icon

Knižná šifra na Martinuse

smme
9. mar 2015

Ak hladate knižky v knižnej šifre na martinus.sk, mohli by sme vždy napisať knižku ktorá bola objavena 🙂 Spolu je ukrytych 64 názvov kníh....

dugyna
21. mar 2015

@neznama007 to nie je truhlica a chobotnica s nim nema nic spolocnene, je to len chlap a debna na poslednu cestu..

barbora11115555
21. mar 2015

Neviete ako sa volá tá žen s tetovaním??!!n_n ☹

neznama007
21. mar 2015

@dugyna ale nevieš ako sa tá kniha volá?

pietra
21. mar 2015

@barbora11115555 pozri knihy od autora Larsson.

pietra
21. mar 2015

@dugyna ked ma infuzku a lezi v posteli, tak je chory, cize ........ a na posteli ma znak, akej narodnosti

pietra
21. mar 2015

inak uplne suhlasim s nazorom @poslednaknizkachlapimlyn . Aj som to tu uz niekolkokrat pisala. Ja som to stale brala tak, ze sa do tej sutaze zapoja ludia, co ich bavi literatura a knihy celkovo. A ak nevedia ako dalej, tak si pridu len po "nakopnutie", akym smerom sa ubrat. Namiesto toho tu mnohi cakaju presne nazvy. A ked ich uz aj cakaju priamo nadiktovane, nie su schopni si ani prelistovat vsetkych 34 stran, kde uz niekolkokrat odzneli uplne vsetky nazvy vsetkych knih

pietra
21. mar 2015

@neznama007 kto byva v truhle? a kto zaroven moze vstat? zvykne pit ludom krv a je to ten najznamejsi svojho druhu, pochadzajuci z rumunska

dugyna
21. mar 2015

@pietra to som skusala vsetko mozne - presne tie spojenia vlajka a chory..ale nakoniec som predsa trafila spraven🙂

dugyna
21. mar 2015

@pietra to suhlasim aj ja s tebou, sutaz je pre tych predsa co citaju knizky a mali radi literaturu ..a ked mu niekto napovie tak dojde na nejaku tu sifru.niektore diela si pamatam vdaka nasej profesorke literatury na gymply 🙂 to bola naozaj super profesorka.
ludia co necitaju knihy a nevedia odhalit ani zakladne diela a pytaju sa tu na nazvy by nemali sutazit.

dugyna
21. mar 2015

@neznama007 samozrejme ze viem je to naozaj ttalne jednoduche. ale myslim ze napovedane uz bolo dost. a su aj filmy take..

bublinam
21. mar 2015

@michallo64
kedysi boli také metly ako tento pomaranč ;)

bublinam
21. mar 2015

@pietra Ďakujem za Larssona !!!

bublinam
21. mar 2015

@zuzka1418 prosím , poradíš mi indíciu na tiehorya a hrad vľavo ?

bublinam
21. mar 2015

@pauliesivackova nera´d názvy prosím- to je potom nuda :( :( :(

bublinam
21. mar 2015

@pietra
@dugyna a tá chobotnica je tiež kniha?

nastenka_123
21. mar 2015

poradí mi niekto s knižnou šifrou martinus. čo znamená ten kvet, nórska vlajka a tá gitara?

margir
21. mar 2015

ahojte, chybaju mi uz len posledne 2 knihy. Mozete mi poradit ich autorov? nemam tu knihu s hrobmi a chobotnicku..
dakujeeem 🙂

pilinka1
21. mar 2015

@margir tú druhú si si napísala zrovna aj názov knihy 🙂

pilinka1
21. mar 2015

@nastenka_123 ak kvetom myslíš ľaliu, tak je žltá a norska vlajka je na dreve a gytara nie je gitara ale mandolína jedného kapitána

adriiancek
21. mar 2015

prosim vas vie mi niekto poradit toto ? http://www.img.tpx.cz/uploads/lalala.PNG
mam 63 a jedno mi chyba a mam pocit ze to je toto ..

pietra
21. mar 2015

@bublinam ano je 😉 pomenuj ten obrazok zdrobneninou

pietra
21. mar 2015

@nastenka_123 pomenuj kvet jeho nazvom a farbou, vlajka je na pni - co sa ziskava zo stromov? a pomenuj to krajinou tej vlajky. Gitara nie je gitara, ale mandolina a niekomu patri

pietra
21. mar 2015

@adriiancek je to o cloveku, ktory sa vybral do sveta so svojim sluhom. Bol tak trochu pomateny, preto bojoval s veternymi mlynmi (tusim si myslel, ze su to obri). Hladaj v spanielskej literature

pietra
21. mar 2015

@margir ta kniha je o tom, co je na nej zobrazene. Je tam vela hrobov, cize je to .........

pietra
21. mar 2015

@bublinam hory ani hrad nie su samostatnou knihou

adriiancek
21. mar 2015

@pietra dakujem uz som to nasla 🙂 velmi pekne dakujem

mannka
21. mar 2015

@pietra plný súhlas s tými indíciami....dostala som sa na túto stránku, keď som hľadala celý obrázok šifry a aj keď mi niektoré indície napomohli, čomu som veľmi vďačná, tak tiepriame odpovede ma sklamali..... :( Do hry som šla, že si zistím čo mi v hlave po knihách zostalo a som rada, že ten môj hardisk nie je úplne vymazaný a hlavne povinné čítanie a čitateľský denník na ZŠ/SŠ malo využitie (po desiatkach rokov :D) :D A popravde by ma zaujímalo, ako je to s povinnou literatúrou dnes v školách, mám pocit, že asi hlavne mladí tu mali problém z československou klasikou (Hečko, Botto, Nemcova, Tatarka a iné).....

pietra
21. mar 2015

@mannka povinne citanie na skolach stale je, ale v ovela mensej miere ako byvalo kedysi. A vdaka internetu sa aj ovela viac podvadza pri nom, ziaci si len najdu spracovanie na internete a opisu
Mna nezarazilo to, ze nevie clovek. Ja som tiez nad samotnou Babickou premyslala niekolko hodin, kym mi trklo, ze je to Babicka, ja som skor skusala diela ako Mamka Postkova, Na chlieb a podobne. Mna mrzelo to, ze niektori prisli, opytali sa, dostali napovedu a po minute fnukali, nech sa poradi viac, lebo nevedia na to prist. Jednoducho ma hneva, ze niekto len pride a ocakava, ze do pol hodiny bude mat nadiktovany cely obsah, bez namahy, bez prace. A nedokazem pochopit ani tych, co diktuju kompletne nazvy. Alebo rovno cely zoznam. To je akoze na co dobre? 😕

stanley1234
21. mar 2015

neviete náhodou druhú bonusovú otázku?indicie mi stačia 😉

stanley1234
21. mar 2015

no uz mi zaplo 😀