icon

Komu fandíte, Trumpovi alebo Kamale Harris?

thunderdome
5. nov 2024

Dnes v noci sa rozhodne, ráno to bude známe. Aj niekolko slovenských TV bude vysielať volebné štúdio. Idete niekto prežívať tie volby? Komu fandíte? Trump by spravil poriadok. Kamala je rovnaká bábka ako Biden.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
sevrin
6. nov 2024

@thunderdome ja mám len otázku, v čom tebe pomôže víťazstvo Trumpa? Budeš rovnaký sockár ako predtým 😜

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
annm81
6. nov 2024

@thunderdome Tradičný argument - nezmyselný, resp. vôbec si nepochopil komplexnosť opatrení. Každá jedna vláda sa musela rozhodovať nad nejakým kompromisom medzi potlačením šírenia choroby a ekonomickými stratami. Podľa teba mali spraviť čo? Nezaviesť žiadny lockdown? Potom by si obete rátal v onnoho vyšších číslach? Alebo radšej mala zavrieť všetko, aj fabriky? Bolo by oveľa menej chorých a mŕtvych, zato nepredstaviteľné ekonomické straty. Alebo mal byť kompromis, že sa obmedzí práca ale nebudú sa obmedzovať voľnočasové aktivity?

sevrin
6. nov 2024

@annm81 máš pocit, že niekto, kto sa živí zberom kovošrotu, bol schopný pochopiť tvoj príspevok? Podľa mňa on sa zamotal už pri tretej vete 😂

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
6. nov 2024

Bratislavske lekarne hromadne hlasia vypredany lexaurin 🤣🤣🤣

annm81
6. nov 2024

@thunderdome Tak zas a znova - obmedzenie vľnočasových aktivít má absolútne minimálny vplyv na ekonomiku štátu, zatiaľ čo obmedzenie výroby zásadný. Dokážeš pochopiť tento jednoduchý fakt? Preto porovnávať tieto dve prostredia je absolútny nezmysel.

Ak teda navrhuješ uvoľnenie pravidiel, si pripravený, tak ako by musel politik, niesť zodpovednosť za dramaticky zvýšený počet mŕtvych, preťažené zdravotníctvo a všetky škody, ktoré to prinesie, áno? Len tak, doma na gauči, bez toho, aby si reálne niesol akúkoľvek zodpovednosť, sa to hovorí ľahko, čo?

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
victoriab
6. nov 2024

@thunderdome za diskusiu s tebou by mali byt diskuteri odmenovani. Si uvedomujes, kolko najvzacnejsej komodity - casu - ti diskutujuci venuju? A ty vlastne zijes z ich pozornosti a vyciciavas ich. Diskuteri, obdivujem vas, ja nemam nervy to ani citat.

rivini
6. nov 2024

@thunderdome slusny, distingvovany politik nevyraba nasilne prostesty v krajine, nezasahuje do reprodukcnych prav zien, nevyjadruje sa hulvatsky. Tiez netusim, aky „poriadok“ preboha by mal robit. Existuju sociologicke vyskumy, na zaklade ktorych si politikov, ktori maju urobit „poriadok“ , teda extremistickych, egocentrickych autoritarov, so volia inteligencne slabsie obdareni volici..zial, este stale je na svete takychto vacsina…

annm81
6. nov 2024

@thunderdome A na to, že to nikomu nevadí si prišiel zasa ako? A ako si prišiel na to, že covid pri práci nebol? Už tretí krát ti píšem, že manažovanie v dobách pandémie je o tom, ako nastaviť kompromis medzi ekonomickými a ľudskými stratami. Keby mŕtvi nikoho nezaujímali, žiadny lockdown by si nemal - čo si vlastne sám požadoval, teda na mŕtvych ti nezáleží, že?

