Knižná odysea 2018
Ahojte, už tradične patrí mesiacu marec prívlastok mesiac knihy. Po minulé roky kníhkupectvo Martinus vymyslelo knižnú šifru, kde boli v obraze ukryté názvy kníh. Tentokrát je to knižná odysea a každý deň sa háda názov knihy pomocou pantomímy/kreslenia... Mohli by sme si tu pomáhať objaviť ukryté názvy kníh. Nemyslím prezradiť názov, ale aspoň nejaké indície, pomocou ktorých na to prídeme 🙂Akurát uvažujem nad dnešnou knihou, čo to môže byt? 🙂
2. Druha: Tragicky pribeh pomeru starsieho muza a mladsej dievky.
3.Tretia: Nezena, ktory zije v slachtickom pribytku, ktory je polozeny hore.
4.Stvrta: Dystopicky pribeh kanadskej autorky.
5.Piata: Dobrodruzny pribeh o cestovani okolo zemegule.
@duracelka13 Slavný příběh o podivínském Karlu Kopfrkinglovi, je podobenstvím o patologickém vývoji malého člověka k přijetí zla. Filmové zpracování z roku 1968 patří ke zlatému fondu české kinematografie.
2. Sfilmovane s Jeremy Ironsom, kontrovezna kniha a film dokonca zakazany
3. Muz zamok vysoko
pre duracelku13: mam to. d.
4.Šokujúca vízia Ameriky budúcnosti od nositeľky BOOKER PRIZE 2000. Zaujme pútavým dejom a nadčasovým posolstvom. V románe sa autorka obracia k budúcnosti. Geniálne poňatá, ohromujúca evokácia Ameriky za totalitného režimu poskytuje obrovský priestor pre neľútostnú iróniu a vtip.
@duracelka13 ja som počula kanadskej uhorky
konecneee maam!
5.J.V.
@mooonika1975 tiez som po prvykrat pocula vokurky 😂😂😂 a neslo mi to do hlavy
Hadam napovedy pomozu....
@mooonika1975 aj jaaa :D
inak, som myslela že som knihomoľ, ale ja tieto knihy asi tak 80% vôbec nepoznám, priznávam sa 😝
Kocky, ja tu jednotku stale nemam, neviem, asi nie som z tejto planety... A to ma knihy takmer vytlacaju z mojho bytu ☹ Pomooooc!!!!! Myslim s tou jednotkou 😀
@strapanka Spaľovač .....l
@duracelka13 Dakujem, uz som to medzitym nasla... Krasnu nedelu prajem vsetkym hadacom aj radcom :-*
ja hádam pravidelne všetky šifry, ako obrázky sú často jasnejšie, čo boli predtým, ako aj toto je fajn a kreatívne, len záleží na danom autorovi, hercovi.. atď človeku ako to zobrazí,lebo niekto to fakt dá tak, že hneď hádač pochopí a niekto, že môžeš si hádať, no to je o tej predstavivosti a schopnosti človeka ako to podať..ale tento týždeň bol za mňa super som ho vylúštila za hodinu celý...
...diela opísal dnes fajn,no strašne brblal,1 som prepočula 2x a 4 som nerozumela absolutne 🙂
Vďaka za pomôcky, bez toho by som to nedala, strašne rozprával, snáď to zajtra bude lepšie 😄
pomoc neviem odpoveď na tú 2. knihu, nejaká presnejšia indícia ? vopred ďakujem
@veronikapavlechova muž je zaľúbený do dievčatá, ktoré je pod zákonom, hovorí sa tak mladým dievčatám, že je to L.....
@alohahola ani neviem kde sa to zapína 😲
Po vcerajsku....dnesna pantomima malina. Mozem ist spat. Uz len cakat poobede na bonusovu otazku

1. prvá kniha: "Co kdybych tě drahá oběsil..."