icon

Kňazské škandály

22. sep 2023

V poslednom čase sa tu strhli strašné útoky na LGBTI, na hrozbu progresivcov, na neuveriteľne zlú budúcnosť kvôli liberálom a skloňuje sa tu stále rovnaká téma - zlá pliaga homosexuáli.

Mňa by však zaujímalo, kde sú názory na kňazov katolíckej cirkvi, ktorá má toľko škandálov so sexuálnym zneužívaním deti, sexuálnymi orgiami s prostitutmi. Prečo sa tejto téme venuje tak málo priestoru?

Toto nevadí tým čo vidia diabla v dvoch dospelých ľuďoch rovnakého pohlavia, ktorí sa majú radi a chcú mat rovnaké práva ako ostane zamilované páry?

Želám peknú diskusiu na úrovni k téme

Strana
lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
22. sep 2023

Ale to je hrozne, že ľudí táto téma nezaujíma. Je to také obludné čo sa tam deje a mám dojem že to väčšina ľudstva radšej prehliada.

20erika07
22. sep 2023

Cirkev je príliš silná aj zlá moc, aby sa o tom mohlo resp.dovolilo tak verejne vyjadrovat ako o lgbti . Nehrozi. Najde sa par odvazlivcov ale to je nič. Stale s pokojom rodicia zveria svoje deti do ruk pedofilom .

guudy
22. sep 2023

Veriaci si tieto hanobne veci dejuce sa v cirkvi nepripustaju, pripadne zlahcuju a ospravedlnuju. Beru si priklad od cirkevnych hodnostarov. Ryba smrdi vzdy od hlavy. Moralka im nic nehovori….pre mna obycajni pokrytci, kedze chceme ostat v medziach slusnosti ;)

aaaa1111
22. sep 2023

preco utocite na katolicku cirkev? tie skandaly sposobuju v prvom rade homosexuali a pedofili. aj tu je vidno, ze to nie su normalni ludia. ak som raz homosexual, nemam co byt knazom, o to viac, ked som pedofil. ako robia lgbti neporiadok v celej spolocnosti, taky isty neporiadok robia v katolickej cirkvi

amonet
22. sep 2023

@aaaa1111 lebo cirkev tie skutky zakryva, obete obvini a osoci, a knazi su max prelozeni

aaaa1111
22. sep 2023

@amonet praveze cirkev vyzyva, ak sa nieco take udeje, aby sa ihned obratili na svetske organy a riesili to

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jarmila2010
22. sep 2023

@amonet presne tak...a jan pavol vydal k tomu aj nariadenie,ako sa ma presne postupovat v takychto pripadoch,aby nic nevyslo najavo a neposkodilo to cirkvi...vobec nemali zlutovania s obetami..len seba kryli...az Frantisek zacal tieto veci riesit

annm81
22. sep 2023

Toto sa nanešťastie netýka len cirkvi. V zásade platí, že rodič by si mal sakra dobre preveriŕ, komu zveruje dieťa- MŠ, športový krúžok, internát, kostol. A to najdôležitejšie - nedajte sa obalamutiť strašiakom, aký vyrobili niektorí ľudia zo sexuálnej výchovy. Učte ju deti už doma a to od najmenšieho veku. Dieťa potrebuje vedieť, že nie je v poriadku, ak sa ho niekto dotýka na intímnych miestach. Treba ho naučiť, že to má vždy hlásiť rodičovi a to aj v prípade vyhrážok a kecov o pekných tajomstvách.

guudy
22. sep 2023

@aaaa1111 dnes su uz jasne dokazy, ze arcibiskupi po celom svete (vratane Jana Pavla II) kryli pedofilnych kolegov a presuvali ich medzi farami🤮. Cirkev si tieto skandaly robi sama.

aaaa1111
22. sep 2023

@jarmila2010 nesir tu klamstva. riesit to zacal uz nebohy papez benedikt 16.

