Koľko miniete na potraviny?
ahojte,zienky kolko miniete za mesiac na potraviny ja mam na to matersku a niekedy este zoberiem od manzela 40 al.60 eur. chcem usetrit,ale neda sa.vzdy mi odide cela materska.manzel mi stale hvori ved si mala este 100e a uz mas len tolko? co mam robit,nic ine nekupujem len potraviny.on vie ze je vsetko drahe .varit musim kazdy den a este aj manzelovi robit do prace jest.
my minieme cca 250 - odkladala som si blocky za november, tak to viem pomerne presne
a nepocitam tam UM, ani ak nieco zobneme mimo domu, dame kavicku v kaviarni...
a nepocitam nejaky ten alkohol pre navstevy, ani muzove obedy v praci (tretinu gastrolistkov si doplaca)
No ja by som tiež rada ušetrila. Ale odmietam robiť deťom sladké jedlá z bielej múky a nejaké vyprážané. Uznávam, že na šetrenie je to super, ale neviem či by potom neboli jak také kysnuté buchty aj oni. Bohužiaľ všetky lacnejšie jedlá sú väčšinou nezdravé alebo "prázdne". Nie som nejaká extrémistka, skutočne nedostanem infarkt, ak moje dieťa zje šišku alebo buchtu, ale doma im to robiť nebudem. Uznávam, že aj taký granatír vyjde na pár eur, ale kde sú nejaké výživové hodnoty? TAkže šetriť by som rada, ale nie na zdraví mojich detí. Šetrím na sebe, nemusím žiadne čipsy, sladkosti, sladené vody, zriedkakedy pijem mlieko, prestala som jesť aj jogurty. Deti ich majú samozrejme koľko len treba. Na stravu štyria minieme tak cca 300-350 eur. Všimla som si, že voľakedy náš týždenný nákup bol cca 50 eur, dnes je to tak 70. Nemyslím si, že to išlo hore nejakým väčším nakupovaním, ale zvyšovaním cien. Ale to je suma skutočne len za stravu, plienky, drogéria, mlieko pre malú, to je mimo.
ked raz za cas urobim detom sisky tak som zla mama??? alebo ked vyprazim maso? a vobec nie su tucni,ani nikto z nas nema nadvahu ,to uz aby sme zili len zo vzduchu a z lasky 😀
ahojte 🙂 My sme 2 dospelí a jedno dieťa 14mes..Týždenne minieme na nákupy od 40 do 70 eur, ako kedy. V tom je aj Sunar a plienky pre malého. Taktiež sledujeme akcie, nakupujeme väčšinou v kauflande či tescu, a snažíme sa kupovať tovar v akcii, ale zas nekupujeme silou mocou to najlacnejšie...na malom nešetrím, snažíme sa u neho o zdravšie stravovanie, a to je väčšinou drahšie-pšeno, pohánka...s mäsom,a zeleninou nám občas pomôžu svokrovci (ale zas mne osobne je blbé, keď si mám ísť k nim napr. po zemiaky). Obedy sa varia doma, mám šťastie na muža-kuchára 😉 Drogérie moc nekupujeme, pretože cez sviatky sme ňou bombardovaní 😀 darí sa mi šetriť pomerne slušne, ale to asi preto, že nemáme nejaké vysoké náklady na bývanie a taktiež splácame v dnešnej dobe smiešny úver 100eur mesačne.
@tigris20 Nikto nenapísal, že ak to urobíš, si zlá mama. Ja len píšem, že ja to proste odmietam. A keď nikto nemáte nadávhu, tak to máte super. Naše deti obaja majú také predispozície, takže preto to aj takto riešim. Sú držaní dosť nakrátko a sladké nevaríme. Nikoho však neodsudzujem, keď robí inak a ani som to nenapísala.
My sme traja - ja, manžel a 17mesačná dcérka. Mesačne minieme tak okolo 400eur. Veľa vecí si robím sama doma, nekupujem veľmi sladké veci, radšej upečiem doma koláč, spravím puding, malej piškótky. Aspoň viem, čo do toho dávam... Keď chcem džús, nekupujem hotový, radšej kúpim pár kíl pomarančov alebo iného ovocia a urobím doma. Niečo pestujeme na záhradke - zeleninu aj ovocie, bylinky.
Ja si radšej doplatím za kvalitu, BIO výrobky, alebo kupujem priamo od ľudí (napr. domáce vajíčka, atď.), z trhov, ... 🙂
A keď idem do obchodu, nedá sa nekúpiť základné veci ako mlieko, jogurty, syry, vždy čerstvé pečivo, bagety. Keď je sezóna, kupujem z trhu zeleninu, ovocie, to u nás ide denne na kilá.
Samozrejme k tomu ešte minerálky, víno, čaje a ostatné nápoje. Kaše pre malú, všelijaké výrobky pre deti, mliečne, a podobne.
