icon

Kto je proti utečencom a potratom?

17. sep 2023

Ahojte, robila som si viaceré volebné kalkulačky ale všade mi to vyšlo tak nejasno. Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Chcela by som aby vyhrala.strana ktorá sem nebude púšťať sirskych utečencov, ktorá nedá poplatok za štúdium na VŠ, ktorá sprísni interrupcie, povolí homosexuálom sobáš..
Koho voliť ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
17. sep 2023

@lucia851 a preco nie? Ved chcu len to, ci chcu aj hetero. Legalizaciu vztahu v ociach zakona.

januska12323
17. sep 2023

@barborachors mrzí ma čo si zažila ale nemôžeš predsa každého homosexuála označiť za úchyla. To by si potom musela aj každého Slováka ako alkoholika, bitkára a suknickara lebo si jedného takého stretla. Väčšina homosexuálov je úplne normálna len majú chybičku krásy, že ich nepriťahuje opačné pohlavie. A naozaj neviem prečo by si nemohli adoptovať deti.

jarmila2010
17. sep 2023

@danica2711 presne,ta najvacsia spina sa skryva pod ruskom cirkvi...vodu kazu a vino piju...by som kazdemu zaslepencovi odporucala si poriet nejaky dokument o zneuzivani knazmi...ako napr aj tento...

https://www.youtube.com/watch?v=BrUvQ3W3nV4
barborachors
17. sep 2023

@danica2711 ano, aj tí. Tak isto ako aj ucitelia, vyvhovavatelia v taboroch, instruktori na lyziarakoch. Je strasne vela pedofilov, ja osobne mam dve skusenosti v mojom detskom veku. Nastastie s knazom skusenost nemam, ale hemzi sa to tam uchylakmi urcite tiez. Inak oni nic nejake strasne nerobia, myslim tym sex styk nie, len ochytavaju a pod. Ale ked si pomyslim zeby mojmu dietatu robili to co mne, tak to radsej to dieta proste nemam. Okrem ineho. Co sa cirkvi tyka, urcite by uz mala skoncit, a nielen kvoli prevalenym skandalom s detmi.

viera27
17. sep 2023

@cherrystone vytesat do kamena. Kktiny sa riesia,ale tie naozaj podstatne veci,aby bolo z coho zit a aby sa nastupila cesta k zlepseniu financii (a teda zlepseniu vsetkeho),tak na to ludia seru.

lucia851
17. sep 2023

@simsalabim lebo to nie je normálne ale choré

barborachors
17. sep 2023

@januska12323 lebo su to jednoducho psychicky chori ludia. A ano, zneuzivanie sa bezne deje aj medzi hetero ludmi, nevravim ze nie. Ale kludne, nech si slovač voli koho chce, ale pride na moje slova, ako zakazdym prislo. Proste medzi homosmi su pedofilovia a hotovo. Takto im otvorime branu k legalnemu zneuzivaniu deti. Moj nazor a o to smutnejsie, ze mam osobnu skusenost. A mala som potrebu o tom napisat uz len skrz to, ze sem chodi vela maminiek a nech si skutocne preveria, komu zveruju svoje dieta, napriklad ked sa ide na vylet so skolou a pod. Ja osobne by som homosexualnemu ucitelovi a ucitelke, ktora je lesba, nezverila ani svojho psa. Su to chori ludia, je to mimo prirodu.

ada12345
17. sep 2023

Ziadna strana nechce sobase homosexualov. Bavime sa o registrovanom partnerstve. A to sa tyka aj hetero parov, ak sa nechcu sobasit, mozu sa zaregistrovat, aby im napr. v nemocnici poskytli info o zdrav. stave partnera a podobne. Toto si treba uvedomit. Povolene registrovane partnerstvo neznamena automaticky povolene adopcie homosexualmi. Na adopcie su velmi prisne podmienky, nie kazdy nimi prejde, aj ked je hetero.

Co sa tyka interupcii - dlhe roky interupcie klesaju. Pozri si grafy. Stale sa do toho miesaju niektori politici uplne zbytocne. Pozri si ake boli cisla v minulosti. Nikto, ziadna zena nechodi na interupcie ako na klavir. Ked uz nic ine, nie je to zadarmo. Takze socialne pripady, co nemaju na antikoncepciu, nemaju ani na interupciu. Taki vacsinou maju utajeny porod alebo daju dieta na adopciu po porode. Netreba sa starat do zivotov inych a sustredit sa na nepodstatne veci. Interrupcie neriesia ekonomicke, hospodarske a ine problemy tejto krajiny.

