Koľko miniete na potraviny?
ahojte,zienky kolko miniete za mesiac na potraviny ja mam na to matersku a niekedy este zoberiem od manzela 40 al.60 eur. chcem usetrit,ale neda sa.vzdy mi odide cela materska.manzel mi stale hvori ved si mala este 100e a uz mas len tolko? co mam robit,nic ine nekupujem len potraviny.on vie ze je vsetko drahe .varit musim kazdy den a este aj manzelovi robit do prace jest.
@tigris20 No dnes to už má byť 194, takže asi by sme sa nemali sťažovať nie? 😠 Však nám to zvyšujú, že sa nestíhame spamätať z toho. Ja ešte dostávam tých 256, mala som to šťastie, malá je decembrová, takže sme nejako s odretými ušami prešli. Ale aj tak je to celé smiešne, výsmech rodín s deťmi u nás na Slovensku. A čo sa týka tvojho manžela a nakupovania potravín, dávaj mu bloky a nech zapisuje, koľko sa presne minie na potraviny. Nech si zaznamenáva všetky výdaje a bude pozerať 😕 Tak ako aj my s mužom pozeráme, že kde všetky peniaze miznú. Tieto veci má u nás na starosti muž, takže som ušetrená poznámok, skôr on sa jeduje, aké je všetko drahé. Ja si len požičiavam kartu /mám aj svoju samozrejme/ a kupujem čo treba deťom. Našťastie na deti má názor, že kúp im čo treba.
@tigris20 No ja som chodila do práce, potom som mala syna - pri ňom najvyššiu materskú a aj ten vyšší RP. Keď mal 19 mes. narodila sa dcérka, mala som mať nárok na tú najvyššiu materskú, len mi skončil pracovný pomer a hoci som splňala tých 270 dní odplatených, ale nestihla som nastúpiť v ochrannej lehote - 6 mesiacov od ukončenia poistenia, tak som mala nárok len na ten "zvýšený" RP. Ten sa ale priznával len do konca 2010 a mala sa narodila v decembri. Tak som aspoň obišla s vyšším RP do jej 20 mesiacov, čiže niekde v lete mi to končí.
@tigris20 No len pri tých deťoch, to už nie je ako bez nich. Už si žena až tak jednoducho vyhovujúcu prácu nenájde. Vždy treba myslieť na to, že treba zaobstarať deti, škola, škola a neviem čo🙂 Ale tri detičky, aké to je? Ja vždy som uvažovala tak, že by som tretie chcela. Ale teraz už som dosť zmenila názor. Obrovská starosť /verím, že aj radosť/, ale aj tie výdavky a venovanie sa, proste všetko okolo toho. Mám pocit, že by som už trom jednoducho nemohla dopraiť to, čo dvom. Ale o desať rokov možno zmením názor.
@lili777 ved to musis si prisposobit kvoli detom aj pracu ked nema kto s nimi ostat.
ja som sa tiez bala ze 3 deti,ale nie je to take tazke lebo tie dve sa aj pohraju trosku spolu,len ked som cely den sama s nimi tak uz vecer odpadavam,ale ja mam nastastie velmi dobre deti ,ze posluchaju,aj si upracu hracky ... tak sa nemusim znervoznovat 🙂 no a s peniazmi to je podla mna jedno ci mas 2 al.3 lebo oblecko mam vsetko po lukaskovi a akurat kozmetiku musime kupovat a plienky. kazdy sa ma pyta ak to zvladam, uz som si nasla svoj system tak to nie je tazke a samozrejme treba mat dobreho manzela ktori pomoze 😉
360 k dnešnému dňu. Zhodou okolností som si zaumienila, že vydržím celý mesiac sledovať tieto náklady. Sme 4 - dve deti do 6,5r. Des údes s tými nákladmi.
Ja som sa vždy snažila šetriť a jesť iba zdravé veci. No za 18 rokov, čo som vydatá, je to rok od roku stále akosi inak. Prešli sme teraz na paleo stravovanie. Má byť najdrahšie zo všetkých doterajších spôsobov. Ale zistila som, že keďže nejeme absolútne žiadny cukor, v obchode nemám čo kúpiť. Všetko ho obsahuje. Dáme za rok niekoľko pohárov medu, ale aj tak je to stále lacnejšie. Paradoxom v SR je, že aj mäso voľné chovaných zvierat je lacnejšia ako to v supermarkete.

@tigris20 aha...tak potom ten zaklad je fajn..je to tazke v domacnostiach co sa tyka penazi a minania .ono zas v kazdej rodinme sa robia rozpocty prepocty co sa nemuselo kupovat a predsa sa kupilo...tak je zodpovedny chlap ale nechaj ho nakupovat🙂