icon

Konšpiračné teórie

24. máj 2022

Kočky, to čo je za skupinu? Objavila som ju vďaka jednému príspevku na nástenke, ale ostala som zhrozená z toho, čo tam jedna osoba, niekoľkonásobná matka píše. Jedna vec je mať iný názor a druhá šíriť také bludy, ako tam šíri ona. Keď niekto pridá reklamu alebo dopyt na plochu okamžite to admini bloknú a takúto skupinu nechajú fungovať? Ako ja som jej príspevky poslala polícii lebo to je už naozaj priveľa čo tam píše za bludy..

Strana
z2
luuubik
25. máj 2022

@slovakboy Ze jedna skupina zacne utlacat druhu? To som si teda nevsimla, zeby "konspiratori" utlacali "antikonspiratorov", ak ich tak mam nazvat, skor naopak, ked tu pani ich udava... Ale to je jedno. Problem je aj v tom, ze do tejto skupiny spada strasne vela teorii, pricom niektore su fakt uplne mimo a vedecky vyvratitelne, to suhlasim - vid o tej plochej Zemi, coho si sa aj ty chytil. No je tam kopec veci, ktore sa vedecky vyvratit skratka nedaju, mozu sa ti zdat len viac ci menej pravdepodobne, je to teda vec nazoru a nemozem stavat cloveka, ktory im veri na uroven toho, kto popiera vedecke dokazy. Preto je "skatulkovanie" nebezpecne a ako som pisala, malo by sa pristupovat ku kazdej informacii triezvo, bez emocialneho zafarbenia, ktore niekto dosiahne tym, ze ju hodi do jedneho vreca s uplne inymi nesuvisiacimi informaciami a "ostempluje" titulom.konspiracia... Ozaj, kto je ta autorita, ktora ma patent na rozum a rozhodne, co je este o.k. a co uz je pre priemerneho cloveka privelmi sokujuce, tak to musi byt konspiracia? Uz cely ten "boj" zachadza do extremu a cim viac bude jedna skupina druhu ponizovat, kritizovat, udavat... Tym viac budu silniet len nenavist a polarizacia medzi ludmi, akcia jasne vyvola reakciu... Ja sa fakt divim, ze tento hon na carodejnice stale ludi bavi...

slovakboy
17. nov 2022

@beronsche
@luuubik s konšpirátorom sa nedá diskutovať a vedecky im zdôvodňovať veci. Naopak ak im predložíš dôkazy ešte viac sa utvrdia o svojim postoji. Konspiratora môžeš zobrať na mesiac osobne a ukázať mu stopy ľudí alebo guľatú zem a nebudú tomu veriť. Niektorých malo presvedčili keď ich vzali k dvojičkám v USA a uverili že spadli po nárazoch lietadiel. Ale to je menšina. A že konspiratori neutláčaju ostatných? No mal by som ti dať prečítať čo mi taký konspirator napísal keď som mu slušne povedal že video so Stenley Kubrikom ktorý vraj nakrútil celý let a výstup na mesiac v štúdiu je podvrh. Dal som mu logické argumenty ako je snímanie necelej polovice tváre iný nos iné obočie chýbajúca plešina a úplne iný hlas. Nech aspoň zapochybuje o tom videu. Dostal som nadávky do vrahov židofašistov kabalistov a že sa mu už nemám nikdy ozývať. Že Američania nikdy neboli na mesiaci. Pritom argumentov je oveľa viac. Technicky to už bolo možne. Rusi sami boli na mesiaci pristáli tam a dokonca dvakrát doviezli vzorky na Zem. A to nemali ani polovodiče. Kto študoval kybernetiku pochopi že počítač nie je bezpodmienečne nutný na stabilný let aj pristátie na mesiaci. Stačí kvalitný gyroskop. Rusi mali vtedy na obežnej dráhe Mesiaca družicu ktorá ich let sledovala. Nedávno stopy fotila ďalšia americká družica. Ak by Američania klamali urobia to raz a nie sedem krát. Sedem letov. Číňania tam boli nedávno. A ak by tam neboli tak si urobia historickú hanbu na celé storočia pretože skôr či neskôr tam niekto pristane. Ale takéto argumenty ho len rozčúlili a keby som bol pri ňom asi ma aj udrie. Preto je namieste konšpirátorov minimálne onálepkovat nálepkou konšpirátor. Oni sa rozčuľujú a obviňujú nás z utláčania slobody slova len preto že ich takto označíme. A to máme deťom a študentom povedať že si môžu slobodne zvoliť komu budú v takýchto prípadoch veriť? Nasilni a protidemokratickí sú práve oni. Najlepšie je s nimi o tom vôbec nediskutovať. Aj Američania natočili jeden vysvetľujúci film s dôkazmi a argumentami o tých letoch na Mesiac proti ním, ktorý oni samozrejme spochybnili. Tak teda už viac takých filmov natáčať nebudú. Lebo to nemá význam. Sú ako Ako náboženský fanatici. Neakceptujú vedecké dôkazy.

libusak
16. nov 2024

Kazda nedokazana teoria je konspiracna.
Zijeme v demokracii.
Ona ma vyslovit svoj nazor a to v co veri, ty mas pravo mysliet si, ze je blazon. 🤷

seb09
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2