icon

Kontrolujú cestujúcich vo vlaku počas núdzového stavu?

26. okt 2020

Bývam s priateľom niejakych 50km, chcela by som ísť k nemu aspoň na víkend rozmýšľala som že by som cestovala vlakom o 5 z mojej dediny a v jeho meste by som bola o 6rano, a domov by som cestovala až na ďalší deň o 6rano vlakom z jeho mesta a u mojej dedine by som bola o 7, stretli ste sa s tým že kontrolujú cestujúcich vo vlaku? Kam idú, alebo tak?

katkatonkova
26. okt 2020

@marion09 po tomto ich určite veľa skončí...ak nebudú húfne skákať z mostov...že.nemaju robotu...nemajú peniaze....

katkatonkova
26. okt 2020

A vôbec...prečo keď je núdzový stav tak deti chodia aj do škôlky aj do školy..???.... teda 1.stupeň....lebo sú žgrglavi dať peniaze na ocr....to sa.neboja že sa naše deti nakazia???

simca06022011
26. okt 2020

@marion09
@katkatonkova a tie ine choroby su taketo infekcne ? a su pri nich ludia odkazani na dychacie pristroje? Su take narazove, ze as moze stat, ze bude s tou chorobou plna nemocnica a ochoreju aj zdravotnici ? ;) ak ano, tak dajte nazov tej inej choroby, na ktoru ludia zomieraju aktualne tak ako na covid.. sem s nou.

terezka1947
26. okt 2020

Kym sa.nas to bytostne netyka,nic nie je problem.....ani korona,ani povodne,ani rakovina,ani.nic.
A co sa nas netyka,to neexistuje,nie je az take strasne.
A sanozrejme,ked zomieraju.cudzi ludia.
Ano,ludia zomieraju aj na ine choroby...aj na koronu. Budu dalej a byde ich viac. Plno operacii a vaznych veci je odlozenych,lebo mame chorych lekarov,zdravotnikov,lebo postele,kde by mohli lrzat bezne po.operaciach zabrali.pacienti.s koronou.
Cize....nie,korona je iba virus,iba na Slovensku a bude to dalsie roky a vzdy pride nieco ine.
A kazda pandemia sa.da porazit....sudrznostou a sebazaprenim.

marion09
26. okt 2020

@katkatonkova ani dochodcovia sa nemusia ísť testovať keď nechcú,nech pokapu,aspoň dôchodky nebude musieť štát vyplácať

marion09
26. okt 2020

@simca06022011 volá sa Matovič20

katkatonkova
26. okt 2020

@marion09 keď pokapu...tak tebe isto nepridaju....

marion09
26. okt 2020

@katkatonkova ved ja ani nechcem,politici do kasy budú mat

simca06022011
26. okt 2020

@marion09 no ty si fakt mimo, presne také sú diskusie ľudí čo taraju dve na tri.. Ze matovic 🤦🏻‍♀️ rovnaké opatrenia by robila aj iná vláda, môžeš si byť istá. Možno nie tak psycho ako on, ale robila. Aj lockdown by bol a kľudne aj 2 mesiace.. Ved na jar sme koľko bolo doma? Rizikovi dôchodcovia sa nemusia, ale chodia. Pretože aj tak sa im odporúča ostať doma. Nie sú ekonomický aktívni, nemusia chodit do prace, ani nič iné, nenakazia nikoho teda a ani oni nemajú kde.. Mozu blázinec prečkať doma. Mame tu dôchodcov, každému nosí niekto nákupy. V mojej rodine dôchodkyne aktívne sa testujú, lebo behajú kade tade...

draik
26. okt 2020

@katkatonkova
S OČR to nemá nič. Problém je, že malé deti nemôžu zostať doma samé = výpadok pracovníkov=zastavenie činnosti firiem=prepad ekonomiky=až potom nebudú peniaze nie že len na OČR ale na nič. Tak si vyberte.

20erika07
26. okt 2020

@simca06022011 asi jedina zatial co vidim, ze chape podstatu opatreni 👏🙏🍀💚

katkatonkova
26. okt 2020

@draik tak prečo to tak urobili v marci??? Obchody iné sú otvorené ale nemôžme tam chodiť....

draik
26. okt 2020

@katkatonkova
Pretože nikto nevedel, čo robiť, čo je to korona zač atď. A za vtedajší "lockdown" sme zaplatili pár miliardami eur. Na zopakovanie štát akosi nemá. Ak sa ale ľudia uznesú, že im stačí 100-200 eur dávka na mesiac, potom by to snáď šlo.
P.S. Chápem, že pre mnohých bolo na jar pohodlné sedieť doma na OČR za cca 70% čistej mzdy a ako bonus prípadne chodiť s deťmi po výletoch, ale takto sa dlho z pohľadu štátu a firiem ťahať nedá. Najmä, keď sa situácia nezlepšuje.

