Koho voliť?
Tak co ,Slovaci, a Slovenky ,volby sa blizia, koho volit,? Nemam sa s kym poradit ,kazdy ma na kazdeho nasho pohlavara iny nazor.,jednoducho to zacina byt ako gulas,na dovolenke chcem mat klidek,ale potom o tom teda volby ,No rozhodne nebudem volit Sula, rozbijaca,kazdej vlady,ale co este koho nevolit.?Celkom sa mi pozdavaju Zaborska ´+ Majersky, No proste ,poradte, Nam ako rodina sme velmi socialne na tom dobre,ale chcem aby aj ostatnym ,seniorom mladym bolo dobre.takze volit pojdem ,len neviem koho.
@cajomila Podporujes rusku agresiu, tak spadas do tej definicie. Ja som proti kazdej vojne v europe a pozadujem stiahnutie rusov spat domov. Co je na tom trestne, chciet, aby sa agresor vratil domov? Ty si dievca v hlavicke inak domylene. Skus ma zalovat za to, ze neznasam holokaust, nacistov a bolsevikov za to, co vsetko napachali. Ta poslu na psychiatriu.
@cajomila Mimochodom, mas par miliard eur na pravnikov? Lebo Rusko sa vyhraza celej eu za pomoc ukrajine a cela eu a vyspely svet pomaha Ukrajine proti rusku. Peniazmi, zbranami,... Skoro cela OSN odsudila rusku invaziu. Budes musiet zazalovat asi miliardu ludi, ze nemusia rusov, ty jedina rusospravodliva. Tak sa chod rozcvicit ...
vedel by som sem hodit 1 video, kde RU vojnovy medik/lekar zachranoval 2 UA vojakov, urcite to uz kolovalo, ale to si myslim ze sa na verejne MK nehodi..
tymi videami sa neda nic extra dokazat.. nevieme overit ich pravost, ani jedna ani druha strana..
PS: napadlo mi z historie.. Ked uz sme pri vojnovych videach. (videa tu som neotvaral, chcem sa este aj najest, dovtipil som sa o co tam ide)..
Nakoniec Americky dokumentarista vedel co robi..
The Battle of San Pietro
original ENG wiki
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Battle_of_San...
Prezentovali to ako film z vojny, skutocne zabery, ale v skutocnosti to bolo PO utoku, pretoze filmari nestihli bitku natocit..
https://www.thefreelibrary.com/Manipulation+and...
Cele to bola rekonstrukcia, jedine co tam bolo skutocne boli mrtve tela obeti vojny, znicene budovy, ale nie samotne sceny..
Priznavaju aj oficialne zdroje, ze to bol FAKE..
https://newrepublic.com/article/117175/battle-s...
The Best World War II Documentary Was Faked
But that doesn't make it any worse
His documentary short, The Battle of San Pietro, was released to the public two years later, and praised widely for its honest depiction of the horrors of war. Even today, many historians and movie critics consider it a masterpiece. The story that Huston and others told, however, wasn't true
To, ze to bol falzifikat trebalo prehlusit tym, ze to bolo majstrovske dielo, toho casu nikto s podobnym filmom neprisiel, a ludia (divaci, napr v USA, kde film cielil) neboli prirpaveny na drasticke sceny zo skutocneho boja.
Su ludia dnes pripraveni? Ak ano, preco? Ak nie, preco ? Co je za tym?
Zavidim jednoduchost ludom, ktori si myslia ze svet je ciernobiely... To je jedno jedine co dokazem svojim sposobom zavidiet.. Pevne verim, ze jednoduchy clovek, ktory sa o nic nezaujima a dokaze vstrebat jednu a jedinu pravdu s narativom, pardon, navijakom, ten ma pozehnany zivot, ale uplne vazne.. Menej vysokeho tlaku, menej uvazovania, len prezivat zivot v nevedomosti, ale v stasti... To je velmi dobry sposob, ktory ani nemozno lutovat na smrtelnej posteli, podla mna..
