icon

Kto mal psa a už by ho viac nechcel?

3. jan 2021

Poprosim aj dôvod

kittykat22
5. jan 2021

@alvaluka ja dieta mam.

gazpalm
5. jan 2021

Ja mam rocne stena stredneho plemena v dome a ked mi raz odide 10 rocny york,ktoreho mame tiez tak si zaobstaram este jedneho,ako mam stena...chlpy vsade ,roboticky vysavac ide stale ,ale u nas su milovani,deti ich taktiez lubia😁

mergimar
5. jan 2021

@3petka najlepsie rozhodnutie? Pre psika? To urcite! Najlepsie/najpohodlnejsie riesenie to bolo akurat pre vas, majitelov! To ste ho mohli radsej niekomu ponuknut. Alebo odniest do utulku. Urcite by sa ho ujali, ak by vedeli o vasom.zamere. Stale sa da najst riesenie! Ten kto da utratit zviera pre vlastne pohodlie clovek nie je.

marca12
5. jan 2021

Ked odisiel nas pes,tak som si povedala,ze uz nikdy viac nechcem psa,lebo ta bolest a smutok za nim boli priserne. Nechcem to uz nikdy zazit. A predsa po case som zatuzila po psovi. A mame psika. Byva na dvore,ale my sme cele dni vonku,takze je s nami. Netrpi nijako,vybehany je. Kym sme v robote tak drichme a poobede uz je s nami.

marca12
5. jan 2021

@evica01 nas chodi s nami vsade. To je len vyhovorka,aj ked je pravda,ze tazsie sa hladaju miesta,kde ta akceptuju aj so psom. A clocloNasmuvek musi byt velky psickar,aby ho bral ako clena. Nasmu je aj jedno,ked ho nechame na den u rodicov.pozna ich velmi dobre. Skor predosly psik uz vo vyssom veku zle znasal,ked sme ho uz nebrali,ked nevladal dlhsie prechadzky. Raz sme ho museli nechat doma,isli sme na svadbu do zahranicia. Boli sme 2 noci prec a videla som,aky bol smutny,oci zatecene slzami a skoro nas prevratil,tak sa tesil. Co on uz vtedy v jeho stave ledva presiel,ale vtedy skakal ako steniatko.

3petka
6. jan 2021

@mergimar Jasne a v útulku by mu už bolo super zatvorenemu v klietke však? A neviem kto by si zobral takého starého psíka. Boli sme pri ňom až do konca a netrpel vôbec, takze áno najlepšie.

cevricek40
6. jan 2021

My sme mali v byte psa,dali sme starým rodičom aby neboli sami a my sme čakali prvé bábo odvtedy nemáme v byte psa.

evica01
6. jan 2021

@marca12 to aj nas psik chodil s nami aj na dovolenky. Chorvatsko, Taliansko, Praha... pekne s pasom, zacipovany.
Bol to malinky psik.

Paci sa mi na tejto teme, ze sa buduca majitelka radsej dopredu informuje. Ten kto nevie co to obnasa mat psika, tu starostlivost, financie, darovanie lasky (aj prijimanie samozrejme), nech si radsej zisti ako to chodi. Ze aj na tej dovolenke treba rano vstavat a veru aj v noci chodit vencit. Tolkokrat omielane "pes nie je hracka" je taka pravda.

autor
6. jan 2021

@evica01 ano presne to je cieľom tejto témy. Ľudia veľmi ospevujú svoje psiky ale ako čítam a zamyslim sa aj nad negatívami tak ma kúpa psíka dosť odrádza. Je to síce pekne že s vami psik napríklad spi v posteli ale ta druha stránka že koľko krát sa vam do nej aj pocika alebo nedajboze pokaka či povracia tak to nie je veľmi prijemne :D a hlavne to obmedzenie že stále mu zháňať stráženie alebo seba obmedzovať že nemôžete ísť všade kam chcete ísť.. hmmm ... ta predstava mat miláčika je pekná ale realita je častokrát dosť drsná nie je to len o mojkani

chvostik1
6. jan 2021

Ahoj, s tým kakanim a cikanim do postele len kvôli tomu, že tam havkac s majiteľom občas polezi, preháňaš. Milujúci psíčkar sa nerovná humusak. A u psov je to presne tak ako s deťmi, robí potrebu kade tade len kým je ešte malý a neosvoji si hygienické návyky. Presne ako dieťa alebo mačka.