deti95060810
26. okt 2020

vlaky nekontrolujú...skôr autá - dnes brata ....

volterra
26. okt 2020

https://dennikn.sk/1264273/na-slovensku-zomrie-... ja teraz neviem, ale podla tohoto clanku, na chripku v r. 2018 zomrelo ovela viac ludi, ako teraz, dokonca sa tam pise o tehotnych, ktore zomreli.

draik
26. okt 2020

@volterra
Čarovné slovíčko je "následkom" chrípky, keďže priamo na chrípku je to našťastie málo obetí. Kdežto do úmrtí "na koronu" Slovensko zaraďuje len tých, ktorí preukázateľne zomreli na pľúcnu formu covid-19. Ak by sa odhadoval počet ľudí, ktorí zomreli "následkom" koronavírusu, tak by počty boli nepochybne výrazne vyššie, pretože koronavírus "pomohol" zhoršiť zdravotný stav až tak, že to viedlo k úmrtiu, hoc priama príčina zlyhania organizmu, a teda aj úmrtia bola iná.

volterra
26. okt 2020

@draik tak potom by bolo asi dobre zvetejnit, kolko ludi zomrelo " nasledkom" koronavirusu, nech vieme porovnat, pretoze takto je to pre nas laikov nic nehovoriace cislo. Je to vela, ci malo? Napr. Cesi udavaju pocet umrti tiez len na plucnu formu, alebo nasledkom koronavirusu?

emiliamilka
26. okt 2020

Keď čítam diskusie o korone normálne si želám aby to nebola korona ale napríklad španielska chrípka... Veď je to tiež chrípka nie? Veď čo že zabila 50 miliónov ľudí... :D keby ste tu niektoré premudrele už nemali ani rodičov ani deti lebo by boli po smrti asi by ste sa inak spravali a pristupovali k opatreniam... Možno ešte taký mor by bol fajn...

midka
26. okt 2020

@katkatonkova neuveritelne, presne, kvoli takymto ludom sa ten virus nekontrolovatelne siri,, ludia,,ktori maju problem so vsetkym,, ,, dat si rusko,, byt so psom max 100metrov,.. a co ten pes ma namontovany kilometrovnik...,,a este vysvetli pojem dolezitejsia choroba,,, v tomto slovnom spojeni,, vyznam absoutne unika,,,,, a co sa tyka tych obchodov,, nakupovovat mozu vsetci ti, ktori maju negat, test,,, + vseti ti, ktori spadaju pod vynimku.... denne sa robi tisice testov,, takze je vela ludi, ktori uz maju negat. vysledky,,, a je to taky neuvetitelne velky problem vydrzat do piatku kym je celoplosne, po negat. teste,, mozes,,, obehnut vsetky obchody predavacky, sa potesia,,,, ak vsak nejdes na testovanie,, povinna karantena,,,,tak si na to nakupovanie este pockaj

draik
26. okt 2020

@volterra
Všetkých, ktorí boli pozitívne testovaní a bez ohľadu na príčinu smrti. Ono zistiť presnú príčinu si vyžaduje pitvu a analýzu, a to sa pri vyššom počte úmrtí nedá zvládať.

simca06022011
26. okt 2020

@emiliamilka no vyše milióna už zomrelo, a to od obdobia španielskej chripky sme už s medicínou, hygienou, dostupnosťou informácií inde... Viac ako 10mil je aktuálne chorých... A cisla stúpajú denne.. Ale asi to bude len výmysel, a tí čo to neberieme na ľahkú vahu sme 🐑... Inak aj počas epidémii v minulosti už boli hoaxy, dokonca aj protest proti maskám. Historia sa opakuje.

sovica
26. okt 2020

@volterra
@katkatonkova
@luciakovacova0603
Veľmi zavádzajúci článok. V poslednom čase ma až šokuje, ako sa o úmrtí "na chrípku" vyjadrujú aj niektorí lekári. Chápem, že laická verejnosť nerozoznáva medzi ARO (akútne respiračné ochorenia), SARI (závažné akútne respiračné ochorenia) CHPO (chrípke podobné ochorenia) a chrípkou. A to, že ak píše nejaký článok novinár, ktorý si nevyhľadá relevantné údaje, je skôr do plaču. Alebo je to zámer? A takto sú ľudia manipulovaní, lebo sú príliš leniví dohľadať si relevantné údaje. Pritom to nie je žiadna veda.

Na Slovensku ani náhodou nezomrie následkom chrípky 800 ľudí ročne. V chrípkovej sezóne 2018/2019 bol vírus chrípky potvrdený u 40 zosnulých a aj to väčšina z nich mala pridružené chronické ochorenia. Ak si pozriete roky dozadu, tak sú čísla približne rovnaké.

