Mali sme nepríjemný zážitok na koncerte Horkýže Slíže
Ahojte, 15 ročná dcéra ma dlhšie prehovarala aby som s nou šla na koncert Horkyze slize. Našťastie išiel s nami aj manžel. Myslela som si, že to bude v pohode. Hodinu postojime, zaspieva si a pôjdeme. Ale bola som zhrozená ešte pred koncertom, keď sa tam začali zbiehat fanúšikovia. Prišli v nálade, popíjali. Prišlo ich veľmi veľa. Keď začal koncert, skákali a vždy ma rukami buchli do hlavy. Jeden sa tam začal lepiť na dcéru, to musel zakročiť muž. A čerešnička na torte bola, keď sa začali sacat, proste sa rozbehli a sacali do ľudí pred nimi. Mala som čo robiť aby ma nezhodili a neudupali. Po pár piesňach som chytila muža a dcéru za ruku a ukazovala im, že ideme preč. Predrat sa davom opitých ľudí bol zážitok. Muž s dcérou sa ešte na mňa hnevali, že čo som odišla. Avšak muž stál za dcérou a odrážal sacanie ale ja som to mala problém ustáť. Dcéra mi povedala, že to je normálne správanie fanúšikov na koncerte. Vraj jej to povedali kamarátky, ktoré na ich koncerty chodia. Ja tam však už nikdy nepôjdem ani dcéru tam nepustím. Myslíte, že to prehanam? Keby tam nebol muž, ja by som mala problém ochrániť ju, o sebe ani nehovorím.
Vola sa to “pogovanie” aspon u nas, ale ano je to na takychto koncertoch bezne, nebol to koncert NoName … a ak by to bolo take dramaticke ako opiujes, tak manzel s dcerou by zhrozene odisli tiez ale zjavne sa im to pacilo a nemali ten pocit 🫠
No ved toto. Škoda. Ale super, ze ide s otcom. Tisíc ľudí môže mať super zážitok ale aj toto sa stáva a v tom dave a hluku proste nemá šancu. Zial sú aj kreteni nezrelé, tých ba sebetovna akurát do prdele poslala, keďže taky ma myslenie 12 rocneho a to neviem, ci aj tých neurazim 🫣
Na toto ja som hakliva.
Musíte sa zdržovať mimo kotla, nebyť v epicentre. Tam by to malo byť pokojnejsie. A podľa mňa super,že ste tam boli s dcerou.
@natall113 napísala som jasne že sa mi nič zlé nestalo na koncertoch, že som bola na viacerých koncertoch kde boli iba
dobré scenáre: festival Pohoda, koncert Starmus, No Name, Lenny Kravitz, George Michael, českí speváci, beánia na Mladej Garde. nič
zlé sa tam nestalo. Tie zlé scenáre som spomenula konkrétne ľuďom, ktorí tu hlúpo tvrdili, že
nič zlé sa nikdy nestane. taktiež som veľmi jasne napísala, že dcére nezabráni ísť ale že ju má poučiť ako
ostať v bezpečí, keď na koncert pôjde. mohla by si prosím čitať pozornejšie čo píšem, keď mi chceš odpísať?....prečo tieto moje slová prekrucaš a klameš, že chcem aby dcéru zatvorila?..
@limoncino ok, som múdrejšia a viem, čo už nechcem zažiť 🙂
Celu tuto kauzu vlastne sposobila len tvoja nevedomost/neskusenost s takymto koncertom.
A pritom stacilo len odstupit kusok dalej od tych, co sa zabavali...
@limoncino našla som na internete, že je to agresívny druh tanca. Rozbehnúť sa a vrazat navzájom do seba je nielen podľa mňa ale aj uja googla nebezpečné a hrozia zranenia až smrť.
@nelca84 Áno, nevedela som, že niečo takéto existuje. My by sme radi posunuli ale bola tam hlava na hlave. Mali sme problém sa cez nich predrat preč.
@autorka, toto čo popisuješ je úplne bežné na rockových koncertoch (teraz si vyšla z jaskyne?). Ak sa nechceš zúčastniť pogovania, moshpitu (chápem) treba sa postaviť niekde bokom alebo dozadu. Lebo vy zastanete uprostred kotla a čudujete sa 🤦♀️😃 a určite to nebolo také hrozné, keď muž a dcéra odísť nechceli.
@martinka13 Naozaj je normálne ked niekoho buchaju po hlave a sacu tak, ze to ledva ustoji? Myslela som si, ze si zaspievaju, zatancuju, ved na to tam isli. Ale ubližovať inym navstevnikom? Pre mna uplne nepriatelne a nechápem, ze sa najdu ludia, ktori to schvaľujú. A ak by niekoho naozaj zhodili a posliapali bude to v poriadku? Ved koncert?
@petracandle Muž je veľký chlap, jeho tak ľahko nezhodia a dcéru postavil pred seba aby ju ochránil. Ale ty to vieš lepšie.
