icon

Kto kedy videl 33°C v septembri?

2. sep 2024

reálne už som diva z tohto počasia, 33° v septembri??? včera som zase mala pocit ze odpadnem a nedalo sa mi nadýchnuť, beriem lieky na nevoľnosť ktoré robia extremnu unavu a mam pocit ze som totálne nefunkčná a ledva sa držím pri vedomi

cacianka
2. sep 2024

@simca06022011 nám aj vinič odišiel, a to máme viac odrôd, všetko skapalo. marhuľa je úplne suchá, mrtvica, čerešňa do polovice, hrušky tvrdé padajú a už majú hnilé fľaky alebo pichnutie osami, broskyniam sa zlomil 2 veľké konáre, sú malé ako broky, kôstky sú vačšie ako dužina. maliny vyschli, z 50 koreňov žije asi ledva 10, jablone už dávno nemáme. toľko zelene sme ,mali pred domom, na dvore, v záhrade, všetko kape. nemáme toľko vody, aby sme polievali ako pred cca 30 rokmi, to otec narobil závlahy pocelej záhrade, voda stála ako jazierka, kvetinovú záhradu som polievala tiež tak - ala jazero, no to už nejde. a už máme aj štátnu, ale tie ceny !
@ahhola mamin dom nemá podpivničenie, tak nie je kde sa chladiť, iba ventilátor hučí celý deň, ale aj to ide na nervy, blbý zvuk, prievan na oči ked si nedáš pozor.
svokrovci majú poloobytnú pivnicu, tak môj chlap ide zajtra po nočnej spať tam. žijú v MA, je tam piesčitá zem, a to je katastrofa. ja mám pracovňu otočenú do tieňa budovy, ale mám tu 28,8 °C, už neviem čo mám piť, z vody mi už žaby škrkajú, sirupová voda občas mi ide hore krkom, občas si dám 2dcl pepsi a potom znova voda. ventilátor púšťam na 20 minút za hodinu, lebo buď nepomáha, alebo mi lezie na nervy prevádzkový hluk.
@mimuska328 aj ked sa objavia nejaké mraky, tešíme sa že bude aspoň chvíľu lepšie, že aj poprší, a hen ho - mraky odfúkne a naprší niekd eo pár km ďalej, alebo sa mraky rozplynú. máme 1 000 l nádrž na dažďovú vodu z prístrešku, máme pod 3 rýnami 3 sudy na vodu, čiže šetríme a zbierame aj takto, ale už je to dlho prázdne, tak sme napúšťali z verejného vovodvodu niečo, aby bola voda odstáta a nahradila dažďovú.
ja mám leto a teplo rada, vždy sa teším na jar, na svetlo teplo slnko, ale teploty 33+ a dlhé týždne vkuse , je už nad mieru.

mizoko
2. sep 2024

Ja pracujem vonku na slnku celý deň,dlhé nohavice,vesta, prilba a pracovné topánky s oceľovou špičkou aj planzetou - parádička. Nie je sa ani kam schovať. Myslím že tento rok budem mať vit D do zásoby 🤣😅🥵🤒

biglovemom
2. sep 2024

Neviem ,ale podla mna vela robi aj psychika ked si inak zdravotne ok.
Ked vstanem negativne naladena na letne teploty horsie sa zvladaju🤷🏼‍♀️
Chodim v najvacsich teplach do skolky,pesi ,3/4cesty priame slnko, okuliare na oci( mega mi pomahaju) a idem. Namiesto pindania si uzivam leto lebo potom bude dazd a sneh.🤪
A budeme citat aka je zima🤣🤣🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️nevyhovies….

bublinka1426
2. sep 2024

@mizoko a rakovinu koze. ( neprajem NIKOMU)
ale ked som dcere davala 50tku a ma odtlacene ramienka plaviek to je asi zle.

cacianka
2. sep 2024

@rebeka25
@zuzanita1609 našimi rečam isa nezmení nič, možno si však poniektorí ľidia uvedomia, že treba viyc chrániť prírodu, regulovať výsadbu tak, aby robila tieň, zadržiavala vodu v krajine, aby sa ňou zbytočne neplytvalo, a hlavne aspoň nám takýto pokec pomôže psychicky. my sa tu vykecáme, keď je problém, v amerike si platia drahých psychoterapeutov

mizoko
2. sep 2024

@bublinka1426 dávam si krém na opaľovanie 50 permanentné. Ale niektoré profesie sú také že musíš robiť aj na takom slnku.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
2. sep 2024

@cacianka 👍😆

rebeka25
2. sep 2024

@cacianka s tým všetkým čo si napísala na 100% súhlasím. Reagovala som, pretože len za to ze sme sa tu vyjadrili, že nám teplo nevadí tak sme boli oznacene za bezcitne teplomilne hrdinky, ktorým nevadí ze pot steká pomedzi prsty.

