Konflikt Rusko - USA
Ako nás môže ovplyvniť konflikt na Ukrajine? V prípade, že začne boj medzi Ruskom a USA?
Źilinský kraj to ovplynilo tak že nezoženieš Brikety do krbov a kotlov , cena energií rastie a ľudia sa boja konfliktov
Vojnu chcú len USA. Nebojím sa, že Rusi zaútočia na Ukrajinu, veď kvôli čomu by to robili? Majú všetko, plyn, ropu, nerastné bohatstvo a hlavne rozum. To len Američania potrebujú biznis so zbraňami a preto chcú
vyvolať vojnu, ktorú ani Ukrajina, ani Rusko nechce.
1. utečenci
2. nárast cien
3. ak budeme mať Rusov hneď za zadkom, teda priamo na hraniciach EÚ, Rusi urobia aj nemožné, aby v EÚ šírili rozbroje a problémy (od dezinformačnej kampane až po zvážanie utečencov k hraniciam)
Lenže,zo skúseností z posl.vojen....kedy sa na nás všetci "spojenci' vykašľali,tak dobrú pozíciu mať teda nebudeme.
@annm81, jasne, Rusi poslali svoju ponorku do amerických vôd, Rusi sa chystajú na územie cudzieho štátu umiestniť svoje zbrane a vojakov, Rusi pchaju rypak do záležitostí v americkom pohraničí... Áno, presne tak to je. Len naopak. Áno, mali sme tu už nech cenu návštevu z Ruska a určite si ju nechceme zopakovať. Ale vymeniť ju za americkú je veľmi zlá voľba. A hlúpa. Lebo sa z nezaujimaveho suseda staneme susedom veľmi dráždivým. Aby som parafrazovala klasika, sme ako Allende, zabúdame, že Američania sú ďaleko a Rusi blízko.
@vroni Nie, len Rusi prednedávnom začali okupovať územie Ukrajiny, len sa vyhrážajú všetkým okolo, čo bude, ak sa suverénna krajina rozhodne dať prednosť západu pred Moskvou, len zabudli, že sa sami podpísali pod Ukrajinskú suverenitu (a Ukrajina im za to zaplatila nie malú cenu), len vyhadzujú do povetria sklady zbraní v členských krajinách NATO, len majú plné veľvyslanectvá agentov... Treba pokračovať?
@juliavolna Tu sa už prestávam ovládať. Si zaplatená Ruskom, alebo len obeť (radšej nepridávam žiadny prívlastok k slovu obeť) ruskej propagandy? Koľko dôvodov ešte potrebuješ okrem tých vyššie počuť? Napríklad akú krásnu kampaň spravili so slávnym Sputnikom? A každý druhý Slovák im to zožral...
Nič sa nedeje. A keď sa aj udeje nič s tým neurobíme. Dnes sa nedeje nič hod to za hlavu budeš to riešiť až to príde (ak vôbec)
@nelca0510 ...no ja by som taky optimista nebola, tak ako to napisala marica61 tak to zial je. Staci si zaspominat kto kedy vojnu potreboval a kto z vojny profitoval a staci za zadivat na vsetky davno nedavne udalosti ale aj tie sucasne a je to viac menej jasne kto vojnu potrebuje a preco ☹ Aj ked sa Ti tato pravda nepaci a zda sa Ti prilis ciernobiela, vsetko nasvedcuje, ze sa veci hybu prave takto ☹ Vzdy to tak bolo po vojne prisiel rozmach a ekonomiky sa nastartovali, aj ked nie vsetky vzdy aspon jedna vyletela raketovo hore ☹ Nie vsetci sme na jednej lodi a nie vsetci z toho budeme tazit len to dobre aj ked sme na oko v jednom celku NATO. Ekonomicka kriza je uz dlhsiu dobu (roky) na spadnutie. Aj ta Rusko Ukrajinsko Americka roztrzka tu uz bola. Zazehnala sa. Potom prisla korona, svet nabral iny smer, (koniec koncov aj na tej korone jedna strana tazi a druha sa zadlzuje), kriza sa oddialila, odviedla sa pozornost, prestalo sa hovorit o ekonomickej krize, kt. je este vacsia ako sa zdala, odviedla sa pozornost aj od sporu NATO - RUSKO - UKRAJINA. Oddialovat sa to ale donekonecna neda ☹ Takze veci sa prirodzene hybu a zial tym vojnovym smerom. Z tejto vojny by nik okrem USA neprofitoval. Chcu Europania vojnu? Nechcu a vedia preco. Nastastie si este podaktori pamataju vojnove casy a je jasne ze toto ziaden europan nechce naspat. Ziadna europska kajina sa do vojny nehrnie a vsetci sa snazia spor vyriesit diplomatickou cestou. Hadam je kazdemu jasne ze v pripade vojny by nebolo dotknute len uzemie Ukrajiny a Ruska a ze jediny nas problem by nebola odstavka plynu a rast cien. Chce USA vojnu? Chce, vidime to vsade vo svete, do kolkych vojnovych konfliktov je USA namocene a kolke USA vyvolalo. Profituju z toho? Profituju. A profitovali aj v minulosti. Ziadnej krajine nepriniesli vojny tolko zisku ako USA a hlavne ta 2. svetova. Na ich uzemi vojna nebude, pre USA vojna v Europe nie je nijake riziko, nijaka obet, len moznost ako sa opat nakopnut, a cim vacsi konflikt tym lepsie. Nie som ziaden zastanca Ruska a ani ich politiky a ich rezimu. Ale vojnova politika USA mi je proti srsti, tie rozpory kt. vyvolali a stale vyvolavaju, napachali velmi vela zla aj ked v mene pomoci svojmu ludu a krajine a na oko vlastne v mene boja za spravodlivost.