Rok 2009/2010 sa mi už nepodarilo dohľadať, ale v tom článku je písané, citujem: "Počas pandemickej sezóny 2009/2010 bolo 13 tehotných hospitalizovaných na ARO, z toho šesť žien zomrelo." Tie ženy boli hospitalizované na akútny respiračný syndróm, nie konkrétne na chrípku. Čiže opäť zavádzajúca informácia.

Chrípková sezóna 2018/2019 sa skončila: Chrípka mala miernejší priebeh, celoštátnu chrípkovú epidémiu sme v SR nezaznamenali
Počas chrípkovej sezóny 2018/2019 nahlásili všeobecní lekári v SR 1.470.680 ARO, z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) v 157.644 prípadoch. Ťažké akútne respiračné ochorenie (SARI), ktoré si vyžaduje hospitalizáciu, bolo potvrdené v 123 prípadoch, pričom u 57 osôb došlo k úmrtiu. Vírus chrípky bol potvrdený u 40 zosnulých – v prevažnej časti prípadov boli laboratórne potvrdené tie vírusy chrípky A, ktoré boli obsiahnuté vo vakcíne proti chrípke. Žiadna z osôb nebola očkovaná proti chrípke a väčšina z nich mala pridružené chronické ochorenia, čiže patrili do rizikovej skupiny ľudí.
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...

luciakovacova0603
27. okt 2020

@sovica ja som nikde nenapisala ze je to len chripka,tak pozor.len som povedala,ze neda sa donekonecna len sediet doma a nevychadzat.nestykat sa s ludmi, nechodit do prace,vonku,nakupovat.ze zivot sa nezastavi kvoli tomu-ze virus tu bude este pekne dlho.a takisto ze ludom skor ci neskor z toho domasedenia hrabne.poviem Ti priklad,je to konkr.moj otec-bude mat 64 v januari(ked sa dozije...), od marca ako zacalo to s koronou,nikam nechodi.total ze nikde.nechodi za detmi,za vnucatami,nic.len cumi na tv a pozera ze vsade sama korona.nechce uz ani vyjst vonku.mama pracuje v nemocnici(58) a vravi nech da vypoved nech sedi doma.lebo donesie domov chorobu.keby mal,tak by v skafandri chodil po byte.ta izolacia ho zabije, nie korona.

katkatonkova
27. okt 2020

@midka a.co mam dýchať cez to rúško?... vlastný dych?... baktérie....sa.zobudte...čerstvý vzduch je to najlepšie pre náš organizmus...zachvilku aj doma bude povinné nosenie ruška...teraz testovanie, potom povinné očkovanie...a.potom čo?... príde ďalší vírus...a potom ďalší...ako si potom človek vytvorí imumitu....a deti čo?... nudu doma zavreté?.. alebo ich strcime na balkon?.... deti chodia do škôlky...musia vnútri chudatko nosiť ruška...vonku...chémiu si dávajú na tie malé ružičky...Šak,sa pre boha spametajte....

bluebriggs
27. okt 2020

Prečo nejde On za tebou??? Ako sorry.. takto sa mu pchať ešte počas pandemie. Prečo sa on netrepe za tebou vlakom busmi atď? A ty ešte riskuješ pokutu!! Koli neakemu tronťošovi

autor
27. okt 2020

@bluebriggs pracuje v nemocnici, má teraz veľa služieb a akurát vtedy čo som chcela prísť konci v robote ráno o 6 lebo ma nočnú, a nasledujú deň má voľno prestahovali sa do domu a má na nasledujúci deň povinnosti

autor
27. okt 2020

@h2 autorka tejto diskusie taktiež nikam nechodí a to že sa chcem raz za týždeň stretnúť s priateľom nemusíš robiť zo mňa že nerespektujem pravidlá, nikam nechodím celý deň som zavretá doma maximálne vybehnem do lesa na huby lebo bývam pod lesom takže odpustí si tvoj hlúpy komentár

trema
27. okt 2020

"to že sa chcem raz za týždeň stretnúť s priateľom nemusíš robiť zo mňa že nerespektujem pravidlá".. a co to teda znamena? Ved ich nerespektujes

h2
27. okt 2020

Neviem, ktorý môj komentár Ti pripadal hlúpy, ja som nikde nepísala, že nerešpektuješ pravidlá. Ak sa v tejto situácii chystáš cestovať za priateľom, ešte aj po tom, čo sme Ti tu viaceré vysvetlili, prečo za ním ísť nemáš, tak jedna z nás asi hlúpa bude. Ale ja nie. 😉

h2
27. okt 2020

No a teraz ešte čítam, že Tvoj priateľ pracuje v nemocnici! No, akože sorry, nešla by som za ním, ani keby sa mohlo cestovať. 🤦🏻‍♀️