi do zadku.
@perthes presne!!!!! Suhlasim! Vymyvat mozog od narodenia. Moj muz je katolik. Suhlasila som pre pokoj iba s krstom. Keby doslo k prvemu sv.prijimaniu, do spovedelnice idem s dcerou!
Najvacsim problem rkc je celibat. Nemozeme sa tvarit ze tym, ze niekto zasvati zivot Bohu, pride o sexualny pud. Tiez neocakavame od nich ze prestanu jest, ze hej? Pretoze je to biologicka potreba. Ale to by potom zena a deti chceli dedit a to uz cirkvi nepasuje.
Ja sa ani necudujem ze sa deju take veci. Ja keby som pedofil (alebo homosexual pred 30-40 rokmi), tiez idem za knaza. Stabilny prijem, strecha nad hlavou, do smrti je o teba postarane. A nikoho netankuje ze nemas zenu.
Syna som povodne chcela dat pokrstit ked bude vacsi a sam prejavi zaujem. Zmenila som nazor, az po 18ke, ak bude chciet.
@jakubrianka samozrejme. Ja som pisala, ze mat sexualny styl s farskymi oveckami nie je na Orave novinka - ako tu niekto pisal. A baba bola mlada. Zostala na vychovu dietata sama 🤷🏻♀️ miesto toho aby mala moznost normalneho vztahu ju vyuzil farar/knaz s ktorym ma dieta a tym stratila moznost na vytvorenie kompletnej rodiny. Je to voci nej tiez nefer. A samozrejme sa to zamietlo pod koberec a islo sa kazat do inej diacezy.
@777januska777 Nboj idem voči pokytectvu na oboch stranách. 🙂 Nevyberam si. Pokrytectvo neznášam všade.
@deti95060810
Ale netrapoš. Šport k zdraviu treba. Cirkev nie. Ak je niekto veriaci, prispeje si na svoje, ak je neveriaci navštívi v prípade potreby psychológa a zaplatí tam.
Porovnávať šport (pre zdravie), ktorý sa nedá inak nahradiť s cirkvou, ktorá sa dá nahradiť psychológom, je scestné.
Nie je ti trápne, že ateisti prispievajú aj na šport, aj na divadlo a aj na cirkev?
Nie je ti trápne, že ja prispievam na vašu cirkev a štát mi nezaručí ani registráciu vlastného náboženstva?
@lenkakravcova ved ta tu nikto nedrzi. Chod do Pakistanu, Iranu, Egypta, Malajzie .... a tam mas islam zadara 🤷🏻♀️ a nebudes musiet dat na krestanstvo ani floka
@hefo tabulkovy prijem? Ved oravska farnost si vyvaza zadky v bavorakoch a mercedesoch. To si robis asi srandu.
@lenkakravcova Tak taká hokejová reprezentácia má teda ale masakrálny vplyv na zdravie! Vlastne áno, sedenie pred telkou a napchávanie sa čipsami tiež má vplyv.
Na tvojom mieste by som radšej šúchal nohami, lebo čokoľvek zlé sa o RKC dá vytiahnuť, na islam sa podobného dá nájsť rovnako, ak nie viac.
@kittykat22 Neviem, čo za autá majú tí, ktorých myslíš, ale ak by aj mali, rozhodne to nejde z kňazského platu.
@karola987 to si robis srandu. A ked lekar nema 10r sex lebo si nemoze najst zensku, tak to bude v poriadku, ze ti znasilni dieta? Takto si uplne v poriadku? Obhajovat pedofiliu - si uplnne padnuta na hlavu.
@hefo zjavne knazsky plat nebude jediny prijem kt. disponuju
@lenkakravcova najskôr by si sa mala slušne naučiť vyjadrovať ak chceš diskutovať na fóre. Slušnosť je základ či pri veriacich alebo neveriacich....
a keď sme pri tom športe - píšeš ako keby Slovensko bolo športová veľmoc. Stačí sa popozerať lepšie po meste a vidíš kopu obéznych občanov ktorí nemajú so športom absolútne nič spoločné...
@rooberta práve som dopocuvala, no drsne je to teda. Nezávidím im, že riešia takéto ťažké veci.
Najsmutnejšie pre mňa asi bolo to, ako reagovali ti veriaci, ze obed obviňovali a vylúčili zo spoločenstva. Ja som toto nikdy nezažila, normálne mi to bolo neskutočne ľúto.
@luccija načo babka plače pre hlúposti... nedám lebo nemám ... hotovo.
@kittykat22 Dobre, a to im nejako závidíš? Lebo to, čo je naviac voči tomu platu, nejde zo štátneho rozpočtu.
Inak ja neviem, čo v tomto kontexte znamenajú "bavoráky a mercedesy" a koľko to znamená finančne; predsa bavorák bol 10 rokov dozadu nevyhnutnou rekvizitou každého mladého diskotékového čáva.
@filipka250 aj do školy chodíš s dcérou? Lebo aj učitelia ci vychovávatelia môžu byť pedofili.
@hefo Kde píšem o hokejovej reprezentácii? Ta ma netrápi.
Jediné čo je v športe dobre na sponzoring zo strany štátu sú deti, ktoré športujú.

@lenkasarka taaak si ma odbila , snad si uz spokojna a bude sa ti dobre spať.