icon

Knižná odysea 2018

mirien22
2. mar 2018

Ahojte, už tradične patrí mesiacu marec prívlastok mesiac knihy. Po minulé roky kníhkupectvo Martinus vymyslelo knižnú šifru, kde boli v obraze ukryté názvy kníh. Tentokrát je to knižná odysea a každý deň sa háda názov knihy pomocou pantomímy/kreslenia... Mohli by sme si tu pomáhať objaviť ukryté názvy kníh. Nemyslím prezradiť názov, ale aspoň nejaké indície, pomocou ktorých na to prídeme 🙂Akurát uvažujem nad dnešnou knihou, čo to môže byt? 🙂

lukroz
4. mar 2018

@mirien22
nieje to mačka ale jej protiklad a je to kniha od spisovateľa čo napísal sherlocka holmesa

mirien22
autor
4. mar 2018

@lukroz poprosím neprezrádzať úplne znenie kníh, nech to nestratí zmysel. Ďakujem 🙂

werona_v
5. mar 2018

Poradí mi niekto prosím s "ne mačkou" a dnešnou knihou (5.3.)? Všetky mám len tieto mi chýbajú

belasy_motylik
5. mar 2018

@werona_v nie je to mačka, lebo je to iné veľmi obľúbené dom. zviera a druhá časť názvu knihy je príd. meno miesta. Veľmi známy príbeh a ešte známejšia hl. postava v ňom.

mirien22
autor
5. mar 2018

@werona_v čo sa robí v dome? A kde je?

mirien22
autor
5. mar 2018

Dievčatá, mame tu aj prvý bonus, stačí nájsť planétu, ktorá už “nepatrí do klubu” 😉

aadulik2110
5. mar 2018

@mirien22 a to ma nenapadlo.....ja som krvopotne lustila pismenka..... len s tym piatym som nevedela, ale zas tie ostatne som mala.... tak sa to dalo

medovka14
5. mar 2018

Ten bonus bol ľahký 🙂

mirien22
autor
5. mar 2018

@aadulik2110 ja som tiež začala riešiť písmenka a potom som si to prečítala ešte raz, skúsila a sedelo to 😁

cervenaruza123
5. mar 2018

Mam pocit, ze mam knihy v inom poradi, ako vy pisete odpovede. Teraz neviem, ci robim nieco zle ci co 😀

zlatarybka2
5. mar 2018

Dievčence, prihoďte ešte dačo k dnešnej knihe, ja som ozaj bezradná :( :D

radusiq
5. mar 2018

@zlatarybka2 autor zil 2 roky sam v lese. A nazov knihy mi zobralo az ked som si ho vyhladala na Martinuse a skopirovala odtial, inak mi to neslo...

alohahola
5. mar 2018

Dnešný tajný bonus som vyriešila, všetky hlásky sedeli, len tú tretiu som si domyslela podľa prvej indície....no stále mi to aj tak vŕta v hlave, kto je pani v ružovom, stelesnené zlo, jediny kto mi napadol, tak Dolores Umbridgeová z Pottera :D a Zuza Plačková v jej svadobných šatách :D

lubka484
5. mar 2018

@zlatarybka2 autor je Henry David Thoreau

radusiq
5. mar 2018

@alohahola ze Plackova v svadobnych satach

sticker
zlatarybka2
5. mar 2018

@radusiq @lubka484 jeeej, ďakujem vááám! ♥

kitty88
5. mar 2018

@alohahola ved to ti tam sedi, tretie pismenko je to, ktorym zacina jej priezvisko 😉 myslim umbridgeovu, nie plackovu 😂

ivusiatko
5. mar 2018

ahojte, ja sa trápim s tým bonusom....mám všetky písmená okrem štvrtého a nenapadá ma vôôbec nič....máte dáke rady? ďakujem 🙂

kitty88
5. mar 2018

@ivusiatko nie je to ziadny autor, ale povolanie

mirien22
autor
5. mar 2018

@ivusiatko aj slovo prst ma tu spoluhlasku, ktorá ti chyba 😉

radusiq
5. mar 2018

@ivusiatko vobec nepozeraj na tie jednotlive pismena. Pozri si len tu prvu hadanku - planeta (slnecnej sustavy) ktora bola v klube ale bola vyhodena

duracelka13
6. mar 2018

6.3. Dnes uplne skvele napovedy...chcelo by to viac slovnych opisov, hadalo sa jedna radost 😘

aadulik2110
6. mar 2018

@duracelka13 a ja som pri tretej a poslednej zaseknuta....

aadulik2110
6. mar 2018

Uz len pri tretej

aadulik2110
6. mar 2018

@duracelka13 a uz netreba - uz bliklo, dakujem.

mata313
6. mar 2018

Uplne perfektne opisy 🙂 dnes to bola parada hádať

ivusiatko
6. mar 2018

@radusiq dakujeeeem 😀

mgandrea
6. mar 2018

😀 dnes bol SUPER opis kníh 👍

medovka14
6. mar 2018

Baby, dajte mi pls napovedu 🙂 neviem ten nie plný priestor a poslednú, dáko mi to nezapina 🙂

petrica
6. mar 2018

@medovka14 ja detto ale 5 mi dopla ...zensky rod +usa