Knižná šifra na Martinuse
Ak hladate knižky v knižnej šifre na martinus.sk, mohli by sme vždy napisať knižku ktorá bola objavena 🙂 Spolu je ukrytych 64 názvov kníh....
@pietra ďakujem.
tak bonusovka cislo 3 bola az za 30 minut :----)
nevedel by mi ešte niekto poradiť so zemou, bubnom, s teplomerom a tou budovou na pravo. 🙂
@nastenka_123 zem nie je taká hrboľatá, ako by sa zdalo. Bubon nie je taký veľký a nie je z plastu ani z dreva. Teplomer nemeria stupne celziove a nameral 451. A neviem čo myslíš tou budovou napravo.
@nastenka_123 a možno myslíš budovu kde býval Quasimodo?
tak ja som mal šťastie náhodným tipovaním starých bohov som sa trafil do správnej odpovede čas 15 min., ale spätne neviem odvodiť autorov a ani názov knihy 🙂
škoda, že takto verejne sa bavíte o konkrétnych tituloch, lebo celá súťaž stráca zmysel
@peterssi ..tak to si frajer...na toho autora , čo napísal o živote...bez dvoch písmen som asi prišla..../niekto..niekde chytá/ ale to prvé mi ešte neťuklo..... 😒
@tratoriena nebude to Ježiš ? iný mi nanepadol len o nom som nasla ze je slávny a nenapísal ziadnu knihu a ten druhy vies kto to je?
he trvalo mi to asi 5minut ta knizna bonusova dnesna😀
boze ja som chytra😀 😉 😀 😀 😀 akoze ma vazne bavi tato sutaz, lebo uhadnut tie obrazkove sifry , nebolo jednoduche ale prvych 40 kniziek mi islo , a potom ostatne uz trosku horsie ale pohla som rozumom najhorsie bolo najst asi posledne 4knihy... hladala som aj tam kde indicie neboli ale vdaka @pietra som pochopila ze si zbytocne nad niektorymi lamem hlavu... cele je to velka zabava, neprecitala som vsetky samozrejme ze nie al e ako brazdim po martinuse a citavam si o com su niektore knihy co by ma zaujali tak som vedela, ze kde hladat, alebo autor mi bol znamy len tie diela som nevedela presne 🙂 akoze dobra sutaz🙂
@kahlan1 ..ja si mylím,že to bude postava spisovateľa z dákej slávnej knihy..ale momentálne ma nič nenapadá.............a to druhé autor knihy......? chytá.................
na 6ty pokus to vyslo 🙂)
@rhobus staci kto chyta kde ? autora a z teho ked si kuknes pismena tak sa da vyskladat grecke bozstvo🙂
@tratoriena
došla som na toho prvého, mám vylúštená, šťastná jak malé decko 😀 inak k tomu prvému autorovi , čo nič nenapísal - taká pomôcka - je to filozof.... 🙂
Dostala som ten bonus ale neviem sa ani trochu pohnúť.Možno nie som na takéto hlavolamy 🙂 skušala som aj Cyrila a Metoda ,pozerala som to aj cez google ale našlo hlúposti.Môže to byť aj v knihách čo predáva Martinus?Poradíte aspoň kúsok nápovedi tým nešikovnejším?Dakujem
Konečne mi zaplo! To trvalo! Ale ja nerada myslím na vojnu! 🙂
Mám odpoveď na tú bonusovú otázku. Dá sa to vyčítať z tých pomôcok, čo ste už napísali.

uz viem...chram z francuzska 🙂