Veď ja netvrdím, že je to bezpečné, len že je to bežné. Na mojom prvom koncerte som schytala lakeť do nosa, presunula som sa radšej dozadu, tam to nebolo také divoké
@evansova Ja žasnem ako to všetky zlahcuju. Teraz som vyšla z jaskyne, som nudná a tak ďalej. Doteraz som si myslela, že na koncerte ide o zábavu, vyskakat sa, zaspievať si ale schytat lakťom párkrát do hlavy a byť zo zadu stále arakovana fakt sranda. Tak potom som nudná.
Atakovana
@1ryba keď tam stojíte hlava na hlave, že máš problém sa nadýchnuť, tak je trochu problém urobiť pár krokov preč. Veď v úvodnom príspevku píšem, že po pár piesňach sme sa predierali davom preč.
Podla mna to uz zahod za hlavu, proste si nevedela, ze nemas ist medzi skalnych, to je cele.
My co vieme ako to na takychto koncertoch chodi, by sme nesli vobec do davu, ak sa nechceme zucastnit tejto zabavky. Takze to nie je o tom, ze zlahcujeme, iba vieme, kam sa treba postavit ak nechceme byt v epicentre. Vy ste to nevedeli, vtrepali ste sa do stredu a potom jasne, ze ste sa nevedeli dostat von 🙈 Nabuduce budes mudrejsia.
@ankare ďakujem, dcéra trávi čas aj s kamarátkami, nie je uviazana o stôl. Ale máme pekný vzťah a stále rada trávi čas aj s nami rodicmi. Ja som ju po 20, tak možno aj preto si rozumieme a nehanbí sa ísť so mnou na koncert, či do kina.
@nelca84 Ved ja som to hodila za hlavu. A som rada za túto diskusiu lebo som sa niečo nové naučila.
@hendikep dcéra si ani nevšimla nejaké strkanie, keďže ju muž zozadu chránil vlastným telom a jeho 130 kg tak ľahko nezhodi partia opitých pubertiakov. Muž bol tiež nepeijemne prekvapený a povedal, že dcéru na ich koncert už nepustí. Tomu chlapovi, čo ju chytal za rit chcel dať po hube. Ale stačilo, keď ho odsotil a poslal do ...a pochopil.
Ja si myslim, ze si "normalne" zmýšľajúca matka samozrejme ze si mala strach.
(normalne preto v úvodzovkách, lebo to co bolo normálne dnes už nie je normálne)
Pokiaľ si nebola na šrot a neskakala ako ti blázni, ktorym sa toto správanie paci...a nevidia nebezpečenstvo v ničom.
A nehľadia na nikoho len na seba. Vies to je koncert nie pre ľudí ako si ty, alebo ja.
Dceru tam kľudne pusti, nech nie si fakt za trapku
A neboj sa, decka si vedia poradít.
A to, ze tu z Teba spravili nenormálnu sa netrap. Teraz je "normalna" nenormalnost!
Takze ty si po starom zmýšľani uplne normálna mama👍😊
A klobúk dole, ze si sa neozrala a nenarazala do druhých, kedze tu mamičky, tvrdia, ze to je úplne normálne....
Normalne pre ne, nemusí byť pre teba.
Ja som zástancom kultivovaneho správania.. Ale v tejto dobe je in, spravat sa ako zvery.
@aurora33 muž sa nebavil, tento štýl hudby nemá rád a fanúšikovia sú podľa neho ozrani aj s ich kukom ale chcel urobiť dcére radosť, keď už sme tam boli.
@derdia ďakujem pekne, my s mužom sme nevypili ani kvapku alkoholu, tak možno preto nám tento pre mnohé tu výnimočný umelec s jeho opitymi fanúšikmi neucarovali.
@derdia nikto jej nepisal,aspoň. Som si nevšimla, žeby sa mala ožrať ona. Na takýchto šiši koncertoch je úplne bežné,že sú všetci ako utrhnutí z reťaze a poväčšine ožratí. Osobne mňa by si na niečo také ani len nedostala. Zase sa vyhovárať na to,že neviem ako to vyzerá na takýchto koncertoch je tiež trápne, veď vieme aký štýl to je
@svetlonos raz sme boli úplne v kotli. Na festivale, kde sú, ako som sa tu dočítala sami zdrogovaní, sferovaní a ožratí ľudia 🤦♀️😀😀😅. Nestalo sa nám absolútne nič a bavili sme sa neskutočne aj keď ani jeden z nás nepije ani nedroguje 😀.
Potom sme boli aj v Prahe na normálnom koncerte, ja som bola tehotná, tak sme stali troska bokom a znova super zážitok. Bez akejkoľvek ujmy 😀. Najbližšie keď budú mať koncert berieme aj deti 🙂
Tu jaskyňu som ti písala ja. Vedeli ste na akú skupinu idete,aký štýl hrajú, preto nerob zo seba ružičku v trni. Teraz ti môžem napísať, že ohrozuješ morálku svojej dcéry,keď jej dovolíš a dokonca ju podporujes v tomto štýle života(ber to z nadhľadom).

@jankafresova ty kde žiješ že vyťahuješ takéto scenáre? To sa treba doma zamknúť lebo znásilniť ju môžu aj na ulici