simca06022011
2. sep 2024

@cacianka no ved to, ze ta voda chyba na juhu vyrazne. My nemusime zahradu polievat ani teraz, ja fakt polievam iba zahony, aj to vylucne zeleninu ako paradajky, tekvice, cukety a tak.. na prelome jul/august asi 2-3krat sme hadicou zalialy vsetko a to holo vsetko. Ale aj u svokry vidim, ze nie je ako polievat, tam aj studne vyschynaju kolkokrat v lete, ani obecne vodovody by toto neutiahli tiez, vsak vody je malo. Inak 2x 1000l ma na na dvore a este 3 tie velke sudy vody... tam dazdova voda sa nachytala na jar, do vsetkeho ale to sa rychlo minulo nebolo z toho nic...
mam obavy ze vsetko sa bude postupne takto na sever posuvat.. ja si nepamatam kedy v BB v meste bolo 35+°C, nezazila som to asi nikdy. A to sa nestazujem, ale naozaj priroda to horsie znasa a vela ludi co nepestuje/nechova, si to neuvedomuje vobec z tejto stranky = sucho moze byt problem s potravinami
Rovnako mam zvery, a to cely den su skrine pod pristreskom ovce, a vacsiou aj kozy lebo im je proste horuco... husi aj cely den by boli v nadrzi s vodou :D tie su najstastnejsie ked zacne prsat... ale to su take dazde teraz ze krupy, prudky lejak = rychlovky, co sa rychlo po povrchu odplavia prec.

miskakyska
2. sep 2024

@1ryba ja osobne nebudem😘 dážď milujem, takže sa môžeš hodiť do kľudu
A mimochodom, podľa teba je v pohode, že v našom pásme máme pomaly 40 stupňové teploty?
Podľa mňa teda nie... ešte budeme plakať..ak stihneme🤪

cacianka
2. sep 2024

@1ryba ahoj 🐣, mám už dosť veľa rokov, ale takéto extrémy počasia nebývali, áno bolo teplo aj horúčavy, ale nie 2 mesiace v kuse. Bolo aj sucho, ale nádrže s vodou , veľkoplošné závlahy aj melioracie fungovali.
Boli aj záplavy, ale nie takéto ničivé a nie tak často.
Starí ľudia vedeli spravovať krajinu tak, aby vodu zadržiavali tam kde treba a vypustiť keď treba. Dnes, s modernou technikou a technológiami sme v porovnaní, vo väčšej prdeli ako pred 100 rokmi.

bublinka1426
2. sep 2024

@1ryba JA NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE A KAZDY DEN VAM TU BUDEM POSIELAT PUSY ZE KONECNE

simca06022011
2. sep 2024

@cacianka inak videla som taku vychytavku, dochodkyne v HU na festivale :DDD brali si MRAZENU vodu do kabelky, male flase mali pomrazene, a v tom teple to sa len rozpustalo a pili v podstate studenu vodu (to si viem predstavit aj s cajom alebo hocicim)... inak ja v tychto horucavach = citronova voda, alebo ladove kocky :D alebo ladova kava, alebo zeleny caj. Alebo matu, citrony zalejeme vodou, hodime do chladnicky a odlievame si...

bublinka1426
2. sep 2024

@cacianka NEBYVALI ....
je jedno mat pekne leto , ale druhe to ze to zu naozaj tie zeny su tak ....ze si neuvedomuju..o co naozaj ide?

zuzanita1609
2. sep 2024

Keď som bola mladšia a byvala ešte s rodičmi,mali sme ústredné kúrenie a cez zimy to rubanie dreva,no parádička 😁. Odvtedy som si akosi zvykla na zimy a nevadia mi,som naučená na "studený odchov" ,u mňa je zima už pri teplote -20/-25🤭. Keďže už nebývajú také teploty,zimu v pohode zvládam,ale vždy som mala radšej teplo ako taký obojživelník 😁. V teple sa to všetko akosi viac hýbe,deje,než to v mraze stagnuje, spomalí 😏

bublinka1426
2. sep 2024

@simca06022011 to si myslis ze je riesenie? toto vytlacim k nasej lekarke dneska.

cacianka
2. sep 2024

@rebeka25 ok, ani mne teplo nevadí, ale tieto extrémy už áno, lebo sú dlhotrvajúce a zhoršujúce sa

bublinka1426
2. sep 2024

@zuzanita1609 SVET SPOMALIT POTREBUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

bublinka1426
2. sep 2024

@mizoko NO DAKUJEM PEKNE potom mas istu koznu ak mas znamienka. :(

bublinka1426
2. sep 2024

@rebeka25 mozno len tolko nesuhlasit ake to je super. ale ked ti umre daky rodic na to, uz nebudes nadsena :( prepac extrem.

bublinka1426
2. sep 2024

@zuzanita1609 KDE JE ZIMA IDEM TAM BYVAT

simca06022011
2. sep 2024

@bublinka1426 riesenie coho? myslis tu vodu? no ak nechcu horucu vodu pit napr. po 3hodinach vonku, to sa odtapa a je to fajn 🙂) za pol dna je to urcite "teple"... osobne som to este neskusala. Videla som to ale aj na kupalisku :D

cacianka
2. sep 2024

@simca06022011 pravdu máš sister, neviem ako budú natešené ženy, ked aj na Kysuce, Oravu, Liptov príde 35°C na 2 mesiace, a z horských potokov bude tenušký pramienok, široký na dlaň, aj tam im bude dlhodobo stekať pot po chrbáte a medzi prsia 10 -12 hodín denne, aspoň 6-8 týždňov v kuse

mizoko
2. sep 2024

@bublinka1426 odkážem všetkým robotníkom na stavbe kt stretnem 🙂

barny
2. sep 2024

Bolo 23.9.2006 mala som svadbu a skoro som zdochla

bublinka1426
2. sep 2024

@simca06022011 joj moja
@mizoko ja odkazem robim podobne.

cacianka
2. sep 2024

@simca06022011 to som robila už pred viac ako 30 rokmi, 3 fľaše na kupko, 2 z nich zmrazený čaj, chladili ten nezamrazený a postupne ako sa topili, dali sa piť.

bublinka1426
2. sep 2024

@simca06022011 aty si sa videla TY SI SA VIDELA.

simca06022011
2. sep 2024