icon

Kňazské škandály

22. sep 2023

V poslednom čase sa tu strhli strašné útoky na LGBTI, na hrozbu progresivcov, na neuveriteľne zlú budúcnosť kvôli liberálom a skloňuje sa tu stále rovnaká téma - zlá pliaga homosexuáli.

Mňa by však zaujímalo, kde sú názory na kňazov katolíckej cirkvi, ktorá má toľko škandálov so sexuálnym zneužívaním deti, sexuálnymi orgiami s prostitutmi. Prečo sa tejto téme venuje tak málo priestoru?

Toto nevadí tým čo vidia diabla v dvoch dospelých ľuďoch rovnakého pohlavia, ktorí sa majú radi a chcú mat rovnaké práva ako ostane zamilované páry?

Želám peknú diskusiu na úrovni k téme

Strana
z10
viestta
23. sep 2023

@kikappp ak si mala na mysli len to, ze nie si stotoznena s adopciou homosexualmi, tak si pouzila celkom nestastne zdovodnenie "kto nesplodil, nema pravo vychovavat", Uviedli sme ti dost prikladov, kde to zdovodnenie je absurdita.

tiezjedna
23. sep 2023

@kikappp to nie je argument, ale alibizmus, čo si napísala...

maranco
23. sep 2023

Už nabehla elektronická zbierka zákonov
Aktuálna ústava https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
posledná zmena je zelenou farbou Čl. 39a od 1.7.2023 o platbe v hotovosti.
Od roku 1992 bola ústava zmenená 27×

Manželstvo spomína aj zákon o rodine 36/2005 https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

lenkasarka
23. sep 2023

@maranco ďakujem,že si si dal(dala) tu námahu.
A vy dve dámy si v budúcnosti skúste radsej kusnut do jazyka miesto vysmievania,osocovania atd. A ty
@guudy ak ziadas od iných pre svoje dieťa toleranciu (čo samozrejme plne chapem) začni od seba,lebo mna si tu doslova vysmiala. Pritom ja niesom žiadny homofob.

emjee
23. sep 2023

Ešte jedna skupina vychovavajuca dieta tu nebola spomenuta. Vdovec/vdova, ktoremu s vychovou pomaha jeho rodic (rozumej matka + babka, otec + dedo). Ani v tychto rodinach nema dieta mozno muzsky ci zensky vzor, napriek tomu dokazu dietatu poskytnut vsetko, co potrebuje. A nikto sa nad tym nepozastavuje.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
24. sep 2023

@lonely66 presne, včera som to tu viac menej len sledovala a dosť ma zaskočilo, že téma o uchylactve v cirkvi a ono sa z nej opäť stalo len to čo vždy - diabla zase všetci vidia v dospelých ľuďoch čo si dobrovoľne výberu partnera s jeho zvolením, smola je len tá, že je rovnakého pohlavia.

Považujem naozaj za hrozne ako tu obludnost čo sa deje v cirkvi ľudia úplne opominaju.

tiezjedna
24. sep 2023

@autorka no pretože ovce zabečali. Skočila si im na kurie oko. V tomto platí obecná slepota, pretože cirkev je pre nich častokrát viac než vlastná rodina... Majú to popletené a hoci to navonok nepriznajú, majú v sebe strach, že ich pán boh potrestá, keby sa "rúhali" voči kňazom. Nečuduj sa, tlčú im to koľkokrát do hlavy od malička, je to ich svet a ty si si dovolila o ňom povedať pravdu... Mňa na jednej strane neskutočne vytáčaju, na druhej mi je ich ľúto.

guudy
24. sep 2023

@autorka cirkev je najvacsia sekta na svete, to vieme. Zda sa, ze spolocnost konecne dospela do bodu, kedy (zvacsujuca sa) cast populacie prestava tolerovat jej doterajsie fungovanie. Zaslepene ovce si to samozrejme nechcu priznat. Ale verim, ze aj katolicka cirkev sa bude nakoniec zodpovedat za vsetky zverstva, ktore ma na rovasi.