sisska96
6. nov 2024

Som zvedavá, že keď ste takí múdri, prečo nie ste v parlamente a nerobíte zo SK bohatú krajinu? :D

sevrin
6. nov 2024

@annm81 prezradím ti tajomstvo: on strašne závidí tým, čo boli na homeoffice alebo zostali doma za 60% plat a on musel chodiť do roboty, lebo bol v skúšobnej dobe a nemal nárok na žiadne voľno a ešte aj musel muklovať za tých čo zostali doma 😁

annm81
6. nov 2024

@sisska96 Pretože na Slovensku máme všeobecné volebné právo a z toho vyplýva, že volia aj tí menej rozhľadení. Na múdrych potom ostáva, vplyvom volieb, dosť málo kresiel.

katka700
6. nov 2024

@annm81 Žiaľ veľmi pravdivé.

miskakyska
6. nov 2024

..ako,ako???...na poliklinikach sú praví lekári,to už ako myslíš prosím???🙏🙏

eva8
6. nov 2024

@sevrin teba velmi hneva, ked niekto priklada ruky k dielu aspon tym zberom kovosrotu a aj tak prispieva ku krajsiemu zivotnemu prostrediu. Ty sa len vysmievas a to zaraza mna

kristiii
6. nov 2024

@thunderdome spýtam sa ťa, si v pohode s tým ako Matovičova vláda zadlzila počas covidu Slovensko? Čo si z tých, ktorí to kritizujú?

eva8
6. nov 2024

@kristiii a za rok sucasnej vlady stupol deficit a nie je ani covid, ani rapidne zvysujuci sa pocet Ukrajincov.

kristiii
6. nov 2024

@eva8 Ale ja som zvedavá na odpoveď od
@thunderdome. (Nič v zlom, len nech ho nikto neovplyvňuje v jeho úprimnej odpovedi).

sevrin
7. nov 2024

@eva8 buď si na 100% istá, že on to robí len pre svoj osobný prospech. Keby tak zúfalo nepotreboval peniaze, tak by plechovku koly hodil rovno do potoka. Ak máš pocit, že sa vysmievam, tak akurát len z toho alibizmu čo tu predvádza.

eva8
7. nov 2024

@sevrin samozrejme, ze to robi pre svoj prospech. A tym aj pre prospech okoliu. Ty sa nevysmievas z jeho alibizmu, ale urazas ho. A nie si sam

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
sevrin
7. nov 2024

@eva8 ty ho poznáš?

kristiii
7. nov 2024

@thunderdome myslela som si, že moju otázku nepochopíš. Nezaujíma ma Trump, Fico, aj Matovič je podľa mňa regulerny cvok, ale moja otázka sa vzťahovala na toto tvoje vyjadrenie:
"čo tie obete čo podlahli covidu ktorý chytili v práci. To zrazu nikomu nevadí. Pokial ide o ekonomiku zrazu nebol covid. Tipickí kapitalisti."
Veľa ľudí v tom čase kričalo po pomoci, po dotáciách, každý sa sťažoval, že dávajú málo. No aby mali aspoň na to malo, musela tá ekonomika aspoň v rámci možností fungovať, narozdiel od voľnočasových aktivít. A najlepšie na tom celom je, že presne tí, ktorí vtedy najviac kritizovali PRIMALÚ pomoc ľuďom a firmám, tak ich teraz naviac kritizujú za to, že zadlžili Slovensko PRÍLIŠ. Paradox, nie? Či skôr schyza?

annm81
7. nov 2024

@kristiii Najdôležitejšie na tom celom je, že jeho ako nekapitalistu, nikto do práce nenutil chodiť. Pokojne mohol všetko prečkať doma, len asi sprosto kapitalisticky uvažoval, že bez peňazí sa akosi nezaobíde.

hiro
7. nov 2024

@thunderdome "V USA sa mohol volič rozhodnúť či chce Deep State alebo rebela čo sa tomu vzoprie"
Tak teraz som v pomykove ktory je ktory... Trump ktory tak ako Fico zneuziva tajne sluzby vo svoj prospech?

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal