Kontroverzná kauza "plaváček" v Českej republike
https://www.instagram.com/p/C8rA_AuMR9Q/?igsh=M...
Podľa mňa je to strašné. Nechápem ako môže jedna matka chodiť potápať svoje deti do vody. Celkovo to baby plávanie je proti rozumu. Ako môže také malé bábo vedieť zadržať dych? Bohužiaľ deje sa to všade a nikto o tom nerozpráva.
@annm81 keď sú niekde tisíce komentárov žien, ktoré to odsudzujú a je im z toho zle, tak ja som zdesená ako sem môže jedna žena napísať, že to v poriadku. Som doslova zdesená z tejto mentality čo sa tu vyskytla. Zdá sa ti to nejak divné? Som normálna žena, ktorá má emócie. A nie, nikto mňa ani moje deti netopil, netýral. Prežívam túto kauzu ako každý normálny empatický človek
Lebo sa báli? Ja ako matka by som aj život položila za svoje dieťa. Za mňa len výhovorka, že sa báli. Nikto im nožík pri krku nedržal.
Možno skúsili, lebo si mysleli, že to každé dieťa plače, ale je rozdiel plakať od strachu a iné lebo sa im niečo nové nepáči.
Kde kto napisal ze to co sa dialo v plavacku je v poriadku? Hod mi sem screen. Ale aj tak to budes ignorovat.
@really8 teba budem ignorovať áno
Vidis to. Neda sa s tebou normalne komunikovat. Len prekrucas vsetko. Aj vlastne slova.
@really8 ja som ti napísala, že som nemyslela všetky kurzy a ty si mi na to odpísala, že teraz prekrúcam a vymýšľam si, takže sa s tebou nemám o čom baviť lebo každý môj ďalší komentár a odpoveď by si si vyložila po svojom
Ale prosim ta. Ved mi posli ten screen a tam nemam co prekrutit.
@really8 ok, keď nevieš ísť dve strany dozadu
@really8 ja som ti hneď ako prvú odpoveď napísala, že nehovorím o kurzoch kde sú vysmiate deti
Autorka, este raz, kde tu niekto suhlasil s plavackom?
No ale tu nie je ze plavacek je v poriadku. Ja za seba som si to pozrela, an tie videa. Ta joga je uplny des a hroza. Ale od zaciatku reagujem na to, ze nemozes tvrdit ze vsetky kurzy su zle. Tak si to popisala v uvodnom prispevku. Potom si to upresnila ze ide iba o tento jeden. A tieto konkretne postupy tu naozaj nikto neschvaluje.
@guudy ty si súhlasila s uchylnou nahotou, a nazvala si ma hlúpou a podobné bludy. Ty sa tu už ani neozývaj
Prosim si screenshot, kde suhlasim s nahotou. Na hlupej trvam. 🙂
@guudy aj toto je obhajoba
@guudy ja ti už žiadny screenshot posielať nejdem, si prečítaj svoje komentáre, snáď to dokážeš
Truba, to nie je obhajoba, otazkou som zistovala, kolko je hlupych rodicov, co tyraju deri a kolko je spokojnych rodicov. Treba citat s porozumenim ;)
Ja som ich uz citala pri pisani. V ziadnom som neschvalovala nahotu, ani placuce deti. Ani lietanie.
Vrelo ti odporucam, aby si sa naucila citat s porozumenim.
My tu tvrdime, ze Plavacek je kauza, ma sa riesit. Neznamena to ale, ze kazde dojcenske plavanie prebieha rovnako ako tam. Nasim detom vela pozitivneho prinieslo. To, ze to nechces akceptovat, je len tvoj problem.
Autorka, osobne si myslim, ze ziadne deti ani nemas…. Lebo my sme tu pisali vlastne skusenosti a ty argumentujes vyhradne internetom😉
To je to povestne citanie s porozumenim.
Samotny ig profil neriesi baby plavanie - ale ten 1 konkretny klub, ktory ma velmi zly pristup.
Baby plavanie je super.
Kopa matiek ti tu napise ze chodili a detom sa pacilo, a ty, autorka, ides jak verklik 😬
@dkethe to vážne ďalšia? 😔
Dalsia co? Dalsia co obhajuje baby plavanie? Ale ved sa nebavime vseobecne ci uz zase ano?
@autorka ja na IG tiež sledujem tu kauzu, čítam tie príspevky a tiež ma to serie, keďže mám dieťa. Ale nie natoľko, aby som tu urážala iné ženy len preto, že 100%nezdielaju rovnaký názor ako ty.
Ja som nenašla ženu, ktorá by písala, že ta konkrétna kauza Plavačka je v poriadku, že to čo robia je správne.
Vidím tu veľa príspevkov, kde sa ti ženy snažia vysvetliť, že plávanie pre deti (je jedno aká veková kategória ) je v mnohých prípadoch prospešné, deti to majú radi a baví ich to. Takže fakt nevidím dôvod na tvoj ofenzívny prístup voči normálnym príspevkom iných žien
@nykkushka stačí čítať
@nykkushka ja nepotrebujem iný názor na plaváček a o normálnych kurzoch plávania sa nebavím
@nykkushka ja by som ani na taký "normálny" kurz s deťmi nešla lebo si neviem predstaviť, že ich potápam, takže obhajoba kurzov detského potápania/plávania je pre mňa úplne irelevantná keďže sa tam nechystám
Tak potom fakt nerozumiem o čom je tento tvoj príspevok. Čo bolo cieľom tejto diskusie? Osveta, že každé detské plávanie=týranie dieťaťa? Tak ale to je len tvoj osobitný názor, ktorý žiaľ nemusia zdieľať iní, ale to neznamená, že sú to psychopati rodičia ktorí tyraju svoje deti🤦🏼♀️

Odpoveď na otázku prečo, je veľmi jednoduchá - lebo tak funguje ľudská psychika. Ak autorita, či už skutočná, alebo domnelá, povie že je niečo v poriadku, drvivá väčšina ľudí bude mať tendenciu uveriť jej (áno, zvyčajne aj tí, čo tvrdia, že im by sa to nikdy nestalo). Ak je to navyše v skupine, efekt je silnejší.
Inak mám pocit, že to nejako osobne prežívaš, lebo tvoje príspevky znejú dosť agresívne.