Kto kedy videl 33°C v septembri?
reálne už som diva z tohto počasia, 33° v septembri??? včera som zase mala pocit ze odpadnem a nedalo sa mi nadýchnuť, beriem lieky na nevoľnosť ktoré robia extremnu unavu a mam pocit ze som totálne nefunkčná a ledva sa držím pri vedomi
@mimuska328 a i.
tu na juhu je u nás teplo už dva mesiace, sucho také, že sa pomaly zemiaky varili v pôde, už ich máme našťastie vonku. občas aj trochu popršalo, ale čo z toho, o 5 minút už ani stopy. v pondelok cca o 21,00 pršalo si 25 minút, 4 mm. ráno úplne sucho. všade veľké praskliny, všetko zhorené, stromy ako po mrtvici.
je mi tak ťažko, akoby sa mi mozog varil, mama má horšie zdravotné problémy, je úplne na pokraji zrútenia. Vetrať sa nedá vo dne, ale dofrasa ani v noci, v byte máme 30°C o polnoci, nad ránom 28. cestou domou, beriem liter chladenej vody na pitie a rozprašovač.
cez den bežne 34-36°C, toľko nie je ani v letoviskách, ani na Cypre.
aspoň sa tu môžeme vykecať.
@cacianka inak ano, na juhu je to extrem, mam tam rodinu, boli sme v niekolkorkat v auguste, travniky zlte, zahrada viac menej sucha a to maju vyhodu, lebo obrovkse stromy robia tien vsade. Ani polievat nic, lebo dost ovdy nie je. Popraskana poda ale tak ze min 2-3 cm praskliny.. to som v zivote nevidela, oproti tomu ja mam doma naozaj zimu a vsade vsetko zelene. To je taka kombinacia = praziace slnko, malo vody
U mna jedna vyhoda tento rok uz mame zrely vinic.. tu v doline pri BB :DDDD a broskyne sme v zivote take nemali, ako keby dozreli niekde v madarsku
@simca06022011 bud frajerka 😂 (len žartujem). Toto je stromcek 9 km od poľských hraníc.
@bublinka1426 no tak my na severe máme 33 a neplačem...
@ahhola uz staviame, sice prvoplanovo to bolo na vino :DDD akutalne je tam este v nedokoncenej cca 15°C :D
Ale musim povedat, ze ono to zalezi aj na druhu byvania, ja mam okolo domu kopec zelene vysokej nasadenej, mam tien, k tomu vnutri tiez... a ja nemam vnutri vobec horucavu. A to nemam ani tienenie na dome /rolety, zavesy/ urobene na oknach nikde, spalen mam v podkrovi. Okolo terasy mam vinic, z toho sa mi doslova na jar urobi "stena"... Tie panelaky, sidliska, to bude neudrzatelne... na ceste som v sobotu videla, ze vzduch 30°-33°a vozovka 43°c-48°C to uplne sála horúčavu... u nas ked sa mi ide uvarit chodnik, polejem ho :D aj v HU som videla pred rokmi, ked boli extremne horucavy, ze mesta pocas dna polievali cesty a "chladili".... u nas (myslim obec, okolie) vyrubali stromy okolo ciest, jedna radost sa, travnik najlepsie vykosit az po zem, nech dobre vyschne vsetko.. a fakt nema co chladit. U mamy na sidlisku som tiez videla, ze pred bytovkou vyrastene stromy sa uz vyrubali..
@zeldia ved ja viem ze suu a inak som frajerka, jedinej mi ten strom nevykapal siroko daleko na moniliozu :DDD ale napr. 25r dozadu ja sa nepamatam ze byt tu vobec niekto mal MARHULU! nie to broskynu :D a teraz mame aj kiwi :DD A ja broskyne zboznujem :D hadam jedine ovocie co zjem hocikedy, hocikolko. my mame este mlady stromcek, mne by takyto strapec broskyn odlomil ten konarik :DDD ALe 25kg ostalo urcite aj po boji s osami
@fantaghiro21 nuz....asi si zdrava ale kopec starych a chorych ludi ma problem... ale jasne, prečo by si sa mala utápať. chápem tvoje telo s jednoducho rado spustene vlní hnedé pod oblečením...
