icon

Korytnačka nechce jesť

ildiko36
28. nov 2022

Ahojte, syn (autista) strašne túžil po koritnačke, tak som mu v piatok kúpila, v obchode som nechala xx eur, od akvaria, stojan na lampy, žiarovky( na zohrievanie vody i uv lampu), rozne krmiva, daaku tabletku na upravu ph vody,..fakt sa ma dobre ale vôbec nechce jesť, uz som zufala, prestudovala som rozne strank a na nic som neprišla

sissy27
28. nov 2022

@ildiko36 no a čo tak ísť s korytnačkou k veterinárovi?

kataina
28. nov 2022

niektoré korytnačky celu zimu nežeru a aj sa malo hýbu

miselar
28. nov 2022

@ildiko36 prvé dni je to pre ňu zmena ona sa rozpapa...a najlepšie je začať račiky nie granulky.

savanna
28. nov 2022

Moze to byt sok zo zmeny prostredia, aj zvierata to citlivo vnimaju. Ked som mojho temperamentneho psa po prvykrat priniesla domov, prve dni len lezal bez pohnutia. Po par dnoch bol z neho veduci domu.

kockopes2206
Autor odpoveď zmazal
lussyita
29. nov 2022

@ildiko36 Korytnačka cca od novembra do marca vôbec neje.. ja mám dve a tie už koncom októbra nejedia, nastavené sú už na zimu..

ildiko36
autor
29. nov 2022

@kockopes2206 už som objednala včera ohrievač vody s termostatom, tiez si myslim vela robý aj nove prostredie, potrebuje si zvyknut, a mam pocit že som kúpila vela zbytocnych veci čo mi poradili v obchode , lebo ani ta žiarovka nevyhreje tú vodu.

lulka321
29. nov 2022

@ildiko36 ja som mala korytnačku 15 rokov a nikdy mi na zimu nejedla, takmer vôbec sa nahybala, proste ako píše kočka vyššie, prešla do ,,zimného režimu"

cacianka
3. dec 2022

Ak si len trochu pamätám, môže byť rozdiel v druhu.
Aj kolegyňa mala, suchozemsku, a v zime zaliezla za gauč a spala celé mesiace. Ak sa aj vaša chystá na zimovanie, tak ju skôr tyrate, lebo idete proti jej prirodzenosti

motyl321
29. dec 2024

@ildiko36 Viem, že táto téma je veľmi stará, ale máme ten istý problém a našlo mi túto diskusiu. 🙂 Kúpila som dve korytnačky naraz, jedna by jedla stále, druhá nejedla ešte nič, už 5 dní. Mám doma 3 druhy krmiva, skúšame ju kŕmiť aj samostatne (aby jej to tá druhá nezjedla), ale nemá žiadny záujem, aj keď jej jedlo ponúkame priamo k ústam. Mysleli sme, že si potrebuje len zvyknúť, tak čakáme. Chcem sa spýtať, ako to u Vás pokračovalo 🙂 ďakujem

tinaml
11. jan 2025

@motyl321
Naša korytnačka tiež poslednú dobu odmieta potravu...Máme ju 14 mesiacov od malička..keď k nám prišla pár dní nejedla vôbec nič..asi si potrebovala zvyknúť..potom postupne po troške začala jesť.A teraz pozorujem že vôbec nič nechce jesť tak skúšame každý deň... V priemere tak raz za dva - tri dni niečo málo zje... No aspoň že tak.
Čo sa začala zima tak väčšinu dňa prespí vo vode alebo pod lampou.
Tak asi to bude tým ako sa písalo vyššie že je to normálne že korytnačky sú v zimnom režime.
Lebo inak bola viac aktívnejšia v pohybe a aj pekné jedla každý deň.

motyl321
14. jan 2025

@tinaml Ďakujem pekne za správu. 🙂 Už papá pekne aj tá druhá. Ale veru prvé 2 týždne nezjedla absolútne nič, už som sa o ňu naozaj bála... Potrebovala si asi naozaj zvyknúť a ešte som jej kúpila aj iné granulky (pre úplne najmenšie korytnačky), takže asi aj to zohralo veľkú úlohu. Lebo vraj tými ju kŕmili tam, kde som ich kúpila, len ich dlhodobo mali vypredané, bola som sa tam 3-krát pýtať, tak som musela kúpiť inde a pomohlo... Prajem pekný deň 🙂