Koľko stojí výmena baterky v iPhone?
Caute. Je tu niekto kto by mi vedel povedať koľko cca stojí výmena baterky, poprípade samotna baterka? Našla som apple baterku za 12€ (do iphone 6) ale zdá sa mi to lacné... dakujem
Doplním, lebo vlákno je staršie a ceny sa posunuli. Batéria za 12 € je takmer isto neoriginálna a s nižšou reálnou kapacitou - pri takých sa často stáva, že po pár mesiacoch drží horšie ako pôvodná. Pri novších modeloch (iPhone 11 až 13) sa dnes výmena v neautorizovaných servisoch pohybuje orientačne okolo 49-79 € podľa modelu a podľa toho, či je diel OEM alebo originál Apple. Než batériu meniť, oplatí sa pozrieť Nastavenia - Batéria - Stav batérie. Nad 85 % kapacity výmena veľa nedá, problém býva skôr v aplikáciách na pozadí; pod 80 % už zmysel má a iOS to väčšinou aj sám hlási. Pri výbere servisu sa pýtajte na tri veci: či ide o originál alebo OEM diel, či po výmene zostane v systéme hlásenie o neoriginálnej batérii, a akú dávajú záruku na opravu. Servis, ktorý cenu nepovie dopredu, radšej obísť. Robí to viacero firiem, napr. iguru.sk v Košiciach, FixServis v Bratislave alebo PCexpres; ak nemáte servis v okolí, väčšina to vezme aj poštou či kuriérom a nacení vopred.

To teda je heh. V3ak isto máte v meste nejaký ten servis, najlepšie sa ísť spýtať priamo tam