A neviem si celkom predstaviť kde všade a ako často chceš chodiť keď si psíka nemôžeš vziať so sebou alebo poprosit susedu, rodicov, dobrú kamošku aby ti psíka nachovala a vyvencila keď nebudes doma. Lebo aj tu plati, že keď sa chce, tak sa dá vsetko.

Takže evidentne si veľmi pohodlná keď už len z toho čo si si tu prečítala, je pre teba pes bremeno, ktoré ta odmedzuje v tvojom vlastnom pohybe. A toho psíka reálne ani nemáš.

Keď chceš psa len "mojkat" choď občas pomôcť venčiť psíkov do útulku. Ty sa pomojkas, nenaburas svoj komfort a ešte urobis aj dobrú vec.

autor
6. jan 2021

@chvostik1 nesúdim to len z týchto príspevkov. Ľudia okolo mna , známi atd mi hovorili kadejake príhody. A teda psik sa povracia a pocika nie len keď je maly. Akurát to neni možno až tak časté ako pri steniatku. A počúvam ako psy štekajú cely čas kým pan nie je doma (keď je v práci napríklad)... a volať každý den niekoho nech ho vyvenci kým si v práci je blbosť .. ten psik asi trpí keď steka vkuse keď je pan preč..

autor
6. jan 2021

@chvostik1 a vies no deti kakaju a cikaju do plienok a nie kade tade 😁

marsmykkok
6. jan 2021

@autor zober si nejakého psíka z útulku do dočasky, pomôžeš a vyskúšaš si nanečisto či to zvládneš

chvostik1
6. jan 2021

Zabudas na fakt, že psík reaguje na zvuky, na ľudí (myslím tak keď prejde človek popred bránu, zaklope na dvere) keďže stráži.

Ja ti neviem. My sme mali psa aj v byte kým sme sa neprestahovali do domu a keď už bol pes naučený na to kde má vykonávať potrebu, tak sa nám nestalo, že by sa vyspinil do interiéru. Pekne vydržal vždy kým sme sa vrátili zo skoly. Ani ty sa nepocuras niekde len tak keď nemáš niekde nemáš možnosť ísť na wc... Hold ale toto psíka treba naučiť. Nenaučí sa to sám....

Čo sa týka grckania, toto je vec čo neovplyvnis. Koľkokrát sa aj dieťa alebo dospelak povracia do postele lebo mu príde zle náhle. Zvieratko grcat do wc ani vedra nenaučiš. Lebo keď na nich príde grckanie, tak akoby zamrzli a vždy ich pred "nevoľnosťou" nejaku dobu napína (u zvierat to nie je ako u ludi, že hodia sablu hneď) máš čas na to aby si psa z postele zložila keď si v tej chvíli nahodou pri nom.

chvostik1
6. jan 2021

To kakanie a cikanie v porovnaní s deťmi som u detí tým "kade tade" myslela práve do plienok keďže psy plienky nenosia....

chvostik1
6. jan 2021

Hovorim vyskúšaj si mať psíka formou dočasky ako spomína marsmykkok a sama prídeš na to či si alebo nie si stavaná na to mať psíka minimálne na 10 rokov

autor
6. jan 2021

@chvostik1 no s tou docaskou dobry nápad 👍

mergimar
6. jan 2021

@3petka Vam keby dali na vyber ci klietka s pravidelnym jedenim, pitim a vencenim, s veterinarnou starostlivostou v pripade potreby a s nadejou, ze si Vas adoptuju, by ste volilli radsej smrt? A to je pre Vas utecha, ze ste boli pri nom ked ste dali zabit psa aj ked ste nemuseli? A ze vraj netrpel? Pes je velmi vnimavy tvor a vedel, ze ho idete zabit, to si budte ista. Takze trpel a velmi, ze ste sa ho len tak pre nic za nic poslali na smrt.

alvaluka
6. jan 2021

Psik cika a kaka od malicka do dospelosti tak ako ktokolvek. Male steniatko sa ti moze vyspinit v interiery ale aj decka sa ucia na nocnik aj psa treba ucit, kde ma vykonavat potrebu. Mali sme psov, co byvali vnutri a ano kym sa nenaucil, tak sa hlavne pocural, ale naucili sme ho a poton sa uz pytal von. Pogrckal sa dokopy par krat. Ak chces mat psa v dome/ byte musis pocitat, ze sa mu budes venovat a ucit ho. No a potom spanie v posteli, nauc ho spat v pelechu a ziaden problem. Ak by si si obstarala dansku dogu alebo vlkodava, tiez s nimi chces spat v posteli?
Ak chces fungovat tak, ze v pondelok kupis letenku a v utorok vecer niekam letis, tak to psa radsej nemaj. Hoci myslim, ze s mackou je to podobne, tiez by si musela riesit kto by sa o nu postaral.

