Knižná odysea 2018
Ahojte, už tradične patrí mesiacu marec prívlastok mesiac knihy. Po minulé roky kníhkupectvo Martinus vymyslelo knižnú šifru, kde boli v obraze ukryté názvy kníh. Tentokrát je to knižná odysea a každý deň sa háda názov knihy pomocou pantomímy/kreslenia... Mohli by sme si tu pomáhať objaviť ukryté názvy kníh. Nemyslím prezradiť názov, ale aspoň nejaké indície, pomocou ktorých na to prídeme 🙂Akurát uvažujem nad dnešnou knihou, čo to môže byt? 🙂
Poradí mi niekto prosím s "ne mačkou" a dnešnou knihou (5.3.)? Všetky mám len tieto mi chýbajú
@werona_v nie je to mačka, lebo je to iné veľmi obľúbené dom. zviera a druhá časť názvu knihy je príd. meno miesta. Veľmi známy príbeh a ešte známejšia hl. postava v ňom.
Dievčatá, mame tu aj prvý bonus, stačí nájsť planétu, ktorá už “nepatrí do klubu” 😉
@mirien22 a to ma nenapadlo.....ja som krvopotne lustila pismenka..... len s tym piatym som nevedela, ale zas tie ostatne som mala.... tak sa to dalo
Ten bonus bol ľahký 🙂
@aadulik2110 ja som tiež začala riešiť písmenka a potom som si to prečítala ešte raz, skúsila a sedelo to 😁
Mam pocit, ze mam knihy v inom poradi, ako vy pisete odpovede. Teraz neviem, ci robim nieco zle ci co 😀
Dievčence, prihoďte ešte dačo k dnešnej knihe, ja som ozaj bezradná :( :D
@zlatarybka2 autor zil 2 roky sam v lese. A nazov knihy mi zobralo az ked som si ho vyhladala na Martinuse a skopirovala odtial, inak mi to neslo...
Dnešný tajný bonus som vyriešila, všetky hlásky sedeli, len tú tretiu som si domyslela podľa prvej indície....no stále mi to aj tak vŕta v hlave, kto je pani v ružovom, stelesnené zlo, jediny kto mi napadol, tak Dolores Umbridgeová z Pottera :D a Zuza Plačková v jej svadobných šatách :D
@zlatarybka2 autor je Henry David Thoreau
ahojte, ja sa trápim s tým bonusom....mám všetky písmená okrem štvrtého a nenapadá ma vôôbec nič....máte dáke rady? ďakujem 🙂
6.3. Dnes uplne skvele napovedy...chcelo by to viac slovnych opisov, hadalo sa jedna radost 😘
@duracelka13 a ja som pri tretej a poslednej zaseknuta....
Uz len pri tretej
@duracelka13 a uz netreba - uz bliklo, dakujem.
Uplne perfektne opisy 🙂 dnes to bola parada hádať
😀 dnes bol SUPER opis kníh 👍
Baby, dajte mi pls napovedu 🙂 neviem ten nie plný priestor a poslednú, dáko mi to nezapina 🙂

@mirien22
nieje to mačka ale jej protiklad a je to kniha od spisovateľa čo napísal sherlocka holmesa