Končí banka Zuno?

map0007
21. jan 2017

Dievčata,mamičky nemamičky.Chcela by som sa opytat.Zuno banka konci,manžel tam mal ucet ktory mal moznost čerpat do -2000€.Včera mu zuno banka poslala mail,ze to ma do dvoch mesiacoch splatit.Pritom to bolo na dlhsie roky.Zrazu koncia a chcu to vyplatit,manzelovi ked tam pride vyplata tak si stahuju.No Zuno,teraz prevezme Tatra banka a ked tam manzel bol,povedali ze oni mu nemozu otvorit ucet ak je cerpany do minusu.A plus ma kartu na ktorej je asi 1000€,tiez ju pouzival.Tak ze pouzil koruny a vracial na ucet,alebo ak nie ta sa platila splatka.Co by ste poradili,mozu takto ziadat vyplatit do dboch mesiacoch.No a ak ma Zuno zastupit raz Tatra banka,tak preco to neprevezmu s tym,alebo kompromis medzi bankou a clovekom.Na splatky.Napr.ze mu to spoja a daju ako normal pozicku.Ďakujem.

skyahiah
21. jan 2017

Ahoj, treba si riadne precitat obchodne podmienky. Podla nich ma Zuno kedykolvek pravo poziadat prostrednictvom pisomneho oznamenia o splatenie Rezervy. Takze bohuzial nemate inu moznost, iba to vyrovnat, napr. inou pozickou.

jankulka01
21. jan 2017

Ano, mozu to urobit, predpokladam ze vyuzival kontokorent resp. povolene precerpanie uctu, kazda banka ma stanovene ako moze tento produkt klientovi vypovedat. Treba si pozriet ich obchodne podmienky. Ak na splatenie nie su financie, mozte si poziadat o uver, ktorym precerpanie splatite.

map0007
autor
21. jan 2017

@skyahiah
@jankulka01 ďakujem,musim pozriet ako mu to tam pise,viem ze naposledy co dostal to precerpanie,tak sme citali ze to precerpanie je nejak na par rokov.Tak sa nestresoval.Kedze je zivnostnik a peniaze mu chodili na ucet.