Krvavá hnačka s hlienom u šteniatka p zmene granúl

lady6161
15. feb 2023

Dobry den..Chcem poprosit o vase skusenosti ..Mame steniatko beagla,3mes. Vzali sme ju pred 2 tyzdnami ..Nasadila som jej granule ND jahnacie s obilninami a cucoriedkami ,.. odvtedy ako som jej zmenila granule mi zacala mavat riedku stolicu s primesou krvi a hlienu ..K veterinarovi sme isli,povedal ze treba spravit test na parazity giardiu..predvcerom ju ockovali a tuto noc celu prehnackovala..A naozaj dost krvi a aj hlienu ..takze mame vyzbieranu stolicu a dnes sa idu robit testy..No aj tak by som sa chcela spytat,ci ma niekto skusenost s niecim takym ? Nakolko jej to zacalo po zmene granul,ci to nemoze mat nejaku suvislost s tym ??? Dakujem za kazdu radu

janetinka27
15. feb 2023

@lady6161 ahoj neviem, ale nam tiez steniatko malo hlien s krvou a zistili sme, ze nebolo spravne odcervene, boli sme s nim u vet. odcervenie pomohlo, uz sa to neopakovalo. ale granule nejedavalo, takze neviem, ci to moze mat suvislost s granulami. ale s parazitmi to suvislost malo.

nelca84
15. feb 2023

@lady6161 ja by som to tipovala skor na parazity, nez na granule, treba pravidelne odcervovat, najma steniatka

snazilka_bio_mamka
15. feb 2023

Giardie sú svine hlavne u malých šteniatok. Doriešte to s veterinárom, zaroven može mať aj alergiu .. alebo možno ste príliž rýchlo zmenili granule. Robí sa to postupne po malých dávkach. Moj psík ma tiež ND a prechadzali sme postupne, su to silné granule, nie kazdemu havkovi vyhovuju. Hlavne vylučte tie Giardie a nejake vrodene choroby.. ešte ma napadlo, či nahodu nezjedol niečo čo nemal, kus plastu alebo niečo podobné. Možno má vredy a z toho krváca.. dá sa to zistiť gastroskopiou. Držim palce

lady6161
autor
15. feb 2023

@snazilka_bio_mamka Jarka Šubová ja som k nej dostala za sacok granul ,ciste smejdy ,stolicu znich mala taku ze sa zakazdym rozmrvila..ale primiesavala som ich stale do novych,az kym sa neminuli..domonca som ju aj odcervila preistotu ..

colsami
15. feb 2023

NDcka (s obilninou) su velmi kvalitne a dobre granule, jedny z naj na trhu, vyhovujuce aj citlivejsiemu traveniu... Bigl okrem toho rad povysava vsetko co najde vonku, velakrat stenata poohryzaju palicky a poolizuju studene zo zeme, crevo sa podrazdi alebo nachladne, a uz to ide jedno s druhym. Tak v prvom rade, granule bokom, 24h hladovka, iba vodu, a potom zacat rozkrmovat na varenom masku+ryza male davky a castejsie. Ak sa napriek tomu stolica nestabilizuje, uz tam bude infekcia creva, treba stena preliecit a nenechat ho hnackovat kym to crevo bude uplne rozbite.

colsami
15. feb 2023

Vsetky teorie s vredmi a alergiami by som nateraz nechala bokom, aj vyjadrenia ze su NDcka "silne" 🙂 u steniat je toto bezne, hlavne takych zo zjedia poohryzaju a poolizuju kadeco. Je to bezne 🙂 stolica na koprologiu (mozno bude aj premnozenie Clostridii) no a preliecit.

elmivelmi
15. feb 2023

@lady6161 no snad ho nemate vnutri,ak to chytite aj vy,uff

malacibulka
15. feb 2023

Ahoj, toto som absolvovala uz s dospelym psom po adopcii. Presiel si dvoma ATB kurami, davali sme mu granule na citlive travenie a po nejakom roku postupne, granulka ku granulke, presiel na standardne. Chvilu trvalo kym si jeho traviaci system zvykol na nove potraviny, a prispieva k tomu aj stres. A bolo to presne take ako hovoris - krvava rosolovita hlienovita hnacka.

lady6161
autor
15. feb 2023

@malacibulka prosim Vas ake ste davali tie granule ??? Mne dnes odporucil znacku eminent ,no znama mi tvrdi ze nemaju dobre zlozenie,tak teraz neviem ....Robil testy na parvovirus aj na giardiu a nastastie negativne ,takze je to dietetickeho charakteru

nelca84
15. feb 2023

@lady6161 Znama ma pravdu, Eminenty maju velmi nizky podiel maska, vacsinu zlozenia tvoria obiloviny.

colsami
15. feb 2023

Eminent je priemerna kvalita, taky stred. Za OK peniaz, dajme tomu ok kvalita. Ale neda sa to porovnat napr s NDckami, ina trieda.

simca06022011
15. feb 2023

inak su to granule pre steniatka (puppy)? veterinar dufam poradil aj nieco, nie len vysetril? My mame od malicka taste of the wild, aj som skusala a chcela prejst na ine (napr. acanu a ine) po tom roku a pol, proste z nejakeho rozmaru, ale mne to pes nechcel. Mne hlavne chovatelka odporucila nestriedat to pri malom psovi. SU na to citlive tie psiky. ked tak alergie a kadeco ine vylucit a neskumat tolko, proste najst granule co mu nerobia zle. A moze to byt hocijaka zlozka v nich.

malacibulka
21. feb 2023

@lady6161 Brit Care jahnacie.

psikovia1212
31. dec 2023

@lady6161 Náš psík má alergiu na kuracie mäso. Mával z toho krvavú stolicu zmena granúl je cesta...