Koľkého decembra robíte stromček?
Mi 5.12
@mariaveronikag aj ja dávam každý rok tie isté, ostatné som zlikvidovala. Mávala sme vždy veľký živý strom, tam ich vliezlo oveľa viac, aj farby som menila, ale pred rokom som kúpila umelý, má 1,80, ozdoby som dala do jednej škôlky, časť poslala jednej mamine tu z MK, mne to, čo mám, stačí.
Nemám fixný dátum. 😂Ale väčšinou tak týždeň pred Vianocami. Kedy ako sa mi chce.
@adkajanova ono je to podľa počtu a veku deti. Keď nemáš dieťa, spravíš si kedy chceš. Ak ta dieťa prosí od 1.septembra každý deň, urobíš ho čím skôr. Každý nech si spraví, kedy sa mu zachce. Naši majú na záhrade cely rok, len cez leto ho nazpinaju :D
V noci z 23. na 24. Ráno sa deti potešia, že máme stromček. A potom ich to nejako extra nezaujíma. Neviem si predstaviť, mať doma stromček od 1.12.
Raz som ho postavila 16.11, potom pichol každého, kto išiel okolo telky do zadku, už bol taký vysušený 🙂
Ja robím týždeň pred vianocami,tento rok som chcela skôr lebo sa nám to zdá krátko keďže ho dávame 6.1 dole ale budeme mať konečne živý,tak asi tiež len tak týždeň pred..ale budeme ho mať prvý krát,mohol by mi niekto poradiť tie čo mávate živý že odkedy vydrží či môžem aj skôr
❄ @elizabet173 to je moj sen v zasneženom domčeku v lese traviť Štedrý večer a potom hned lyžovať prvy januárový týždeň, to sú ideál Vianoce❄🎁
Bežne tak 23. -24. decembra, ale minulý rok sme trhli rekord v najkratšie ozdobenom stromčeku 😂 mali sme živý malý v kvetináči a predavač nás tak vystrašil že pobyt vnútri neprežije, že sme stromček zdobili 24.12. Okolo 16tej a o 20tej sme už odzdobovali a dali ho na balkón 😂😂😂 na druhej strane aspoň v malom byte nezavadzal a dcéra bola ešte maličká aby to prežívala, takže v pohode 😊
@karolinakr na tú lyžovačku sme tak chodievali, len na ten Štedrý deň na chalupe sa mi ešte nepodarilo toho môjho ukecať.
@martaturi nam prezil... V kvetinaci od Vianoc do februára (?) potom išiel do chodby a potom von😁
Zivy vôbec neodporucam davat skoro, my od 24. Do max 6.1. Mame a to uz je vzdy ako sušienka.. Aby sa dozil Vianoc 😂
My sme prisli na to ze ked pečieme skoro, zdobíme skoro.. Tak nas tie vianoce uz nebavia.
Kym som nemala deti, tak vzdy na moje narodeniny 17. 12. No odkedy su deti, tak 5.12 🙂
@adkajanova cca týždeň pre Vianocami. Chcem si to trocha užiť a na Štedrý deň sa venujem už len vareniu, neviem si predstaviť ešte robiť si chaos so stromčekom. Máme živý a vydrží do troch kráľov aj dlhšie.
@simca06022011 kúpte si stojan na vodu, veľmi to predĺži životnosť stromčeka a najdlhšie vydrží borovica. Máme to odskúšané roky, stromček nám vydrží bez padania 3 - 4 týždne a to máme 25stupnov v izbe.
@mariaveronikag 😍aj my sme takto robievali
A teda my 23,12 večer, ale minulý rok, sme už 19.12. Tak uvidíme 😊
@zlatovlaska123 mame stojan s vodou, nepomoze to, nakolko on vodu od spodu tahat tolko ako potrebuje nebude + vadi mu suchy vzduch. Borovice sa mi nepacia, cize to ani neskusam :D tie 2-3t dam s jedlou/nejakym severskym druhom smreka.. ale viac nie. Ked ho vylozim na terasu vydrzi az do jari :DDDD
U nas je to uz zvyk, 24. sa u nas uz malo vari doobeda, cize ozdobi sa stromcek, obalim rybu, kapusta sa vari od rana sama (ak sa nerobi v noci v peci) a po stromceku ideme von ... a dokonca aj veceriame okolo 16tej - vlastne hned ako sa zotmie :D
Stromček staviame poobede/večer 23.12, máme príliš akčné deti, tak aby prežil do Vianoc 😅, keď budú staršie, tak určite budeme aj skorej ozdobovať stromček.
Ja budem robiť tak, aby som ho už na prvú adventnú nedeľu mala hotový a dole ho dám koncom januára-začiatkom februára 🙂 U nás sa vždy robil stromček skôr, mám rada to vianočné čaro a vychutnám si to 🙂 neviem si predstaviť robiť stromček na štedrý deň a hneď o pár dní ho dať dole 🙂

@adkajanova ja 22-23teho. Minulý rok som urobila už na Mikuláša, ale príde mi to skoro, potom na štedrý deň mi to už nebolo také vzácne, a nemalo to pre mňa tu správnu výnimočnú atmosféru, keď som sa na stromček pozerala vyše dvoch týždňov predtým. A do toho malý čakal každý deň, či už príde ježiško keď máme stromček 🙈 Takže zostanem pri svojej tradícii 22-23. Síce tento rok ho budem robiť 19teho, keďže od 20 do 23 som do 18tej v robote 🤦