@ice8
“Zavidim jednoduchost ludom, ktori si myslia ze svet je ciernobiely... To je jedno jedine co dokazem svojim sposobom zavidiet.. Pevne verim, ze jednoduchy clovek, ktory sa o nic nezaujima a dokaze vstrebat jednu a jedinu pravdu s narativom, pardon, navijakom, ten ma pozehnany zivot, ale uplne vazne.. Menej vysokeho tlaku, menej uvazovania, len prezivat zivot v nevedomosti, ale v stasti... To je velmi dobry sposob, ktory ani nemozno lutovat na smrtelnej posteli, podla mna..”
presne aj ja, pod toto sa podpisujem, kiež by som tak dokázala zožrať všetko aj s navijakom, hneď by som mala jednoduchší život
Kto chce vedie nieco o dejinach ruska a bolsevizmu, precitajte si blogy Juraja Kumicaka. Jeden po druhom, od zaciatku. A kto mu nebude chciet verit, ze rusi su take bestie. Nech sa paci, na nete su tisice inych vedeckych zdrojov, len nesmu byt napisane (sfalsovane) samymi bolsevikmi. A rusi sa nezmenili, su stale rovnaki ...
https://blog.sme.sk/jurajkumicak/historia/ako-r...
Ak sa pozeráme na druhú svetovú vojnu z pohľadu obetí, potom:
Japonsko napáchalo najväčšie škody. Je zodpovedné za 30 miliónov obetí, pričom z toho počtu napr. Čína má 20 miliónov, Indonézia 4 milióny, India 1,5 milióna, Francúzska Indočína milión obetí, USA 200 tisíc obetí...
- tu je aj odpoved na jednu otazku hore, ze fuj, USA zhodili na chudacika Japonsko dve atomove bomby iba za to, ze zavrazdili 30 milionov ludi.
ZSSR je druhou najbrutálnejšou krajinou druhej svetovej vojny, pričom zavinilo smrť 26 miliónov ľudí. Tým že po boku Hitlera rozpútalo vojnu v Európe, stalo sa agresorom a nie obeťou, a všetky vlastné obete idú na vrub tejto zločineckej krajiny. Navyše, polovicu vlastných obetí si povraždili sovieti sami, plus k obetiam ZSSR treba pripočítať milión mŕtvych Poliakov, státisíce mŕtvych Pobalťanov, sto tisíc mŕtvych Fínov, desiatky tisíc obetí v strednej Európe a pod.
Nemecko je tretia najbrutálnejšia krajina druhe svetovej vojny s počtom obetí 16 miliónov. Tu patrí 7,5 milióna vlastných obetí padlých na rôznych frontoch, ako aj civilistov pri náletoch, a taktiež milióny obetí, ktoré sa stali cieľom vraždenia nacistov – 4,6 milióna Poliakov plus obyvatelia západnej a strednej Európy
Taliansko sa podpísalo na vojne sumou takmer milióna obetí
Štyri zvrátené zločinecké krajiny, ktoré vojnu iniciovali a v túžbe rozdeliť si svet sa dopustili neskutočných zločinov. Okrem týchto štyroch krajín je možné ku agresorom pripočítať satelitné krajiny ako Slovensko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko, ktoré kolaborovali s nacistami a boli ochotné stáť po boku agresorov. Ich význam bol ale okrajový, a hlavne neboli to tieto krajiny, ktoré sa vojensky usilovali o rozdelenie sveta.
Tragédia druhej svetovej vojny ale nespočíva iba v tom, že tu hynuli milióny ľudí. Tragédiou bolo aj to, že hoc agresori ako Japonsko, Taliansko a Nemecko boli potrestané, agresor ZSSR potrestaný nebol. ZSSR niesol taký istý podiel viny za vojnu v Európe ako nacistické Nemecko, a pokiaľ vďaka Norimberskému procesu mohli byť odsúdení gauneri ako Borman, Göring, Keitel, Ribbentrop či Jodl, rovnako mali odvisnúť aj gauneri ako Stalin, Žukov, Konev a pod. Žiaľ, nestalo sa. A nielen že sa to nestalo, ale sovietom bolo dovolené politicky a vojensky obsadiť strednú Európu a vo viacerých krajinách inštalovať zločinecký režim.
