Koľko si doprajete?
Ahojte dievcata,
Chcem sa iba spytat lebo sme mali zaujimavu diskusiu s kolegynou ze co si v priebehu mesiaca dopraje alebo nedopraje.
Ja chodim raz za 3 tyzdne na manikuru, pedikuru si robim sama ale sem tam zajdem (ked mam skarede paty :D), kadernicka tiez tak kazde 3 mesiace, masaz raz za mesiac, kozmetika prilezitostne. Pozerala na mna ako puk, pritom zarabame podobne, deti nemame ani jedna.
Ako ste na tom vy?
Nechty- mani aj pedi sama, vlasy podstrihne mama. Kozmetička asi nikdy 🙈
Kadernicka 1-2x do roka a cca raz za dva mesiace kozmetika. Nechty na rukach mam kratke, take sa mi aktualne pacia, obcas som chodila na francuzku manikuru, ale uz ani to, radsej uz zajdem na kozmetiku, co som predtym nechodievala. Pedikuru si uz doma robim, nevidim v tom taku pridanu hodnotu..Na masazi som nikdy nebola, je mi to neprijemne, chodievamv zime do sauny..
Raz za rok ku kaderníčke a to je asi tak všetko 😅🤣 vlasy si nafarbit aj sama (ale väčšinou si nafarbím a nechám odrásť - páči sa mi to), nechty mi zavádzajú, takže tie si akurát tak doma ostriham, na nohách detto 😄 a raz za čas akurát zbehnem niekam sa okúpať (ale to je fakt malo lebo doma mame bazén), skôr si doprajem nejaký výlet ako si dať urobiť nechty a pod 🤷♀️
Kozmetika, kaderníčka , nechty vôbec,ale na masáž aj 2x do mesiaca zájdem.
@0silvia0 , ze? A aj to ako sa tu kopa zien stara sama o seba. Som prekvapena.
Ja som myslela ze je to skor ojedinelle, lebo tie skraslovacie salony sa mi vzdy zdaju plne.
Od prvej navstevy kadernicky (mama ma zobrala ked som mala asi 12 rokov) som to neznasala. Najhorsie je to ze neviem o com sa s nimi mam bavit a pride mi to hrozne trapne tam len tak sediet. A niektore kadernicky mi vzdy neskutocne sklbali vlasy ked ma rozcesavali... teraz ma striha muz a farbim sa sama a ked fakt potrebujem zmenu alebo uces, poviem ze sa chcem rozcesat sama. A z masaze by som prisla totalne stuhnuta a vystresovana lebo nemam rada ak ma niekto cudzi chyta. Nechty mam nastastie velmi pekne a zdrave a nepotrebuju ziadnu specialnu starostlivost. Uz som sa zmierila s faktom ze nie som a nikdy nebudem taka jemna a zenska.
Doprajem si na zalubach. Opravujem a vylepsujem dom a zahradu. Terajsia najvascia zaluba je dieta. Zhanam, vyrabam a kupujem hracky a veci.
@andreatytler presne! Toto s tým rozprávaním je aj môj najväčší problém. Cestou ku kaderníčke mi vždy ide hlavou: mám sa s ňou rozprávať? Nemám sa s ňou rozprávať? Ak hej, tak o čom? Ak nie, nebude to trápne? Strašný overthinker som v tomto 😀
@tykat uplne do bodky... Pre mna je des strihat sa u kadernicky. Akoze strihanie mi nevadi, ale umyvanie vlasov je masaker... To neznasam...
Inak ja si z toho zoznamu nedoprajem nic... Vlasy si nafarbim, ked chcem, nohy spravim raz za cas... Ale radsej zajdem s kamoskou na kavu, na drink a potom na knihy...
Ked som nemala dieta a tym padom vela volneho casu, tak raz za mesac manikura, depilacia, kozmeticka. 2-3x do roka podstrihnut vlasy. Fitko, sauna, vylety,knihy....
Kaderníčka- raz za rok. Nechty- na leto. Pedikúru si urobím doma. Strašne nepríjemná je pre mňa, som šteklivá. 🙈🙈🙈😂😂😂. Nejako sa nemalujem, vrazim skôr do kvalitnejšieho sera, krému. Cez zimu sa chystám na botox- vraska hnevu, kolagenove nite a microblading. Prvy krát.
Mam 40
Nič všetko doma...obočie si sama trham..keďže som vyučena kaderníčka vlasy si sama robím...na škole nás zastudovali aj do carov líčenia tak aj to sama sa ličim ..na svoju svadbu som sa sama malovala.
Akurat si občas zájdem ostrihať sa keď sa mi nechce ale to je max.1-2x za rok a pol
Ani ja nechodím nikam. Pedikúru, manikúru zvládam doma sama. Obočie si tiež vytrham, vlasy zafarbim sem tam podstrihnem. Pleť cistím ráno, večer aj kremík používam 🤣, ale veru na botox čela, by sa mi zišlo ísť tie vrásky už nedám 😫🤣🤣🤣
Ono je to asi tak, ze pre niekoho je "dopriat si" horeuvedene, pre mña je to napriklad urobit si 3-dñovy vylet do Madridu, navsteva nejakej nevsednej exotickej restauracie, ist do kina, kde su polohovatelne kresla a film si vychutnam s poharom vinka v ruke, pobehat s kamoskou bary v nejakej zaujimavej starej stvrti atd.....toto mi pride ako spravne investovany cas aj peniaze, lebo ma to robi stastnou, a pre niekoho to moze byt zase to, co uviedla zakladatelka
Kadernicka 3x do roka. Inak nic. Doprajeme si ine slasti, 4 dovolenky do roka...napriklad.