Co sa tyka migrantov. Ziadna strana ich sem "nepusta". Oni skratka prekrocia hranice mimo hranicneho prechodu. Migracia existuje starocia, to nie je nieco co sa da zastavit, ci stopnut. Aj ludia, co mali tu smolu, ze sa narodili v krajine ako Syria, Afganistan, Irak ci v Afrika tuzia po lepsom zivote. Kazdopadne tito migranti netuzia zostat na SK, lebo SK im neposkytuje dostatocne financne vyhody a lepsie podmienky ako zapadne krajiny. Slovensko je pre nich len prestupna krajina.

Neviem o tom, ze by niektora strana chcela zaviest poplatok za VS studium.

Treba rozmyslat trosku. Prioritou pre najblizsie volby by mala byt volba stran, ktore maju prozapadne demokraticke smerovanie. Chcu zostat pevne ukotveni v EU a NATO. Chcu bojovat proti korupcii, podporovat - zlepsit zdravotnictvo, skolstvo.

autor
17. sep 2023

@barborachors mrzí ma, že máš zlú skúsenosť, ja v rodine žiadneho homosexuála nemám, nepýtam sa to preto. Je mi ich ale veľmi ľúto, že nemajú rovnaké práva. Oni zato nemôžu a prečo by nemohli využívať právne výhody manželstva keď nejakú osobu milujú a želajú si to ? Ako konkrétne niekomu ublíži ak sa dve ženy alebo dvaja muži zosobášia ?

ada12345
17. sep 2023

@barborachors Rovnako, ak nie ovela viac zneuzivaju deti heterosexuali. To co tvrdis je nonsens. Uz len kolko bolo pripadov z minulosti - treneri, ucitelia, vychovavatelia, knazi, veduci v taboroch, rodinni prislusnici... vacsina bola hetero. V kazdej skupine sa najdu taki.

autor
17. sep 2023

@ada12345 ďakujem za prínosný komentár. Nepostrehla som to s tou VŠ ani ja, ale vo volebnej kalkulačke bola otázka, či som za spoplatnenie štúdia na vysokej škole, tak predpokladám, že nejaká strana zato je.

A po ekonomickej stránke je ktorá strana najlepšia ?

ivka225
17. sep 2023

@ada12345 Velmi rozumne, az natolko, ze ta zrejme par tunajsich mamiciek zasype nenavistnymi komentarmi. Ale predsa len, k tomu bezplatnemu vysokoskolskemu vzdelaniu - podotykam, ze hovorim IBA o vysokoskolskom vzdelani. Preco vlastne ma byt bezplatne? Ze by preto, lebo vzdelanie je nevyhnutne pre plnohodnotny zivot? Ale to su aj potraviny, dokonca ani nie pre plnohodnotny, ale pre akykolvek. Maju teda byt aj potraviny zadarmo?

didush27
17. sep 2023

hlavne sa poučiť z minulosti a nevoliť tých, čo vládli v minulosti x rokov a mohli pre SK spraviť viac, než len sľubovať. Ľudia majú pamäť ako sliepky a radi sa nechajú namotať medovými rečičkami.
Prvýkrát nepôjdem voliť, lebo teraz nie je ani voľba menšieho zla.

simsalabim
17. sep 2023

@lucia851 tak to je nenormalne a chore, ze sa vyskytuje aj v prirode. Tak “nenormalne” boli stvoreni 🤷‍♀️

akiana
17. sep 2023

Ty prosim ta nevol.

autor
17. sep 2023

@akiana prečo

ada12345
17. sep 2023

No poviem to na rovinu Smer s Hlasom tu vladli ak si odmyslime posledne ca 3 roky tusim 12 rokov (nepamatam si presne cisla) a co nam ich vlada priniesla realne? V BA nepostavili ani len tu jednu nemocnicu, cely stat a jeho organy boli prespikovane korupciou a mafianskymi praktikami. Vladla tu korupcia.