To čo dal Sovietsky zväz do boja za porazenie svojich nacistických bratov, boli milióny ľudí. Ľudí, ktorí pre Stalina mali hodnotu iba ako zbraň, a ktorí boli pre kremelský režim iba spotrebným materiálom. Milióny mŕtvych na východnom fronte neboli dôsledkom premyslených taktických bojov, ale iba a výlučne dôsledkom fanatizmu a obojstannej túžby totálne vyhladiť súpera. Na jednej strane nacisti, na druhej strane nekultúrna svoloč naprogramovaná na páchanie zverstiev. Iba vo Viedni 87 tisíc znásilnených žien sovietmi, v Berlíne 110 tisíc znásilnených žien, v Nemecku viac ako 2 milióny znásilnených žien, v Maďarsku 200 tisíc znásilnení sovietmi. Skrátka veľké víťazstvo.
A tak sa akosi pritrafilo, že krajina, ktorá vojnu rozpútala, ktorá prepadla svojich susedov a páchala v ich krajinách genocídu, ktorá vyvraždila milióny svojich obyvateľov a porazila nepriateľa vďaka brutálnym vlastným obetiam a vojnovým zločinom, sa dnes považuje za víťaza. A všetko to zverstvo, neschopnosť a primitivizmus nazvala táto zvrátená krajina veľkým víťazstvom. ZSSR nie je žiadny víťaz vojny a rusko oslavujúce víťazstvo je iba na smiech. Bez pomoci západu by v zime 1942 Hitler rozkročmo a v hlbokom predklone sral v mauzóleu na Leninovu hlavu a zvonkohra na Spasskej veži by cvrkotala „O Tannenbaum, o Tannenbaum, wie grün sind deine Blätter…“
tento odstavec je vtipny 🙂
Odporucam spodne grafy
Graf 4 je najsmutnejší. Ukazuje výkonnosť porazeného Japonska a Nemecka a víťazov Československa a Poľska. A hlavne ukazuje, ako dopadli krajiny, ktorým pomohlo USA, a ako dopadli tí, ktorým „pomáhal“ ZSSR. Východisko v roku 1946 – 1947 bolo takmer rovnaké. Po pár desaťročiach budovania prehnitého imperializmu sú porazené krajiny ekonomicky 6 x silnejšie ako tí, ktorí pod vedením strany, za hrdinskej účasti proletariátu a pod nepretržitým dohľadom sovietskych bratov budovali svetlé zajtrajšky. Či inak povedané, aby to pochopili aj idioti – USA vytiahli svojich spojencov, porazených vo vojne, na svoju úroveň, a dnes sú to vyspelé krajiny. Sovieti svojich spojencov tiež dostali na svoju úroveň, ktorú slušnými slovami ťažko nazvať, a ktorú môžu ospevovať len primitívni retardi typu blaha či chmelár.
@cajomila https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/soud-ucitelk...
Učitelka žákům tvrdila, že se v Kyjevě nic neděje. Hrozí jí až tři roky vězení
22. června 2023 8:31, aktualizováno 10:03
Případ učitelky Martiny Bednářové, která měla loni na jaře popírat genocidu na Ukrajině, začal ve čtvrtek projednávat Obvodní soud pro Prahu 6. Při hodině češtiny na základní škole Na Dlouhém lánu žákům vyprávěla, že jí přišla videa z Kyjeva a nic se tam neděje. Za přečin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia jí hrozí půl roku až tři roky vězení.
Státní zástupce Richard Petrásek pro Bednářovou navrhl trest ve výši osmi měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky a zákaz pedagogické činnosti a práce s dětmi na pět let.