@matapo Ako konkrétne bude USA profitovať z toho, že jej silný ekonomický partner bude na kolenách? Keby im tak veľmi šlo napr. o dodávku zbraní a o zákazky na obnovu krajiny po vojne, pokojne môžu vyvolať vojnu kdesi v Afrike alebo Ázii. Bolo by to omnoho jednoduchšie a ekonomická strata by bola z úplne inej dimenzie ako v prípade vojny v Európe.
Naopak, veľa Ukrajincov má skôr pocit (a nie celkom neoprávnený), že Američania dávajú ruky od Ukrajiny preč.
@matapo presne tak. Biden určite nezištne vystupuje ako spasiteľ Ukrajiny a vie presný dátum útoku.
Amerike vyhovuje,keď sa Európa motá v konfliktoch.
Brnka na nervy Putinovi a Putin jemu.
Kto vie,čo diplomati riešia.
Smutné je,že na hry mocných doplácajú nevinní,obyčajní ľudia.
Zase až tak nevzhliadajme k USA,či západu.
Nechali nás už samých.
Nevyznám sa do politiky, ale je zrejme že v danom konflikte sa zahrávaju ako Američania tak Rusi...robia manerve a vyhlásenia zneistiť všetkých naokolo spraviť čo najväčšiu paniku sme myši v pazuroch týchto dvoch kocúrov ktorý si nás (celú EU) pohadzuju ...je to smutné a tragické..myslím že ani USA ani Rusom nejde o mier a pokoj...vyčkávajú ..aj keď mám pocit že USA ako zlodej kričí chyťte zlodeja...
@annm81, vyhlasovať Rusov za nevinných anjelikov je rovnako.... Ehm... Úsmevné. Sú to dve veľmoci, ktoré si dokazujú, kto ďalej docika. Co sa Ukrajiny týka, staviame sa na stranu staviame sa na stranu najkorupcnejsieho štátu v Európe. Popri bordeli na Ukrajine aj Lukasenko zelenie závisťou. A co sa "okupácie" Ruska týka, je to taka istá okupácia, ako Srbi okupovali Kosovo alebo Maďari okupujú južne Slovensko. Američania v tomto konflikte nemôžu nijako pomôcť, ale oni si radi prihreju polievočku na cudzí účet a na cudzom území. Po nich zostane akurát tak spálená zem. Ako vždy a všade po nich. Tlieskať im k tomu, lebo sú nám sympatickí alebo je to politicky vyhodne, to chápem. Ale ponúkať im na zlatom podnose aj vlastné území, nech zdemoluju vrámci kola termálnych škôd aj to, to je pre mňa nepochopiteľné idiotstvo. Už sme si raz cudziu mocnosť "pozvali". Nedopadlo to najlepšie. Po pár rokoch robím presne tu istú chybu, akurát že pozývame inú mocnosť. Lepšie vyzbrojenu a zorganizovanú. Fajn. Posledný nech zhasne svetlo.
@annm81 vy sledujete iba sk správy že ? 🙂 preeeeesne vidieť kto a čo sleduje … alebo viete aj rusky aj anglicky a sledujete aj obe stránky zo sveta.
@juliavolna Presne si to odhadla. Keďže som žila len v siedmich krajinách na 4 kontinentoch, tak som stále odkázaná na tv markíza. A ty koľkými jazykmi hovoríš a sleduješ koľko zahraničných novín? Ak máš pocit, že na SK máte (máte píšem preto, že tam už veľmi dlho nežijem, resp. žijem len časť roka) nejakú inú realitu?
@annm81 ja rozprávam rusky, anglicky, chorvátsky ( rozumiem aj hovorim) + nemecky rozumiem ale dobre neviem hovoriť … takze sledujem aj ruské aj USA správy …. A vôbec to nevyzera ako vy píšete
@juliavolna Áno, máme tu dve odlišné reality. Jedna je v oficiálnych médiách a druhá v alternatívnych.
@nelca0510 Tak to si si iste všimla, že väčšina mojich príspevkov sa krúti buď okolo detí, alebo okolo prírodných vied (teda napr. covid a očkovanie - čírou náhodou je práve pandémia téma , ktorá má veľa spoločného s mojou prácou . Spoločenské dianie je niečo, čo sleduje veľká časť vzdelaných ľudí. Teda diskutujem len k témam, o ktorých mám aký taký prehľad. Veď ak má niekto vecnú pripomienku k môjmu príspevku, vôbec nič mu nebráni oponovať mi. Napr. napíšem A a taká
@oktoberka napíše, že sa mýlim, lebo tomu odporuje B, ktoré je uvedené na tom a tom mieste - strašne jednoduché, nie? Čo teda bráni tebe,
@oktoberka alebo @dada2610 ísť touto jednoduchou cestou?

Ako nás môže ovplyniť? Minimálne tak, že z Ukrajiny budú utekať ľudia a my sme susedia, alebo, že sa zastavia prívody ropy, plynu a x dalších veci.