aaaa1111
22. sep 2023

@guudy najlepsie sa obvinuje mrtvych ludi, ktori sa uz nedokazu branit. rovnako na slovensku bol cirkus s arcibiskupom babjakom, a aky je vysledok? setrila to policia, nic sa nepreukazalo, teda okrem toho, ze dotycna ma psychicke problemy a celu kauzu si vymyslela

jarmila2010
22. sep 2023

@aaaa1111 poslem ti jeden dokument ..polsky..natocil ho pravnik v detstve zneuzivany knazom...velku cast som preplakala..pozri si ho..bude s ati zaludok pretacat...a tam o tom hovorili...nesirim ziadne klamstva...vy ste slepi

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
guudy
22. sep 2023

@aaaa1111 napisala som vratane Jana Pavla II. Nauc sa citat s porozumenim.
Len potvrdzujes, co som napisala vyssie. Snazis sa zlahcit cele toto nechutne a trestne konanie cirkvi. Su jasne dokazy, cirkev sama uznala desiatky (dokopy ich je niekolko stotisic) tisic zneuzitych deti. Vsetkym tym detom znicili ‘bozi sluzobnici’ zivoty. A ano, toto vysetrovanie odhaluje pedofiliu v kalolickej cirkvi. Aj ked to budes popierat, aj ked sa pomodlis, nic to na faktoch nezmeni.

autor
22. sep 2023

@aaaa1111 si nenávistny človek. Verím že Boh zráta všetky hriechy ktoré tu ľudia páchajú na nevinných a snažia sa ospravedlňovať zvrátenosť cirkvi.

aaaa1111
22. sep 2023

autorka, plna nenavisti si predovsetkym ty, zato si tu dala aj tento prispevok, ktory absolutne nic neriesi, teda okrem toho, ze sa tu zidu tebe rovnaki ludia a zacnu kopat do katolickej cirkvi

autor
22. sep 2023

@aaaa1111 píšeš to preto, lebo v kútiku duše dobre vieš že to, čo obhajujes sa Bohu vôbec nepáči. Veď uvidíš.

amonet
22. sep 2023

@aaaa1111 jasne si kukni u kovesovej tych knazov👌

vesimelonimarsista
22. sep 2023

Na LGTI nenadavaju len prislusnici katolickej cirkvi. Nasa spolocnost je v akceptacii inak orientovanych ludi tam, kde bol zapad pred niekolkymi desatrociami, ale mavnutim prutika myslenie ludi nezmenis. To chce cas. V kazdej komunite sa najdu cierne ovce, ktore kazia meno. Posudzovat institucie podla tych par vynimiek je podla mna neferove, tak isto ako odsudzovat teplych kvoli par jedincom, ktori tiez ziju amoralne resp. prekracuju zakony. Faktom je, ze cirkev robi vela dobrej charitativnej prace a pre vela ludi predstavuje vyznamnu oporu v zivote. Dufam, ze sa cirkev s takymito pripadmi vysporiada tak, ako si to predstavujeme, ze by sa malo.

jarmila2010
22. sep 2023

https://svet.sme.sk/c/22670438/na-pozemku-byval... cirkev nikdy nebola dobra..vzdy zila,len z vybojnych vojen a z naivity ludi...spomente si na inkviziciu,kt tu bola v minulosti...

autor
22. sep 2023

@vesimelonimarsista aha, takže cirkev nemôžeme posudzovať podľa toho čo zakrýva, ale LGBTI sa úplne vklude označuje ako pliaga pre pár vystrednych ľudí čo si oblecu extravagantné oblečenie na pochod.

autor
22. sep 2023

@vesimelonimarsista ospravedlňujem sa, v zápale hnevu na tieto prípady som si tvoj príspevok dobre neprečítala. Máš pravdu

walentina7
Odpoveď bola odstránená
autor
23. sep 2023

@walentina7 aha čiže naše deti nemôžu vidieť dve osoby rovnakého pohlavia ktoré sa majú radi, ale môžu byť znásilňovane v súkromí kňazmi, lebo to nevidíme, tak to nemusíme riesit. tým si povedala asi všetko. Na zvracanie

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Strana