ty sa mozno ani nepotíš. 🙂 ani nesmrdíš ani nemáš otekle nohy ci problémy s tlakom a srdcom. no mnoho ľudí to ma, ale chápem ty si sexi pre muža a pre seba . to je hlavne
@cacianka u nás je to rovnako.. trávnik ako na púšti žiadna zelená tráva, zelenina v záhrade spalena od slnka a jablka padajú zo stromov nedozrete co sú vyschnute stromy. A teda pršalo tu včera asi polhodinu ale to je nič.. predtým 2 mesiace žiadny dážď max co trochu sprchlo ale nemohlo nič. Ja chapem ze to je klímou a bude len horšie ale fakt už sa nedá existovať teraz. Zvieratá trpia, starí ľudia ani nevravím a co malé detí. A to som rada ze som doma na PN lebo som si v robote zazila 35st teplo hentak ťahať 12h a robiť ešte pri pecí a chodiť do -20st do mrazničky je tak na nemocnicu 👌 minulý rok sme boli takto na dovolenke tu na svk a večer bolo teda už na mikinu chladno a cez deň tak isto
@lakebabe netreba si zvykať na nič, lebo tu pokapeme,ako muchy.. pramene ,rieky vyschnuté,som zvedavá čo si potom budú teplomilné hrdinky napúšťať do bazeníka, keď nebudú mať dať čo do pohára..
Minulý december bolo 28stupnov,tak čo ťa nejakých 33rozhadzuje
mňa najviac desia tie požiare z horúčav
@lucka_ke aj ano tie mame na okoli dost casto
Ale môžeme to všetky, všetci zmeniť,alebo aspoň zmierniť, pomôcť všetci spolu celéj Zemi-sebe.. no stačí sa len posťažovať a teploty klesnú rázne 😁. (len ECO výkrik do tmy) 🤭
@bublinka1426 nechapem
@miskakyska žiaľ som realista
@minenkak aj 5 st je dost citit. na slnku je to ovela viac.
@miskakyska no presne si to vystihla take maju bazeny pri dome asi rovno ci su tak bezohladne. zial,
@mimuska328 ved ide aj o to ze nech horko je ale nech sa aspon na par dni ochladi a to je mega rozdiel ... ale pribrzdene majú radi kvapky potu medzi prsami asi stále.
@bublinka1426 nemám bazén, závlahy,studnova voda, dažďová voda ,chodím hromadnou dopravou, recyklujem čo sa dá,nekupujem čo nepotrebujem,
@zuzanita1609 a mas rada horko, GRAtulatok
@bublinka1426 aha, lebo keď budeme všetky somrat, taj tie teploty razom klesnú. Oni sú tu preto tak dlho,lebo niektorým ľuďom to nevadí. A keď budeme hlasno nadávať, tak ty ludia co maju zdravotné problémy, ich razom prestanú mat. Ci ako?
@bublinka1426 no mám rada teplo,mám rada aj zimy,ale sťažovanie,frflanie mi nepomôže 😉
@rebeka25 nie ale co sa ti na tom paci mi napis
@zuzanita1609 tebe co s ana horku paci mi napis
@bublinka1426 proste milujem slnko, leto a teplo a ano aj takéto extremne ja z duše nenavidim zimu takže nie na leto nebudem nadávať.
Co pomôže keď budeme na teplo nadávať? Ved existujú klimatizácie, dá sa ísť do lesa sa schladiť ist sa niekde okúpať ....
@bublinka1426 nemusím chodiť ako cibuľa, nemusím vykurovať pomaly aj garáž. Ešte mať na Slovensku more a sme ako na celoročnej dovolenke 😏

Ja na slnko nemozem ale teplo si veru uzivam :DDD dnes mi bola takaa azima v noci, ach.. hadam prvykrat som okno zatvarala nadranom... davno sa mi to nestalo :D takze uz sa ochladzuje :D