autor
6. jan 2021

@alvaluka mne nevadí psa vychovať k niečomu. Ale nikde nie je zaručene že keď to psa naučíš tak už to nikdy neurobí - napríklad že sa už nikdy nepocika dnu ani nepokaka , moji známi mi vraveli že ich maltezak bol od mala vychovávany na samotu kým boli v práci a aj tak vystekaval vkuse nonstop cely čas kým boli preč a neprestal to robiť ani po 5 rokoch ... bežne sa im pocikal z ničoho nič aj keď bol nedávno vonku tak sa pocikal na gauč alebo do koberca... a toho sa na bojim že síce ho môžem naučiť a učiť dookola ale aj tak to bude robiť 🤷‍♀️

chvostik1
6. jan 2021

Malé psíky sú celkovo asi viac štekavé. Častejšie si ucvkrnú ak sa veľmi tešia alebo naopak keď sa boja... My sme vždy mali plemena veľkého vzrastu takže to neviem veľmi porovnať ale podľa mňa asi aj od plemena veľa záleží.

alvaluka
6. jan 2021

Moja skusenost je taka, ze nasim psom sa nehody nestavali. Mali sme vo vnutri dvoch psov po sebe, prisli sme domov z prace, zo skoly a pustili ich von. Na zaklade fora asi tazko zisit akeho psa vychyta clovek. Vychova nezarucuje nic ani u psov, ani u ludi.
Damy, co sa stazovali na hovienka vsade na okolo by mali nadavat na majitelov tych psov, ktori nie su schopni ich zobrat, ked uz maju psa 🤷‍♀️

3petka
6. jan 2021

@mergimar Nebolo to len tak pre nič za nič. Áno aj keby mne dali na vyber beriem smrť miesto klietky. Tam by trpel a trpel by aj pri iných majiteľoch poznala som svojho psa viem ako sa správal u cudzích a aký bol. A je stupidne porovnávať život človek so zvieracím ale to y nepochopíš lebo máš klapky na očiach a len svoj krátkozraký názor.

mondolina
6. jan 2021

@3petka
Krátkozraké je dať zabiť člena rodiny aj keď zvieracieho...len preto, že sa už nehodí. A nielen krátkozraké, ale veľmi smutné.

alazala
6. jan 2021

Môj pes sa Nikdy od svojich cca 6tich mesiacov nevyspinil dnu a ani nič neznicil. Teraz má 4 roky. Keď bol malý chodili sme venčiť každú hodinu, za každé hovienko vonku pamlsky a veľká pochvala. Teraz neexistuje, že by sa vykadil uprostred chodníka napr, ani v lese, vždy ide nabok. Ale ako som už písala, psa si treba vycvičiť a to chce čas a obetovať pohodlnosť. A tiež tie mini psy sa o dosť ťažšie výchovajú. Takže ešte raz - kto nechce obetovať čas a pohodlie, nech psa nemá! A je to jedno či má 10ha záhradu alebo 1izb byt. Naopak, nie sa "obetovať", lebo to musí byť pre človeka radosť a zábava, tak za to sa pes svojou spoločnosťou vie pes tak odmeniť, ako žiadny iný živý tvor ❤️

3petka
6. jan 2021

@mondolina nikto nepovedal že sa nehodil. Keď chceš byt múdra tak čítaj čo ľudia píšu.

mondolina
6. jan 2021

@3petka
Reagujem na teba, jediná píšeš, že ste dali psa utratiť.

3petka
6. jan 2021

@mondolina ale dôvod že sa nehodil tam nebol. Ak by bola taká istá situácia aká bola urobila by som úplne to iste... A môžeš má tu haniť koľko chces

mondolina
6. jan 2021

@3petka
Napísala som, že je to veľmi smutné...nič iné.

3petka
6. jan 2021

@mondolina smutne to je jasne, logicky som sa na tej situácii nesmiala. Čítaš čo píšeš, alebo máš zlu krátkodobú pamäť?!