Kto je proti utečencom a potratom?
Ahojte, robila som si viaceré volebné kalkulačky ale všade mi to vyšlo tak nejasno. Neviem sa rozhodnúť koho voliť. Chcela by som aby vyhrala.strana ktorá sem nebude púšťať sirskych utečencov, ktorá nedá poplatok za štúdium na VŠ, ktorá sprísni interrupcie, povolí homosexuálom sobáš..
Koho voliť ?
@ssegra otrepane frazy? Ty si niekedy videla ako to vyzera v takom uteceneckom tabore? Alebo len pred cudzineckou policiou? Bordel, spina, nadavky.. ale to je nic v porovnani s tym co si dovoluju na zapade. Myslis ze oni do europy prisli pracovat?? My mame zatial jedine stastie ze tu nechcu zostat.. a kde su zeny a deti? Preco je 99% chlapov?
A ked uz ide len o podstatu veci kde sa vsetci chcu natrepat do malej europy? Tam nech zostanu doma, tam im treba pomahat.
@abbey1 vieš práve to je to zaujímavé, že ľudia čo chcú odopierať základné práva určitým skupinám ľudí vadí ak sa všeobecne označi že voliči by mali mať vysoké IQ.. morálne hodnoty mám dostatočne vysoké, natoľko že nemám potrebu utlacat nikoho.. dokonca ani teba.. mimochodom pamätám si diskusiu kde si sa vyjadrovala nie pozitívne práve k legálnym migrantom.. len mali smolu že boli z Ukrajiny..
bez ohladu na ostatne komentare, podla mna ti to vychadza na SASku
@jana_eyre_2 Poprosím ťa, skopíruj mi, ktoré konkrétne moje slová na adresu migrantov z Ukrajiny považuješ za nevhodné. Morálne hodnoty máme každý iné. Mne potrat v 8. mesiaci napr tlak dvíha, rovnako sexuálne hrátky na ulici.
@jana_eyre_2 Rovnako mi vadia No Go zóny, ktorým som pred rokmi sama neverila. Už som zažila, už verím. ;)
@walentina7 Nemyslela som si, že to môže byť až tak zlé, ako nás tu "strašili". Vidíš, ako tu si mnohí myslia, že nie je problém, keď všetci tí nelegálni migranti prejdú do iných krajín. Aj ja som myslela, že pohoda, že sa ma to netýka, že to nemôže byť až tak zlé. Už si to nemyslím. Vidím, kam zájdu neriešené problémy s migráciou.
@abbey1 prepáč ale tých diskusii bolo fakt toľko že naozaj sa mi nechce hľadať ktorá konkrétna to bola a bolo to už davno.. bolo to keď si sa vyjadrovala k tomu, že ľudia zabúdajú ako sa vedú vojny v iných krajinách ako je Ukrajina a je im to jedno.. teraz sú tu utečenci z tých iných krajín a zase to nie je ok.. a kto presadzuje potraty v 8mesiaci?
@jana_eyre_2 Potraty v 8. mesiaci samozrejme nepresadzuje nikto, ale ked sa to napise, tak to znie velmi uderne a mobilizujuco.
@ivka225 presne..
@ssegra však oni len prechádzajú ... akoby nám malo byť jedno že v takom Nemecku alebo Francúzsku dochádza ku kriminalite z ich strany.
Chceš sprísniť interupcie a povoliť sobáše homosexuálom? To nejako nesedí na žiadny druh voliča🤷
@jana_eyre_2 A čo konkrétne som teda povedala zlé na legálnych utečencov z Ukrajiny? Tú debatu si matne pamätám. Viem, že som písala aj niečo o tom, že ani medzi utečencami v rámci prijimacej politiky nie je rovnosť. Ale keď vieš, že som písala niečo proti, musíš si predsa pamätať čo. Napíšeš na mňa niečo, nekonkretizuješ a tak čo ti mám k tomu napísať.
Skús pozrieť, akú potratovú politiku pretláčajú v niektorých štátoch USA.
Napísala som, ako situáciu vidím ja, čo si o nej myslím a čo vyvoláva obavy vo mne. To je všetko. Niekto iný to vidí inak.To je v poriadku.