@zivotgombicka
@andreatytler akoze ja sa premozem a komunikujem aj s kadernickou, ale mna to nebavi a robim to len preto, ze kadernicka komunikuje. Ked odtial vyleziem, som stastna, ze to mam za sebou. Ziadne uzivanie si. Ale pocas korony som sa naucila strihat sa sama, hura...
tak zalezi aj od veku. Ja mam pomaly 40 a musim sa o seba starat pravidelne pretoze telo uz nema taku kapacitu ziarit ako 15r dozadu. Kazde 3 tyzdne kozmeticka a kazde 4 kadernicka - chodi mi domov robit pani vlasy pretoze mam hennu a nechce sa mi v salone sediet 3 hodiny. Na strih kazde 3 mesiace do profi salonu. Masaz kazde 3/5 mesiacov - ako sa podari. Mani/pedi by som si velmi rada nechala spravit profi, ale platit 100e mi pride velmi vela a uz to hodne pada do rozpoctu tak si ju robim sama. Ale planujem obmedzit nakupovanie na nulu a peniaze dat do starostlivosti 🙂 tak mozno aj mani/pedi bude a masaz castejsie.
Kym som nemala dieta investovala som dost peniazkov na seba, no a odkedy mam dieta nechodim uz nikam, na seba zbytocne neminam a kupujem si naozaj len to nevyhnutne a vlastne ostrihat sa dam tak raz za 2 roky
Vlasy nefarbim, nechty mám svoje, pedikuru mi našťastie netreba, kozmeticka mi moc nevravi, a strihanie tak raz za polrok. Namiesto toho si doprajem zážitky a cestovanie aspoň raz za dva mesiace predĺžený víkend, pobyt alebo kúpená letenka niekam 🙂
Na pedikuru a manikuru nechodim. Kozmeticka tak 2 krat do roka, kadernicka raz do roka podstrihnut, kedysi som sa farbila, to som chodila pravidelne, ale teraz uz nefarbim. To chodim casto su masaze k fyzio kvoli krcnej chrbtici. Ked je zle, kazde 2 tyzdne, inak tak raz za 6 tyzdnov
2x do roka kaderníčka na nevyhnutne dlhý čas, len na podstrihnutie. Raz mesačne na obocko aj to počítam sekundy dokým vypadnem 😅 manikura a pedikura vôbec. Raz za 3 mesiace chodím ku chiropraktikovi na masáž, prípadne mi nahodi kosti späť na miesto. Kozmetiku neriešim, radšej investujem do poriadnej skincare rutiny. Ale úplne najradšej investujem/e do výletov s deťmi.
V minulosti som aj na nechty zašla, aj ku kozmetičke, aj mihy dopĺňať aj solarko. Postupne som vyraďovala, stále len nejakē dátumy a časy dohadovať, veľa času všade mrhať a peniaze vyhadzovať von oknom. Priority sa zmenili, ostala mi kaderníčka každých 7 týždňov. Viac investujem do výletov, dobrého jedla a zážitkov.
Kazdy mesiac kozmeticka, kazdy druhy kadernicka (mam to tak, ze jeden mesiac sa farbim doma) farba a podstrihnutie. Nechty mam pekne svoje, takze tie si nalakujem doma a nohy mam v stave, ktory pedikerku nepotrebuje. Mihalnice aj obocko mam tiez pekne svoje. Podotykam, ze kozmeticku a kadernicku so mnou vzdy absolvuje aj dcera (cistenie pleti a strihanie), takze platim cca dvojnasobok. Pre mna je hroznym utrpenim pocuvat tie zvasty, neviem pochopit, ze si tam niekto chodi oddychnut, ja to beriem ako nevyhnutne zlo.
Vlasy si ešte nefarbim, naposledy pre 8 rokmi aj to len samponova farba, ešte mam cas kým nie som cela sediva 😉
Na nechty nechodím, ku kadernícke raz za rok, na pleť nechodim, keď sa namaľujem tak doma, obočie som si nikdy v živote netrhala 🙉🤭
Ja nechodím ani na manikúru, ani na pedikúru, ku kaderníčke dvakrát do roka na podstrihnutie. Na masáži som ešte nikdy nebola, no momentálne sa chystám prvýkrát, pretože nosenie bábätká mi dáva zabrať..
Manikúra, pedikúra sama doma, melir +strihanie kaderníčka raz za 2-3 mesiace 40€, kozmetiku nekupujem, sem - tam nejaký pleťový krém, špirálu na oči. Na masáže a wellness nechodím, športujem pravidelne doma alebo vonku.
Kaderníčka 2x ročne, masáž od partnera keď tak,manikúra pedikúra sama doma.
Raz - dvakrát za rok kaderníčka úprava strihu, farbim si sama, asi dvakrát som sa dala v kadernictve a nebaví ma to čakanie tam ;), nie je to otázka penazi. Manikúra pedikúra tuez doma, kozmetika raz za rok ak sa podarí, pouzivam kvalitnú denne. Oblecenie a obuv si kupujem podla nálady, nechodím často po obchodoch, ak idem, neriešim cenu, niekedy miniem takto na seba za mesiac par ur, inokedy tisícku, keď sa to rozloží, je to podla mňa primerane. A za dopriatie si napr.povazujem to, ze cez vikend napr nevarim a ideme niekam von

Ja raz mesacne ku kadernicke na farbenie, sama si tu mega hrivu nedokazem nafarbit. Aj ked neznasam k nej chodit, nie je to pre mna relax ale co uz, ked mam sediny😁
Raz mesacne chodim na masaz
Cvicim doma ale uz som zacala s fitkom, predsa su tam lepsie stroje na posilnovanie
Obcas plavaren cez zimu
Na nechty a pedi nechodim, aj ked zvazujem pedi bo mam hnusne nohy😂
Ja si rada doprajem, aj ked som na rodicaku 🙂