Učitelka podle obžaloby v hodině slohu začala žákům předkládat proruskou propagandu. Ti ji u toho nahrávali. Bednářová na osmnáctiminutovém záznamu mimo jiné žákům sdělila, že se v ukrajinském hlavním městě nic neděje.
Žena také žákům sdělila, že Rusové na Donbase byli systematicky vražděni od roku 2014. „Jenom proto, že to byli Rusové. A byli likvidováni vlastně opravdu ukrajinskými nacistickými skupinami tak, že se zatloukly dveře do baráku, ten barák se zapálil, stáhli se ti lidé zaživa z kůže, vraždily se děti a tak dále,“ řekla učitelka žákům.
Škola po zveřejnění nahrávky učitelku v srpnu propustila. Proti tomu se soudně bránila, soud ale v únoru rozhodl, že škola postupovala správně.
„Výroky nezletilým žákům závazně porušila povinnosti pedagogického pracovníka, neboť jí pronesené výroky jsou zcela neslučitelné se zásadami vzdělávání. Výpověď soud shledává zcela důvodnou,“ uvedla při únorovém zdůvodňování rozsudku soudkyně Lada Horáková.
a zaver zase z horneho linku
Skrátka, rusi sa správali aj v oblasti ekonomiky a rozvoja hospodárstva jednotlivých krajín ako také parazity. Nikdy nemali znalostný potenciál niečo posunúť dopredu, jednotlivé krajiny iba vycuciavali, vyžierali, likvidovali v nich akékoľvek náznaky progresu a možného rastu, a jediná šanca žiť lepšie a aspoň trocha sa priblížiť civilizovanému svetu bola kopnúť rusákov do prdele a nikdy viac sa s nimi nebratríčkovať. Krajiny ktoré toto pochopia majú šancu na akú takú budúcnosť. Krajiny, ktoré to nepochopia, čaká život v hnuse, bez budúcnosti, bez slobody, bez pravdy. Taký ruský. Presne taký akým je to ruské víťazstvo.
Dovetok : Rusko nemá žiadny dôvod na nejakú oslavu víťazstva, lebo žiadne víťazstvo nedosiahlo. Rozpútalo vojnu, vyvraždilo milióny ľudí, zničilo všetko na čo siahlo, a celé desaťročia dokazuje svetu, že v ňom žijú nekultúrni barbari. Vojnou ktorú rozpútali, si zničili úplne všetko. Prehrali ekonomickú súťaž s inými krajinami, stratili šancu ponúknuť svojim ľuďom lepšiu budúcnosť, zničili možný progres v strednej Európe. Nikdy z nich nič dobré nevzišlo. A ak sa tu a tam mysliaci Slovák rozhliadne po byte a zamyslí sa, čo z toho čo má doma je z Ruska, príde na to že nič. Teda pokiaľ nemá v obývačke raketomet, nášľapnú mínu alebo jadrovú hlavicu. Lebo rusi nič iné nevedia. Nevedia tvoriť, nevedia budovať, vedia iba ničiť. A ešte sa tým okázalo chváliť.
Záver? Vlastnú úbohosť, neschopnosť a úpadok nazývať víťazstvom môžu naozaj iba rusi a im hodnotovo príbuzní primitívi.
@liljana to je taka znosa bludov a hovadin, skusim si najst cas to rozobrat
"A ak sa tu a tam mysliaci Slovák rozhliadne po byte a zamyslí sa, čo z toho čo má doma je z Ruska"
a ? Setko mas made in china, a co teraz ? Elektrika ti fici na ruske palivo, cez rusku atomku a sme vdaka tomu skoro sebestacny a nemusime palit mrte fosilnych paliv aby si vobec take blbosti mohla na internete pisat
@starhawk Chytry. A na com jazdi a lieta rus? Na vozoch tahanym konmi a rogale? Za to jadrove palivo kupi od zapadu auta, technologie, cipy, lietadla,... lebo ich sam nevie vyrobit. Ked nemas co ponuknut, tak nic nekupis. Co si myslis, ze rusom bude davat niekto auta, stroje,... zadarmo? To jadrove palivo je taky isty tovar ako kazdy iny.
