icon

Kontrola zo sociálky počas maródky

martinab1
12. apr 2018

Ahojte. Som na PN od začiatku tehu, ale akurát rozmýšľam ako to funguje ak by som si napríklad mimo vychádzok chcela užiť trochu slniečka na dvore či by to bol tiež problém či to musím byť mimo vychádzok zatvorená v dome alebo aj dvor je v pohode ak by som tam trebárs len na stoličke sedela alebo tak. 🤔Stretli ste sa s tým niektorá?

Strana
z2
katrin69
17. apr 2018

@martinab1 Ja som ani nemala vychádzky, nechcela mi ich dať. Až po troch mesiacoch som mohla vyjsť podľa papierov von a to bývame v byte... A známa, čo pracovala na sociálke, mi hovorila, že k tehotným na kontroly nechodia. Neviem ako je to v iných mestách, mne kontrola vôbec neprišla a tak som to zverila Bohu do rúk, že keď prídu, tak prídu. Ale nikde nikoho, tak som chodila aj mimo stanovený čas sa venčiť... 🙂

martinab1
autor
17. apr 2018

no mňa vypísala gynekologička kvôli krvácaniu a špineniu, to som od cca polky februára, dovtedy som bola nejakych 10dní PN kvoli chorobe, a ona sa mi potom napojila na tú PN aby som ju nemusela prerušovať ciže v podstate som PN od začiatku tehu no a v marci mi končila zmluva na určito samozrejme že tam mi zmluvu nepredľžili, no a moja lekárka mi vravela že si mám dávať pozor na vychádzky a tak lebo že sú prísnejší a hlavne kvoli tomu že nemám zmluvu si na mňa môžu posvietiť :/ tak teraz neviem no, doteraz som zatial nemala ani jednu kontrolu od konca januára ale tak do konca leta kedy mám termín je ďaleko. no a v júli má zas brat svadbu tak to si chcem vybaviť aspoň na jeden deň výnimočnú vychádzku, snáď s tým nebudú mať problém keďže svadba má byť nejakých vyše sto km odomňa

marci77
17. apr 2018

@martinab1 ved to, keby clovek vedel ako to funguje, co som sa docitala, tak ze ak by aj kontrola prisla, v schranke nechaju listok a do 2 dni im treba dorucit dovod nepritomnosti, teda peciatku od lekara, resp. z toho casu nakup potravin ...... len cez vikendy neviem - to jedine potvrdenie z pohotovosti alebo? ..... ak ma niekto osobne skusenosti, poradte prosim

ukulela
17. apr 2018

@marci77 nakup potravin urcite nie je dovod porusit vychadzky. to by ti neuznali. v mojom okoli - BB aj BR - chodia na kontroly aj tehotnym, a pomerne casto. kamoska mala dva krat, druha baba kvoli tomu aj zrusila predporodne kurzy, lebo nestihala ... chodia mrchy aj 5 min pred vychadzkou, ci 5 min po vychadzke.
@martinab1 na dvore byt mozes - len musis byt doma, ze si na verande a sedis predsa nie je porusenie liecebneho rezimu.

katrin69
19. apr 2018

@ukulela Predpôrodné kurzy sú ako návšteva lekára. To má evidované, že tam bola. Do tehotenskej karty zapisuje dátumy kurzov. Takže vôbec si ich nemusela rušiť. Keby bol problém, tak proste papiere na kurzoch nepustia... Ja som mala kurzy vždy mimo vychádzku a bolo mi to vysvetlené, že keby došla kontrola, tak to ako by som bola u doktora...

majusska202
19. apr 2018

Mne tiež tvrdili že tehotným nechodia a boli a dokonca mi boli na adrese trvalého bydliska a ja som mala nahlasu adresu už v novom dome s manželom takže som ešte aj problém mala že som doma nebola

gabu_lienka
19. apr 2018

@martinab1 ak som správne pochopila, v práci ti skončila zmluva a si nezamestnaná, áno? Potom by som ukončila Pnku, veď budeš aj tak doma a nemusiš mať starosti s vychádzkami.. Na ÚP sa pôjdeš 1x do mesiaca podpísať, už ťa rozháňať nebudú

martinab1
autor
24. apr 2018

@gabu_lienka to mi aj napadlo len som počula že vraj to nie je len tak že im je jedno a niektoré aj v 7-8mesiaci posielali uchádzať sa o nejakú pozíciu.vsetci mi hovoria že to mám nejako vydržať no neviem. A od nejakého mesiaca má vraj môžu aj odmietnuť na úrade ak som už vyšší mesiac tak netuším ako to je

Strana
z2