Kontroverzná kauza "plaváček" v Českej republike
https://www.instagram.com/p/C8rA_AuMR9Q/?igsh=M...
Podľa mňa je to strašné. Nechápem ako môže jedna matka chodiť potápať svoje deti do vody. Celkovo to baby plávanie je proti rozumu. Ako môže také malé bábo vedieť zadržať dych? Bohužiaľ deje sa to všade a nikto o tom nerozpráva.
Akoze mohla by si sa odtajnit, nech sa rozpravame nick s nickom.
@jana_eyre_2 ahoj, vitaj medzi uchylackami😝
Prosim ta, zavolaj sem
+421336482111
Tu ti pomozu. Je mi to luto ako si dopadla. Ty za to nemozes. Drzim palce. Snad ta tam vratia do reality.
@autorka naozaj to uz berieš veľmi osobne. Skus sa nad sebou trosku zamyslieť prosím ta 🙏
To, ze v plavaku je to od veci sme ti tu dali za pravdu snáď všetky, ale to ze sa to musí diať aj inde nie je tak.
To je ako keď by si povedala, ze v tom tabore co ten uchyl zneužíval deti, ze sa to deje vo všetkých... cize asi tak.
Na druhej strane, pokial to rodic dovolí, ty s tým nič neurobis. Ano, môžeš na to poukazovať, ale to je všetko. Zavolaj si Kovesovu z Markízy, ta sa tomu bude ďalej rada venovať, ale my tu ba fóre s tým ďalej nič neurobíme.
A este raz za mna, plávanie s deťmi je len ďalší marketingový ťah... doeta ako také to nepotrebuje, keď tak, potom už rehabilitacie. Ale to je o inom. Je to presne to iste, ako chodiť s mami deťmi do rôznych krúžkov a centier a platit za to (boli tu debaty, či veľa míňam z materskej na tieto hovadiny - za mňa ano), ale je to každej jednej vec. Pochop to naozaj.
Na jednej strane tvrdíš, že ti ide len o túto jednu kauzu, na druhej opakovane hovoríš, ako je celé detské plávanie na hlavu. Ťažko rozumieť o čo ti vlastne ide- tebe prekáža vyslovene potápanie sa pod vodu? Áno, to sa deje v podstate všade - tak sa totiž normálne pláva, že hlava ide pod vodu a musíš pracovať s dychom. Deťom nerobí žiadne problémy sa to naučiť (samozrejme, ak sa na to ide správne, aby si zas nevytiahla mučenie). Deti, ktoré sa naučia vo vode (pod vodou) pohybovať takto skoro, potom nemajú problém plávať. Tu hneď vedľa je diskusia o tom, že polovica slovenských dospelých žien nevie plávať a aj z tej druhej polovice veľká časť to dokáže len vtedy, keď dosiahnu na dno. Čo je tam častým spoločným menovateľom? Strach.
Utopenie sa globálne patrí medzi najčastejšie príčiny úmrtí malých detí. Sebaistota a správna technika pri pohybe vo vode toto riziko dramaticky znižuje a naopak zvyšuje pravdepodobnosť, že z dieťaťa bude skúsený plavec. A tam sa už dostaneme k tomu, že plávanie, ak sa robí správne (teda nie prsia s hlavou nad vodou) je veľmi prospešný a zdravý pohyb.
To že jeden kurz je zlý a vedú ho ľudia ktorý sa tomu nerozumejú neznamená že všetky kurzy sú zlé.
Na plávaní sa deti normálne potápajú a žiadnu traumu z toho nemajú, väčšina detí sa teší, nerobí im problém chvíľkové ponorenie za asistencie rodiča a inštruktora.
Tak isto ak je k dispozícii sauna tak do nej bábätká s rodičom chodia. Veď ťa tam nikto s dieťaťom nedrží keď vidíš že dieťa má dosť tak predsa ideš von zo sauny.
Každý normálny rodič a inštruktor prispôsobia kurz dieťaťu tak aby bolo spokojné. To že v jednom kurze to pokazili a stretli sa tam choré hlavy automaticky neznamená že neexistujú kurzy kde to normálne funguje.
Autorka co som čítala, čo si zdieľal tu na MK tak áno je to nejaká úchylka sekta kde na konci sa idú všetci holi vymasirovat olejmi,to už je riadna uchykacina tak.vhodn pre pedofilov,možno to s plávaním nemá.nic apolocne ale s pedofilov skor
Vidíš pridáš príspevok o tom ako tam tyraju deti, tym, ze ich vyslovenie topia... A dostane sa ti tu mudrovania a obhajovania od "múdrych" zien
Nečuduj sa presne také tam chodia, a deptaju svoje deti...ja by som to dopriala každej z nich aby každú z nich, kt. Toto robia svojim deťom a im sa to nepáči. taky veľký chlap sto krát silnejší topil trosku v bazéniku, ze ci by to brali ako svandu.
Normalne je deti učiť vode s kľudom. Ale hla tu máme múdre matky roka2024 ktore si myslia, ze su niečo viac a oveľa múdrejšie ako naši predkovia. Preto sme tam kde sme
Je to hrozne a najhorsie na tom je, ze tam tie matky su s detmi. Ved hadam existuje este nejaky šiesty zmysel a sedliacky rozum. My sme chodili na plavanie s detmi do TT ale tam bola uplna pohoda. Boli tam dedičky co proste nemali radi vodu a lektorka vobec netlacila. Naopak bolo to prirodzene, ked dietatko nechcelo hovorila nevadi, nech sa iba zoznamuje s vodickou a sleduje ine deti. Ked som videla niektore tie videa, tak som kukala Akoze to vážne matka dovoli, tam stoji vedla a nejebne jednu laktovku tej lektorke 🙈🙈🙈🙈. Za mna nezlyhala ta lektorka ju to niekto naucil a verila tomu, za mna zlyhali rodicia.
rodicia su nekompetentni?akoze vyjadruju sa akokeby tam boli zavreti a nemohli odtal odist s detmi, ze mali natlak atd , wtf?????ja som platca a ked by som uvidetla metody na opatku sa otocim a nikto ma tam nebude nutit do niecoho..nechapem uz ludia su ozaj na hlavu???
ja som ako babatko chodila na taketo potapanie a nemam z neho traumy, prave naopak
To čo robila konkrétna plavecká škola je podľa mna hrozné ale zaráža ma aj pristup mamičiek, prepacte ale to sú tak tupé ? Že nevedia povedať nie, nebudem takto zaobchádzať so svojim dietatom ? Nech sa páči keď sa to lektorke nepaci, opúšťam plavecký kurz. Dovidenia 😃

Nie, nic o baby plavani mimo plavacka nevies. Len si citala o jednom pruseroidnom plavani a opat to generalizujes na vsetky baby plavania.