Cina okopirovala technologie od zapadu, zbrane od rusov a mozes to potom od nich kupit. Ale aj cina ma svoje vlastne problemy,...
@liljana
"Chytry. A na com jazdi a lieta rus? Na vozoch tahanym konmi a rogale? Za to jadrove palivo kupi od zapadu auta"
MUEHEHEHEEEEEEEEEEEEEEEE
tak tukne guuuuuuuuuuugl "best selling cars in russia" a voila:
In 2022 the best selling car in Russia is the Lada Granta, with 95,879 cumulative sales (-14.0%). Far behind in second is the Chevrolet Niva with 38,780 units sold this year, a 24.3% loss compared to 2021. Confronting the two models, the Lada Granta holds 15.4% market share compared to 6.2% held by the Chevrolet Niva.
In 3rd place ranks the GAZ Gazelle with 32,324 sales (-31.3%), followed by previous year’s leader the Lada Vesta with 29,206 units sold
https://www.focus2move.com/russia-best-selling-...
a cuduj sa svete 1. 3. a 4. auto si kotuhi rusaci vyrabaju sami - ako si to vobec dovoluju vediet vyrobit sami auto, ked si vedia vyrobit raketu do vesmiru
https://en.wikipedia.org/wiki/Lada
https://en.wikipedia.org/wiki/GAZ
ano predaval im zapad auta a nase montovne tak mali odbitiste ale uz nebudu mat, vyrobia si to sami
a keby si bola chytra, tak by si si najskor overila info predtym ako to postnes, lebo hold ked to niekto precita, asi moc inteligentne nebudes vipadat pred citatelom...
@liljana "este ze ty si velky putinov inteligent so vsetkymi tymi hrubkami. To sa ani citat neda. Trapko. Pozor, aby si od rozculenia nedostal zlcnikovy zachvat."
ja sa vobec nerozculujem , ja sa naramne bavim a ak to niekto cita takto neskoro vecer, tak ostatny urcite tiez
vies ja nepotrebujem pouzivat proti tebe nadavky - mne staci upozornit na a vyvratit tie bludy co pises
@liljana
" No urcite bude urcovat, co je blud niekto, co nie je schopny napisat suvislu vetu spravne."
Urcovat co je blud budu FAKTY - ja viem to taky ludia ako ty moc v laske nemaju.
Tvoj blud:
"Za to jadrove palivo kupi od zapadu auta, technologie, cipy, lietadla,... lebo ich sam nevie vyrobit. "
Cize Rusi si vraj nevedia vyrobit auta
Moj fakt, ktory potvrdi ze co si napisala je blud:
In 2022 the best selling car in Russia is the Lada Granta, with 95,879 cumulative sales
https://www.focus2move.com/russia-best-selling-...
+ link ze Lada je Ruska automobilka
Takze nie JA urcujem co je blud, ale verejne dostupne FAKTY.
PS:
Vystudoval som zakladku, aj strednu skolu a dokonca aj vysoku skolu a nie, nemusel som ziaden rocnik opakovat, ani ziaden semester na vyske

@cajomila Takze ak neznasam nacizmus a teda aj vtedajsich nemcov, ludi s nim spojenych, (pricom dnesni nemci su uz ini ludia), tak som rasista? Vazne. :D Ked niekto neznasa komunistov za to, ze znicili tolkym ludom zivot, tak je rasista? Tebe to teplo skodi, nie mne. Preco uz davno nebyvas v Rusku, urcite by sa ti tam zilo lepsie vo vysnivanej krajine a nie tu na hnusnom demokratickom zapade.
PS: Rasizmus je nenavist na zaklade rasy. Rus nie je rasa, ale narodnost. Trosku si mylime dojmy s pojmami.