Samozrejme saso Matovic to nevyriesil. Ludia si mysleli ako si ho zvolia ako zmenu, lebo vsak je vtipny a rad robi zaujimave videjka, ale v realite on nema kapacitu vladnut na urovni, a to co tu predvadzal, to bolo strasne.

Na Slovensku je ten problem, ze kazdy predseda strany chce byt sef, nikto nie je ochotny potlacit svoje ego pre dobro celku, pre dobro ludi. A potom to tak vyzera, 10 krpatych stran, ktore realne nic nebudu schopne presadit z toho, co maju vo volebnom programe.

Samozrejme o fasistoch a mafianoch z Republiky ani snad nemusim hovorit.

Neviem aku volebnu kalkulacku mas na mysli, ale spoplatnenie VS studia myslim nepresadzuje ziadna strana. Aj ked je to otazne napr. pri lekaroch, ktorych studium je jedno z najdrahsich a potom po ukonceni studia sa vacsina zbali a ide na zapad.

queen_mary
17. sep 2023

Mne z toho vychadza PSko 😊😊😊

januska12323
17. sep 2023

@barborachors ale prečo spájaš homosexuála s pedofilom? Homosexuál - vzťah s dospelou osobou rovnakého pohlavia po vzájomnej dohode. Pedofil - "vzťah" k maloletým osobám bez ohľadu na pohlavie a súhlas (dieťa súhlas nemôže dať).

julish
17. sep 2023

Tak neviem, zatiaľ tu vídať ženy stíhajú slovenskí muži… a migráciu nezastavis nikdy, jedine vyriešenie klimatickej krízy

walentina7
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
17. sep 2023

@barborachors v prvom rade si si mala ty svoju zlu skúsenosť dôkladne doliečiť. Pretože to, či píšeš svedčí len o tvojej psychickej poruche. A poriadnej.

jana_eyre_2
17. sep 2023

Ja by som chcela aby sa na Slovensku začalo preverovať IQ a EQ a volili by iba ľudia ktorí ho budú mať dostatočné vysoké 😂

Že to je diskriminačné? Že ako môže niekto rozhodovať o výške IQ a EQ? Blbé že?

Tak ako je choré chcieť rozhodovať o tom čo robia cudzie ženy a o tom kto si koho chce zobrať za partnera a mať rovnaké základné práva ako všetci ostatni. tak ako je choré chcieť aby utečenci pred vojnou ostali vo vojne..

akiana
17. sep 2023

Pretoze ideologie, ktore vyznavas, potlacaju ludske prava. Mne je osobne uplne jedno, comu si kto veri doma v kuchyni, ale ked to zacne ovplyvnovat aj moj zivot, mam s tym problem.

yelena159
17. sep 2023

@barborachors Prepáč, ale nedá sa nereagovať na tento hnusne homofóbny komentár. Čo je na homosexualite/bisexualite choré? To, že ťa priťahujú ľudia rovnakého pohlavia nie je psychická choroba, je to sexualita!! Úplne odlišné veci. Len preto, že jediná lesba ktorú si stretla bola takáto, neznamená, že sú takí všetci. Heteráci toho majú oveľa viac na svedomí, no proti tomu nič nemáš, že? Lebo oni sú "zdraví". Všade sa nájdu úchyláci, nezáleží na tom kto to je, akej je rasy alebo ako sa identifikuje. Po.rate zaostalé indivíuá ako si ty.

ssegra
17. sep 2023

@monikkatt veď oni len prechádzajú, nechcú u nás žiť ani zostať. Neútočia, nenapádajú ani neznasilnuju naše ženy tak ako sa kedysi vyjadrila nejaká politická strana tak nerozumiem tej fóbií z utečencov. Žiadne trestné nepachaju, lebo dobre vedia,že tak by sa im zatvorili dvere na vysnívaný zapad. Treba trošku premýšľať a nie omielat dookola otrepané frázy

lenkasarka
17. sep 2023

@majkakvet tak ten biely slovacisko v Mi určite nebodal

lucia851
17. sep 2023

@queen_mary no fuj

zuzana76
17. sep 2023

@jana_eyre_2 lenze to IQ a EQ by vyslo vysoke aj ludom, ktori volia Smer, Republiku a podobne. Kognitovne schopni byt mozu a empatickí tiez, ale voci urcitym skupinam ludi.