@abbey1 presne to to povedať neviem ak mám pravdu povedať máš pravdu..
Avšak ja som sa na teba reagovala len preto, že si sa tak dotknuto ozvala na moju sarkasticku poznámku o IQ voličov.. tvoje názory ti nikde neberiem 😏
@jana_eyre_2
@ivka225 Stačí jeden klik na net a budete vedieť, v ktorých štátoch USA do akého týždňa je potrat legálny, kde všade je legálny až do okamihu, kedy je dieťa schopné samostatného života mimo maternice.
A nech sa páči link na jednu z kliník, kde kľudne potrat i po 26 týždni tehotenstva.
Rovnako ľahko nájdete odkazy i na debaty, ktoré by radi zlegalnili potrat v podstate do okamihu pôrodu.
Kiežby to bola moja konšpiračná teória a nie realita, ktorá síce ešte sa netýka Slovenska, ale však susedovi aj koza nech zdochne, však?
@jana_eyre_2 Vieš, koľkokrát si ja poviem, že i na materstvo by mohli byť testy IQ? Avšak pokiaľ človek je držiteľom OP bez pozbavenia práv na určité úkony, voliť môže. Tvoju poznámku som i ako sarkastickú pochopila. Keby išlo iba o to IQ, som ticho.
Ozvala som sa len z dôvodu, že celkovo je tendencia hneď zaútočiť na ľudí, keď vyjadria svoj názor na potrat, utečencov, manželstvá homosexuálov. Nikdy sa v týchto otázkach nezhodnú všetci. Každý má v sebe iné hodnoty a každého sa osobne dotýka niečo iné a podľa toho sa rozhoduje a vníma ohrozenie seba a svojej rodiny.
Ešte ten sľúbený link
https://dupontclinic.com/about-us/
@abbey1 ako sa môže heterosexuálneho páru/rodiny môže osobne dotýkať to, že by páry rovnakého pohlavia uzatvárali manželstvo? Ako to ohrozí "tradičnú rodinu" že z toho má toľko ľudí strašiaka?
@jana_eyre_2 Tak teraz ťa opäť poprosím, kde to v tejto diskusii spomínam. ;)
Ale odpoviem ti za seba. Registrované partnerstvo by u týchto ľudí vyriešilo majetkové veci, dedičstvo, právo na informácie u lekára a podobne.
Manželstvo je krok ďalej, ktoré pre mňa už obnáša i napr rodičovstvo. Pre veriacich je to zväzok pred Bohom a ak si dobre pamätám, je to zväzok muža a ženy. Čiže veriaci ľudia môžu mať problém i s týmto.
Autorka - ano, je potrebne, nie, ze sprisnit interupcie, ale uplne ich zakazat. Ved predsa presne toto chceme - potratovu turistiku a anjelickarky, v rukach, ktorych budu zomierat zeny ako sa starych dobrych cias. Vsak?
Ak by to nebolo jasne, je to ironia. A sialenstvo toto presadzovat. Nech si kazdy rozhoduje o vlastnej maternici!
@abbey1 prečo si tak zameraná na seba? Ja niekde tvrdím že to spomínaš? Píšeš že: "Každý má v sebe iné hodnoty a každého sa osobne dotýka niečo iné a podľa toho sa rozhoduje a vníma ohrozenie seba a svojej rodiny."
Na základe toho sa teda pýtam ako konkrétne to môže ohroziť "tradičnu rodinu".. chcela som len tvoje vysvetlenie, keďze vravíš o tom ako sa osobne kazdeho dotýka niečo ine.. to čo píšeš nie je nič osobne - je to len nazor na určitú vec, nič viac, ten nech si každý myslí čo chce.. keď je raz niekto heterosexuál a nemá nič s tým ako žijú homosexuáli, nemôže sa ho to logicky osobne dotýkať.. nemôže však rozhodovať o druhých len preto že si myslí niečo iné a je napríklad kresťan..
