Krátkosrstý pes a mrazy
Ahojte, rada by som sa spýtala, ako riešite svojich krátkosrstých psov, keď sú vonku v noci mínusové teploty. My mame weimara, ma vstavanú, čiastočne zateplenu búdu v murovanej časti, dala som mu tam deky a pelech + na noc mu dávam aj oblečenie ak je viac ako -5. Hlásia však teploty až do -20 a to mi príde proste už moc. Najradšej by som ho mala vnútri, čo však pri mojom manželovi nie je možné. Dakujem za rady.
Dám ho dovnútra a manžela von😄
Tak manzel je riadny extremista.. omg.. to ma mrzi. Dufam ze ma aspo nneskutocne silnu alergiu, ked takto vyvadza...
@dankanka
@simca06022011
Uvidíme ako sa situácia vyvinie. Myslím, že sa rozhodol správne. Keby ostal, ešte len vtedy by situácia bola doma naozaj zlá (on by správanie psíka, hoci aj v chodbe, naozaj nezvládol). A áno, on je naozaj extremista...
@simca06022011 alergiu nemá.. ma ťažkú povahu v niektorých smeroch.
Na druhej strane, my sme v kontakte, stretávame sa, cez deň domov príde. Len na noc odchádza, aby sa vyhol psíkovi.
som v šoku z toho, ako sa tvoj muž zachoval. Veď pes spí v pelechu, to by mu spiaci pes tak vadil?
@0silvia0 ja teda tiez. Aky to moze byt clovek, co ani na par dni nevie uprednostnit niekoho ineho, vidi len seba a svoj zaujem?
Autorka, mate deti? Lebo mne by blikali vsetky kontrolky...
No zbohom aj s takým chlapom 🤦🏻♀️😂
A inak ten pes je len tvoj ci co?
@0silvia0 skôr brechanie. V noci brechal asi 20 minút v kuse, aj som ho pustila von, tak len sa vybrechal a prišiel naspäť.
@simsalabim áno, mame. Sme spolu už dlho, 17 rokov.
@simca06022011 v podstate už áno, je iba môj. Aj keď povodne aj on takého psa chcel, ale neuvedomil si čo to bude obnasat. Weimar si zvyčajne vyžaduje naozaj veľkú trpezlivosť a dôslednosť pri výchove, ja toho psa milujem a on ho proste nenávidí. Bohužiaľ doslova.
no ale aj ON ho chcel, takze to nie je LEN tvoj pes. Ja weimary poznam, je to uplne v pohode pes. Tvoj manzel ma iny problem... to ze pes brese v noci je normalne, mojho nepustam von, vyhresim ho a poslem na miesto, ked mna neposluchne, tak gazda ked sa postavi, hned je v pelechu... takto sa oducil doma stekat uplne a rychlo 🙂
Ja milujem, ked nieikto psa chce a potom si to rozmysli, lebo je to "viac namahy"... ked dieta bude viac namahy, odnesiem ho do domova, alebo budem byvat mimo dom, aby sme sa nestretli...
@0silvia0 jemu vadí najmä to, že pes neposlúcha na slovo a tým že je veľký, rýchly a energický a keď sa nudí tak ničí veci (aj keď v tej chodbe nemá čo zničiť). Vytvoril si neprekonateľnu averziu voči nemu 🤷♀️
@simca06022011 on ho chcel iba teoreticky, ja som ho kúpila, chcela som ho prekvapiť, že mu urobím radosť, lebo som vedela, že takého psa chce. Bola to chyba, nakoľko ako sa on vyjadril,on psa chcel, ale až niekedy v budúcnosti, keď bude na to pripravený. Veľmi skoro sa ukázalo, že by to vlastne nebolo nikdy. On by nemal trpezlivosť so žiadnym psom.
tak aby pes poslúchal na slovo ho k tomu odmalička viesť. A hlavne veľké psy. Lebo veľké neposlušné psisko je niečo iné ako uštekaná čivava. Náš pes tiež musí poslúchať, tiež je veľký a nemotorný a keď chce byť vo vnútri, musí poslúchať a on aj poslúcha. Ale ked na neho má už averziu, tak asi ty vieš, že sa s tým nedá nič robiť☹
Napriek tomu je to velmi zvlastny pristup tvojho manzela. Ved svojim spravanim by mal byt detom vzorom. Aky obraz riesenia problemov im ukazuje svojim odchodom? 🤔🤷♀️ Ide len o par dni... pre mna vazne nepochopitelne 🤷♀️
@simsalabim ano. Ale zase co ma autorka prispevku robit? Aspon je doma klud.. U nas muz bojoval za psa vo vnutri. Moze byt aj v pivnici, no nakoniec aj ja vidim ze pes vnutri nie je az tak zle.. Tak viac vysavam no..
@dankanka neviem 🤷♀️ Ale nerozumiem tomu...
@simsalabim to asi ani nemusíme. Ľudia premýšľajú vselijak.. Môže mat dáku úzkosť z tej situácie ktorú sám nezvláda a uvedomuje si ju, tak radšej na noc odíde..
Mám 3 ročného buldočka a chcela by som ho dať na leto von len neviem od akej teploty by mohol ísť von prosím o radu

Snad tym neutrpi vas vztah..