Kto čipuje šteniatka pri jeho kúpe?
Ahojte, potrebujem poradit. Po dlhom a vážnom rozmýšľaní sme sa rozhodli, že si po rokoch kúpime šteniatko rerivera bez PP a op (to mi nevadí, očkovanie si potom vybavíme). Len teraz neviem ako je to s tým čipovanim, cipovat ho musí dať predchádzajúci majiteľ, či stačí ak ho dáme zacipovat my? Nechcem s tým mať potom nejaké problémy, keď ho budeme dávať očkovať. Ďakujem vopred za všetky rady.
Zvieraťu nemusí dať veterinár čip hneď, kľudne až s posledným očkovaním. Ale ak je očkované, musí mať preukaz.
@abbey1 no mne ta pani tvrdila ze na ockovanie ide zajtra ale cipovat ho mam dat ja..
@iwka1984 ale ked neni cipovane tak asi ani ockovane nie
@kalifornia my sme dávali šteniatka očkovať a majiteľ si potom dal čipovať ale to sa dá len do 12 týždňov veku
@iwka1984 aha to som nevedela uz som psika zrusila vcera..neviem ako to funguje zato som sem pisala..asi som sa unahlila no co uz..dakujem
@kalifornia kupovali sme 7 tyzdnoveho a bol uz zacipovany a chybsli mu este 2 ockovania. Predajca chce pravdepodobne usetrit. Aky to je pes a cena je aka ak sa smiem spytat?
To je individualne. Niekedy mas inzeraty, pri ktorych ma steniatko vsetko, inokedy zas nie. My ked sme kupovali psa tak cipovat sme si ho davali my a spravili sme aj posledne ockovanie. No nam to akosi nevadilo
No cipovanie malo zabranit prave takymto mnoziarnam, ako tu opisujete.. Ano, kazdy, kto predava psa bez PP, je mnoziaren, ci sa to niekomu paci, alebo nie a ci sa bude obhajovat, ze ved my len obcas nakryjeme a vyberame majitelov.. A aby sa tomu branilo, tak cip ma dat ten, kto ma fenu, co vrhla stenata. Aby sa zabranilo nekontrolovatelnym mnoziarnam, ktorych je tu na SK pozehnane a rocne vyprodukuju tisice steniat. Je smutne, ze ludia k tomu prispievaju aj tym, ze si s radostou kupuju psov bez PP. Ak chcete psa bez PP, chodte do utulku a vyberte si, je ich tam kopa. Ceresnickou na torte psov bez PP este potom byvaju rozne dedicne choroby a nasledne utratenie psa, alebo jeho zbavenie sa..aj takych su plne utulky..

@mycuskaa dakujem za odpoved...ani mne to neslo do hlavy ked mi hovorila ze je ockovany ale nema cip..chcela som radu dakujem