guudy
24. sep 2023

Toto na mna vyskocilo minule na fb 🙂

panda21
24. sep 2023

@guudy teraz budem hnusná, ale je to aj tým, že tie najväčšie fanaticky cirvky pomaly umierajú (60r+).. Ja úprimne momentálne nepoznám nikoho v mojom okolí a v mojej vekovej kategórii do 25r žiadneho veriaceho.. Fakt ani jedného 🤷‍♀️ preto mladý ľudia už majú otvorenejšiu myseľ a konečne dospely do bodu, kedy môžu voliť.. Verím, že tak o 10 rokov tu bude slovensko už s inou mentalitou.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
24. sep 2023

@panda21 nie, ti fanatici su rovnomerne rozlozeni v kazdej vekovej kategorii. Mam chvilami pocit, ze ti mladi su este horsi ako ti stari. Ale musim pripomenut, ze kazdy fanatizmus je nebezpecny a je jedno za co fanatik bojuje.

maranco
24. sep 2023

@lonely66 * ak je stranka slov-lex oficialna, potom nastava otazka, preco platime z nasich dani ludi zodpovednych za stranku minv.sk, ked nie su schopni aktualizovat informacie? iste sa tou strankou "zapodieva" a je za nu zodpovednych viacero ludi, co tam potom cele dni robia? *

V prvom rade minv.sk nemá mať nič so zbierkou zákonov.

Tú ústavu 11 rokov starú z roku 2012 tam pravdepodobne v roku 2012 na stránku vložil
Sekcia krízového riadenia ministerstva je odborným útvarom ministerstva pre integrovaný záchranný systém, civilnú ochranu, krízové riadenie,...
+ tam dali názvy ďalších zákonov ktoré sa ich týkajú, ale už nedali prílohu (čo by urobilo rovnakú chybu ako s ústavou, zákony z roku 2012 sa už iste zmenili)
https://www.minv.sk/?vyhlasky_opartenia

Jednak takto sa to nemá robiť a v dnešnej dobe by mali dať normálne odkaz na slov-lex.sk ktorý vznikol 2013-02-28 tak zabezpečia stále aktuálnu verziu zákona.

Takže úradník to hodil na web v 2012, úloha splnená a už sa k tomu nevrátil. Dali tomu nadpis Ústava SR a ústavné zákony, google to zindexoval a ponúka na prvej strane pri hľadaní ústavy odkaz na web civilnej ochrany.

Máš to rovnako ako keby škola dala na svoju web stránku školy PDF školské zákony, zákony pre školskú jedáleň a potom sa vykašlala ich aktualizovať. Ty dáš do googla vyhľadať niečo z tých zákonov, dá ti to na prvej strane považuješ to za platné a pritom to môže byť už zastaralý zákon.

Preto najlepšie je dávať odkazy priamo na zdroj, kto vydáva nariadenie/zákon a nie kto si to hodí na svoju stránku.

maranco
24. sep 2023

@guudy zakrátko sa dočkáš toho, je to naplánované

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
maranco
24. sep 2023

@lonely66 Správcom obsahu a technickým prevádzkovateľom webu je:
Úrad vlády Slovenskej republiky
Redakcia Slov-Lex
Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava

A môžeš si prepnúť aj na verziu ústavy ktorá začne platiť od 1.1.2025
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
zmeny sú zelenou farbou

bola novelizovaná týmto ústavným zákonom https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

maranco
24. sep 2023

@lonely66 ešte keď pozrieš ten preklep v slove opatrenia/opartenia, v adrese stránky https://www.minv.sk/?vyhlasky_opartenia
tak kde môžeš čakať od úradníka aktualizáciu webu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
25. sep 2023

@lonely66 Ale ved aj homosexualny muz moze poskutnut spermiu darovanemu vajcu a vynosi mu jo najradna matka.Ved ked uz to umele je ,nech je pre vsetkych.Ci len zena a muz maju pravo na umele.??Kludne aj dvaja muzi mozu mat deti prostrednictvom nahradnej matky a jej maternice.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z10