@beronsche Ale však každý si o svojej maternici rozhodovať môže. Je tu množstvo dostupnek antikoncepcie a ďalšie možnosti, ako sa neplánovanému tehotenstvu vyhnúť. Každá žena má množstvo možností, ako sa otehotneniu vyhnúť. Ak by k sexu a možnému tehotenstvu pristupovali zodpovedne, eliminovalo by sa množstvo neželaných tehotenstiev a tým aj interupcií. Ja nie som za zákaz interupcií. Lebo by to dopadlo presne ako píšeš, žena, ktorá chce, si spôsob vždy nájde. Čiže zákaz nie je cesta. Teda je to cesta do pekla.
Ale povedať, nech si každý rozhoduje o svojej maternici je tiež také, neviem, ako presne pomenovať. Interupcia nie je tetovanie, či bielenie zubov. Nemali by sme tvrdiť, že však v pohode, o nič nejde. Áno, žena má právo rozhodnúť sa. Ale mala by k tomu pristupovať zodpovedne.
@jana_eyre_2 Však so ti odpovedala ako to vidím ja, kde môžu mať problém veriaci ľudia. Neviem, akú odpoveď od mňa očakávaš. Ja ti môžem povedať iba to, ako to vnímam ja. Čiže ako to nemám zamerať na seba? ;)
Napísala som tu svoj názor na otázky, ktoré zadala autorka. Ty si mi položila otázky, vytkla si mi niečo z minulých diskusii. Odpovedala som.
Následne prišla otázka na tému manželstiev osôb rovnakého pohlavi, ktoré ja vôbec nespomínam, ale ty chceš odpoveď, ako to iní ľudia vnímajú.
@abbey1 prosím a ty budeš koho voliť ? Súhlasím s každým tvojim slovom
@tehulka2011 ale nie utecenec. Povodny obcan. Teraz sa delime na bielych a nie?

Zaujímavé, ako o ľudských právach rečnia ľudia, ktorí ich tiež nemajú problém popierať. V jednom prípade majú byť ľudské práva neobmedzené, v druhom prípade už kľudne podmienime ľudské práva napr očko preukazom, modrým papierikom, alebo dokonca IQ testami k voľbám.
Mať určité morálne hodnoty je dnes považované za homofóbiu, xenofóbiu, dezolátstvo.
Myslím, že väčšina ľudí nemá problém s legálnymi migrantami. Smiešne je, keď niekto operuje faktom, že pohoda, však oni tu nezostanú. Jasné, v pohode, že sa problém prenesie do inej krajiny. Hlavne že náš dvor zostane čistý. Klapky na oči a čo je u susedov, to sa má netýka.
Čo sa týka potratov. Úplný zákaz nič nevyrieši. Myslím, že v súčasnosti je u nás nastavený fungujúci stav. Zamerať by sme sa mali, aby ženy mali čo najnižšiu potrebu riešiť neželané tehotenstvo potratom. Bohužiaľ, prvý krok musia urobiť hlavne dané ženy a chovať sa zodpovedne a nespoliehať sa, že však potrat vyrieši. Pre ženy, ktoré sa skutočne ocitnú v situácii, kde nevedia ako a kam, by mal fungovať systém pomoci, aby i pre ne bol potrat krajné riešenie. Čoho sa ľudia boja v súvislosti s potratmi? Ja konkrétne, že budeme nasledovať niektoré štáty USA, kde potratová propaganda naberá šialené rozmery.
To isté LGBTQ. Bežní gayovia a lesby tu boli, sú a budú a drvivá väčšina spoločností nemá najmenší dôvod k nim pristupovať ako ku každému normálnemu, slušnému človeku. Lebo oni sú normálni, slušní ľudia.
Avšak Dúhová propaganda, od ktorej sa dištancujú množstvo homosexuálov, prekračuje hranicu normálnosti a slušnosti. A tam už ľudia sú ostražití. Nie, polohaní, občas nahí ľudia v uliciach nie sú ok, ani tzv drag Queens na vystúpeniach pre deti. Pre niekoho je to možno ok. Jeho voľba. Ale nech neočakáva, že to bude ok pre všetkých. Kto chce, nech si ďalej zatvára oči, mám to až môže zájsť. Bohužiaľ, niektorí už máme osobné skúsenosti, kam to až zachádza, keď sú ľudia ticho a tvária sa, že ich sa to netýka.