Kto bude zodpovedný za konflikt so psom?
Prešov kto bude na vine? Máme psa z útulku, asi 40kg miešanec, je veľmi priateľský, dobre toleruje aj mačku ktorá tu bola dávno pred ním. Poslúcha na povely, deti by ho mohli aj za chvost ťahať neublížil by im. Čo je však problém sú naši spoluobčania, hlavne ich deti ktorí vyslovene dráždia psa, hádžu po ňom rôzne predmety, napomínanie nepomôže,bojím sa že raz capne do ruky niektorému z týchto detí.
@beata_k kokos človek jej tu dá XY možností ako to vyskúšať,ale furt všade negativita a to ako to nepôjde..ako autorka ja neviem potom čo čakáš za radu alebo odpoveď? Beata ti dávala fakt kadejaké možné a dobré riešenia,ale pokiaľ ty nemáš záujem zakročiť a už len v tom dobrom smere a vieš že starostka sa ti na to 💩 samé sa nevyrieši nič a ešte budeš nútená dať psa utratiť a platiť doživotne za nejakú "ujmu" a "traumu"
pozri sa, v konečnom dôsledku, aby ty si stala v predklone pred asocialmi, môžeš ich nahlasiť za obťažovanie, lozia ti na braničku, strkaju ruky do pozemku , a to je jedno, že su to deti
baby dali dobre rady..
ale nemôžes sa teraz zabetónovať a nevychadzať von, len preto, že šialeni susedia provokuju..oni maju svojho ombudsmana, čo chodi kvôli ich pravam do Bruselu, aj Slovaci musia mať nejaké inštitúcie, ktoré riešia, , keď ťa susedia obťažujú a útočia na tvojho psa..
spýtala by som sa právnika
@karolinakr nemám žiadnych šialených susedov, starosta aj obecná hliadka o probléme vie a iba kývnu plecami. Na vetu kradnú mi ovocie bola odpoveď, že som si to nemala zasadiť. podľa teba je to normálne? prvých pár krát sme sa snažili riešiť pohovorom/deti+rodičia/ nepomohlo. potom hlasnejšie žiaden výsledok. Do frasa úplne zbytočne aj policia aj pokuta, keď z čoho by chudáci zaplatili, na dávky im nesiahnu, dane neplatia. Pomali 200 platíme za smeti separujeme všetko čo sa dá a ona nám lezú do smetí a rozťahajú po ulici. Im zadara pristavia kontajner.
Nuž tak keď to príslušné orgány neriešia ako majú môžeš to skúsiť podať vyššie alebo zavolať Kävešovú z Reflexu. Alebo sa odsťahovať 🤷🏼♀️
Skusila si to aspon raz, ziskat si ich doveru?
@julish čím?
Uprimnou konverzaciou, ludskym rozhovorom, nicim inym.
@julish 😱😱😱 snáď si čítala čo som hore napísala. Viac krát sme sa snažili pekne povedať ale je im to šum a fuk ešte nám ukazujú prostredník
Neviem o akú dĺžku plota sa jedná ale by som dala plexi nejaké tmavé a nebudú ti ani vidieť do dvora,ani ruku nebudú vedieť strčiť do vnútra.
@janula2511 už som to písala a nie raz je to viac ako 40m, ale aby som napísala presne od suseda k rohu je to 22m, od rohu po druhého suseda 17m +brána a bránička.

to je super, že do cudzich žien, ktore ťa nepoznaju a vo voĺnom čase sa ti snažia pomôcť a rozmyšlaju nahlas, akoby bolo najlepšie pre teba vyriešiť situáciu, tu okrikuješ a obúvaš sa do nich..ked si taka rezka, nebudeš mat problem cigansku bandu postaviť do pozoru a ukazať im, kde je sever