icon

Koľko dávate obsluhe na čerpačke, keď vám natankuje?

12. dec 2022

Rozlišujete či za plnú nádrž alebo za menej?

Ďakujem za vaše názory

Strana
z3
liv1
13. dec 2022

@deti95060810 je rozdiel predavacka a kadernicka. Kadernicka ti urobi sluzbu o dost vacsiu, venuje sa len a len tebe dost dlhu dobu. Tringelt u kadernicky moze byt aj vyjadrenie spokojnosti s ucesom aj spravanim atd. Do obchodu chodis pomaly kazdy den (ja teda ano), ku kadernicke raz za tri mesiace. A napr. ja take uplne drobne aj v potravinach nechavam

svecova
13. dec 2022

@kvetinka75 ja som ako študentka brigádovala ako čašníčka a zamestnávatelia dávajú nižší plat, kvôli tomu, že ľudia dávajú tringelty. Bez nich by som mala almužnu. Bola som vďačná, za každý chechtak, ktorý mi ľudia boli ochotní dať. A ten človek, ktorý je na pumpe vonku, je na tom podobne. V zime, v teple...

kvetinka75
13. dec 2022

@svecova každý je na tom inak. A nie každý si môže dovoliť každému dať 1-2 eurá. Raz v reštike, potom v kaviarni, na pumpe, kaderníčka a čo ja viem čo ešte. A to, že zamestnávatelia dávajú nižší plat - nie je pravidlom. Okrem toho aj iné profesie majú nižší plat. Takže nech sa každý rozhodne ako naloží so svojimi peniazmi.

svecova
13. dec 2022

@kvetinka75 ja nehovorím, že musí využiť služby pumpara, ale keď áno, patrí sa dať tringelt. Dobre, keby som nemala, nedám, ale ani nevyužijem túto možnosť. Keď je kaderníčka, pedikerka, manikerka vo svojom salóne, kde platí len nájom, nieje zamestnanec, málo kedy zaokrúhlim sumu. To je na každom, či a koľko dá. Napr. na pumpe umývala som autá a mala som len to, čo mi dali vodiči, z pumpy som nemala nič. Keby si tak povedali všetci to, čo Vy, mala by som...

vroni
13. dec 2022

Ja som si pumpu so sluzbou nevšimla už ani nepamätám. Ale nakolko som na svoju karu citlivá, lezie mi táto služba jednoducho na nervy a snažím sa jej ist z cesty. Ale za natankovanie Trinkgeld nedávam. Keď mi umyje okno alebo niečo navyše, ok, ale za natankovanie nie. Čašníkovi ci kadernicke dávam. Za podmienky, že som bola spokojná.

kristiii
13. dec 2022

Už by sa mal tuším pomaly spísať zoznam zamestnaní a služieb, kde všade by sa patrilo nechať tringelt. Alebo skôr tých, kde sa to nehodí, ten by bol tuším kratší 😅

sisaka
13. dec 2022

Našťastie nie som telesne postihnutá, žeby som sa nedokázala vysúkať z auta a natankovať si sama, takže toto riešiť nemusím. Nemám rada ani keď mi chce niekto silou mocou umyť predné sklo a začne umývať bez opýtania. Celkovo som najradšej, keď sa nikto môjho auta nechytá.
Kadernička, čašníčka - tringelt je štandard, dávam vždy.

Strana
z3