Komu vlastne vadia vlci na Slovensku?
Ahojte. Dávam to neanonymne. Chcem vedieť relevantnú odpoveď na môju otázku či poľovníkov,či poľnohospodárov. A pomimo,chcem vedieť, koľko "bodov" je za vlka,pre poľovníkov? A koľko je odškodné pre "strhnutý"dobytok, zvieratá pre chovateľov hospodárskych zvierat?Viem ,že ma nahlásia,ale kým človek "čuší"nič sa nerieši. Kto videl naživo vlka, tiež chcem vedieť. Medvede boli problém,teraz vlci. Normálne si myslím,že táto vládna koalícia hľadá všade iba "čarodejnice". Ďakujem 😈
@zuzanita1609 medvede sa vždy regulovali až sa zrazu prestalo Chvíľu bolo všetko ok, ale medvede sa proste premnožili. Žijeme na strednom Slovensku a odrazu boli medvede všade, ešte aj po sídlisku behal jeden v BB. Teraz sa lesníci chcú vrátiť k starému systému, čo tu vždy potichu fungoval a opäť regulovať viac. O vlkoch neviem, pretože tých sme nezačali odrazu všade stretávať. Noviny veľmi nefandia dialógu z oboch strán a majú veľmi jasnú agendu, to mi vadí. Nevidavam otvorenú diskusiu, skôr obviňovanie bez pochopenia. Lesníci vždy zlí a ochranári vždy dobrí. Treba skôr otvorený dialóg a dohodu, namiesto obviňovania a rozdúchavanie nenávisti
@zuzanita1609 keby som tym majitelom, asi by som bola dost nahnevana: https://zilina.zoznam.sk/krvavy-utok-vlci-napad...

@samik88 s medzinárodnou migráciou sa počíta čo som čítala dáta a ako často to robia asi vedia oni podľa čoho ich napočítali keď ich nemali problém vylovit do posledného…verim že zohľadňujú počty a DNA z okolitých krajín.