Komu fandíte, Trumpovi alebo Kamale Harris?
Dnes v noci sa rozhodne, ráno to bude známe. Aj niekolko slovenských TV bude vysielať volebné štúdio. Idete niekto prežívať tie volby? Komu fandíte? Trump by spravil poriadok. Kamala je rovnaká bábka ako Biden.
@thunderdome ja mám len otázku, v čom tebe pomôže víťazstvo Trumpa? Budeš rovnaký sockár ako predtým 😜
@thunderdome Tradičný argument - nezmyselný, resp. vôbec si nepochopil komplexnosť opatrení. Každá jedna vláda sa musela rozhodovať nad nejakým kompromisom medzi potlačením šírenia choroby a ekonomickými stratami. Podľa teba mali spraviť čo? Nezaviesť žiadny lockdown? Potom by si obete rátal v onnoho vyšších číslach? Alebo radšej mala zavrieť všetko, aj fabriky? Bolo by oveľa menej chorých a mŕtvych, zato nepredstaviteľné ekonomické straty. Alebo mal byť kompromis, že sa obmedzí práca ale nebudú sa obmedzovať voľnočasové aktivity?
Bratislavske lekarne hromadne hlasia vypredany lexaurin 🤣🤣🤣
@thunderdome Tak zas a znova - obmedzenie vľnočasových aktivít má absolútne minimálny vplyv na ekonomiku štátu, zatiaľ čo obmedzenie výroby zásadný. Dokážeš pochopiť tento jednoduchý fakt? Preto porovnávať tieto dve prostredia je absolútny nezmysel.
Ak teda navrhuješ uvoľnenie pravidiel, si pripravený, tak ako by musel politik, niesť zodpovednosť za dramaticky zvýšený počet mŕtvych, preťažené zdravotníctvo a všetky škody, ktoré to prinesie, áno? Len tak, doma na gauči, bez toho, aby si reálne niesol akúkoľvek zodpovednosť, sa to hovorí ľahko, čo?
@thunderdome za diskusiu s tebou by mali byt diskuteri odmenovani. Si uvedomujes, kolko najvzacnejsej komodity - casu - ti diskutujuci venuju? A ty vlastne zijes z ich pozornosti a vyciciavas ich. Diskuteri, obdivujem vas, ja nemam nervy to ani citat.
@thunderdome slusny, distingvovany politik nevyraba nasilne prostesty v krajine, nezasahuje do reprodukcnych prav zien, nevyjadruje sa hulvatsky. Tiez netusim, aky „poriadok“ preboha by mal robit. Existuju sociologicke vyskumy, na zaklade ktorych si politikov, ktori maju urobit „poriadok“ , teda extremistickych, egocentrickych autoritarov, so volia inteligencne slabsie obdareni volici..zial, este stale je na svete takychto vacsina…
@thunderdome A na to, že to nikomu nevadí si prišiel zasa ako? A ako si prišiel na to, že covid pri práci nebol? Už tretí krát ti píšem, že manažovanie v dobách pandémie je o tom, ako nastaviť kompromis medzi ekonomickými a ľudskými stratami. Keby mŕtvi nikoho nezaujímali, žiadny lockdown by si nemal - čo si vlastne sám požadoval, teda na mŕtvych ti nezáleží, že?
Som zvedavá, že keď ste takí múdri, prečo nie ste v parlamente a nerobíte zo SK bohatú krajinu? :D
..ako,ako???...na poliklinikach sú praví lekári,to už ako myslíš prosím???🙏🙏
@thunderdome spýtam sa ťa, si v pohode s tým ako Matovičova vláda zadlzila počas covidu Slovensko? Čo si z tých, ktorí to kritizujú?
@eva8 Ale ja som zvedavá na odpoveď od
@thunderdome. (Nič v zlom, len nech ho nikto neovplyvňuje v jeho úprimnej odpovedi).
@thunderdome myslela som si, že moju otázku nepochopíš. Nezaujíma ma Trump, Fico, aj Matovič je podľa mňa regulerny cvok, ale moja otázka sa vzťahovala na toto tvoje vyjadrenie:
"čo tie obete čo podlahli covidu ktorý chytili v práci. To zrazu nikomu nevadí. Pokial ide o ekonomiku zrazu nebol covid. Tipickí kapitalisti."
Veľa ľudí v tom čase kričalo po pomoci, po dotáciách, každý sa sťažoval, že dávajú málo. No aby mali aspoň na to malo, musela tá ekonomika aspoň v rámci možností fungovať, narozdiel od voľnočasových aktivít. A najlepšie na tom celom je, že presne tí, ktorí vtedy najviac kritizovali PRIMALÚ pomoc ľuďom a firmám, tak ich teraz naviac kritizujú za to, že zadlžili Slovensko PRÍLIŠ. Paradox, nie? Či skôr schyza?
@thunderdome "V USA sa mohol volič rozhodnúť či chce Deep State alebo rebela čo sa tomu vzoprie"
Tak teraz som v pomykove ktory je ktory... Trump ktory tak ako Fico zneuziva tajne sluzby vo svoj prospech?