Drogériu, kozmetiku, oblečenie a veci, ktoré sa nejedia a nepijú ale napriek tomu bežne kupujú, do toho nerátam.
tiez minieme cca okolo 400€ s drogeriou plienky kupujem v akcii v lidli na doma ich pouzivame minimalne cez den nocnikujeme ,drogeriu dm balea,potraviny tiez ked je akcia teraz sme kupovali 20kg zemiakou v lidli 10kg za 1,20 € cibula 5kg za O,70centou jedine na strave a obleceni usetrim na nicom inom oblecenie kupujem ked treba v akcii alebo v sekaci potraviny chodime nakupovat vzdy spolu kedze robime vätcie nakupi snad to nebudem vlacit ja takze prehlad o peniazoch ma aj priatel vies volakedy ked zdvihli nieco o 20halierou nic sa nedialo ale teraz ked zvihnu ceny o 20centou to uz ma 6sk naozaj odkedy je € sa stale len zvisuje ale mzdy stoja u nas osobne v robote uz 2r. platy stoja.nech chodi na mnakupi manzel pekne s tebou aspon ti pomoze a bude vedet co co stoji! ja som predtym dokazala zarobit aj 700€ takze rozdiel paradny aj by som sla do roboty l na polovicny len mi nema kto bit s malou.
@manzanillaa ved to ze v dnesnej dobe su mladi odkazani na hypoteky.my tiez mame,ale tak zase sa nestazujem.zijeme si myslim tak normalne.
@zexi len pre informaciu, ak dobre pozeram si z BA, Nutrilon v Madarsku stoji 7 eur 900 g, takze oplati sa
@tigris20 inak mi sme boli v rakusku v bille a tedA KILOVE CESTOVINY nas vysli cca 60centou sosovica,fazula 800g v konzerve tiez 60centou polkilove pretlaky to iste tak raz za cas vybehneme tam a taketo konzervy tam nakupujeme ked su akcie da sa tam fakt lacno nakupit zaklad je aby chodil stebou nech ma prehlad o cenach!frflat vie kazdy aj ja frflem ked vojdem do banky a zistim ze jeden prijem je fuc a v penazenke toho vela neostalo 🙄 ale čo uz tiez som povedala kludne mozem ist do prace a on by sa cez volno musel starat o malu polovicny uvazok vychadza u nas cca 80h.teda 10dni v mesiaci po 8h.no ale kedze neraz taha neplanovane aj 36 ako dnes je to nerealne a jasle by ma stali presne tolko co by som zarobila kde je este doprava.
dvaja minieme na stravu okolo 200 eur mesacne a to nemam pocit ze by sme sa nejako obmedzovali, prave naopak, casto sa mi zda ze toho kupujeme zbytocne vela, ale ked uz to doma mame tak sa to samozrejme zje 😉
Faktom ale je, ze my nejeme maso, co je asi dost znacna polozka, takisto nekupujeme alkohol a balenu vodu. chlieb pekavam vacsinou doma a vela veci nakupujeme v akciach.
@cmeliatko mi chodime do hainburgu na taky nakup ideme raz za mesiac alebo 3m. idem tam nakupit prave takto konzervy cestoviny,prasok drogeria ak je v akcii ostatne kupujeme u nas a je rozdiel dat za malu konzervu 250g lupanych rajcin skoro euro a tam mam 60centov za polkilovu ked sme si to porovnali usetrili sme na nakupe aj 30-40€ + sme si natankovali ale samozrejme ze by som tam nechodila tyzdenne.
@tortelinka a kde v Maďarsku? Mne ho jedna mamina pozerala v Gyori a nestál toľko. V vraj 900 gramové balenia majú len 1-tku. Budem rada, ak mi napíšeš kde je taká cena. Ja som pozerala v Tescu a mali iba 600g, vychádzalo cca 8 eur
@lili777 ja kupujem v lekarni, ale ja mam jednotku, tak je pravda ze vacsie som nepozerala, ale ak chces ked pojdem zistim ti to
@tortelinka No keď sa ti podarí, tak budem rada.
My sme dvaja dospely, dve deti, 600 libier mesacne...akosi v poslednej dobe je to fakt dost... hlavne cerstve ovocie, bio mäso, to stoji hodne, ale neodpustime si kvoli detom... ale tam je ak drogeria, proste cely velky nakup. Tento mesiac uz nekupujeme plienky ani mlieko, tak to bude 60 libier mesacne menej...
neviem to presne, ale cca 400 eur... ale možno aj viac, lebo ked robíme velký nákup v nejakom shoppingu, tak aj 170 eur tam necháme... a to ešte cez týžden dokupujem.... tá strava a základné potreby to sa nezdá, ale iný požierač peňazí....
a ako tu už niekto spomenul... nie je to smutné, že tu musia ženy s malými deťmi rozmýšlať o tom, kde ušetriť na strave? 😖 toto by mali naši poslanci čítať, ako ludia tohto štátu musia žiť 😝
my chodime 2x do mesiaca na velky nakup, tam minieme maximalne 70€ a potom v tyzdni necham asi 5-10€ na take potraviny ako chlieb,mlieko jogurty,sunka a syry. treba setrit kde sa da. ja napriklad kupujem take kekse len tie co su v zlavach, aj mineralky viac menej pozeram v akcii a maso treba kupovat do zasoby priamo u masiara. Zemiaky najlepsie niekde na trhu,ak sa da, tam tiez vela usetrime a ovocie zelenina to iste. ked to spocitam,viac ako 300€ mesacne urcite na stravu neminieme a to ratam aj stravu pre maleho.
@cmeliatko tak ale vieden je zase uplne v inej cenovej kategorii jasne ze vo velkych mestach je to drahsie:o(tu tak isto keby som sla na nakup niekde na dedinu mozno nakupim lacnejsie tak ale mi byvam blizko od hranic a fakt tam chodime na vybrane druhy a ked su zlavy.kamos talian zije na sk ked som sa pytala preco nejde aj zo zenou naspät do rima mi povedal ci som normalna ze tam stoji chleba 3-4€no proste ze je tam strasne draho a by nevyzili tu na sk ma malu firmu prerabaju byty.pritom clovek by si povedal ved tam musi bit raj zit ale zase hlavne mesto.
@nibiru neviem o tom ze v bille vo viedni bolo nieco drahsie ako v bille v hainburgu na kolko to tu tak nefunguje.
ono je to asi tym ze viem co sa na sk viac oplati a beriem to z opacnej strany. vsetko na sk nekupujem (ovocie atd kupujem skor tu lebo slovensku predavaju uplny shit), ale zasa sunka, mlieko atd je na sk lacnejsia o dost..
my minieme na potraviny tiež nehorázne peniaze.sme 3. denne je to plus,minus 10 eur iba základné- pečivo, nejaká saláma ,vajíčka,jogurty,ovocie, mlieko plnotučné, ked pečiem tak suroviny na koláč. takže asi 300 eur + 2 velké nákupy okolo 50 eur spolu 400 eur + cigarety pre manžela, do krčmy nechodí tak aspoň 1 pivo si dá denne, plienky, drogéria .hypoteka ,auto, požička a výplata je minutá. nič navyše nekupujeme, už aj ku kaderničke chodím málo,u kozmetičky som bola 2x živote, kozmetiku si chvalabohu nemusím zatial kupovať lebo som robila v parfumerii tak ma nabalili ked som odchádzala na matersku. oblečenie nakupujem v 50-70 % zlavách.pre malu na bazáriku a predsa každý mesiac sa už nevieme dočkať dalšej výplaty. lepšie už asi nebude ☹
@nibiru ved on chodi stale so mnou,no on si odide pozerat svoje veci a ja si kupujem svoje 🙂 nemam rada ked mi je za ritu lebo potom ma len suri a nic co potrebujem nekupim
@eis4 ale ty mas aspon vyssiu matersku lebo si pracovala,no ja som sa tesila ze pojdem knecne do prace,ze nam bude trosku lepsie a v tom tretie babo. takze ta uboha materska mi nestaci ani na potraviny na mesiac,este ze manzel zarobi ako tak dobre,inak by sme nic nemali a ked nahodou sa postasti ze odlozime nieco,tak v tom sa nieco pokazi na aute,alebo treba do niecoh investvat 😒
@tigris20 pozri sa, ked bude aj nakupovat on cely mesiac, budes na vine opat len ty, ze nevies navarit tak aby si tam nehadzala tolko masa a pritom aby tam bolo..ako tieto typy chlapov nepochopia a neuznaju, ked sa tak nestalo uz doteraz..ma proste taku povahu,ale musel by asi celu domacnost chytit do vlastnych ruk..lebo vies, tamten praci prostriedok minas rychlo, toaletny papier si ber menej, lebo on ho kupil akurat🙂neviem, myslim ze aj takto to moze vyzerat..uf..chvalabohu ze mam fajn manzela, ale vies rieste veci spolocne, vsetky aj upratovacie, aj varenie, aj to nakupovanie, mozno to pomoze..daj vediet ako to dopadlo 😉
@teada ale nie,to on mi take veci nehovori,len so stravou je to take.ja mam dobreho manzela,akeho by mi mohla nejedna zavidiet. ja neupratujem,umyje mi riady aby som si mohla oddychnut... a vela dalsieho ,mozno som na vine ja ze vela minam,neviem.chcela som vediet ako je to v inych domacnostiach.

@nancy1974 my tiez,ja si stale ako dostanem peniaze napisem na cely mesiac co chcem varit. navarim ,deti zjedia trosku a manzel ten vsetko 😉