Kto prekonal Covid - 19?
Je tu niekto, kto bol testovany pozitivne na Covid - 19?
zaujímaju ma symptomy..tiez sme mali chore deti minuly tyzden, nadcha kasel a tento tyzden mi bolo velmi divno, bolest svalov, zimnica, unava dva dni potom deň nic a na 4den zapal hrdla, ziadna teplota, dnes uz hrdlo zapalene nemam a citim sa o trochu lepsie, mam trochu nadchu akurat. Syn este pokasliava a ma nadchu, teplotu sme nemali.
@slazo mne dr povedala že 14dni karanténa to prečo môže ma nechať 14dni
@butterfly333 No uvidíme naše príznaky potom možno predlzia
Mali ste prosím Vás skúsenosť s točením hlavy, resp.pri chôdzi aj strata ako keby rovnováhy ?
Neviem či je to symptóm covidu, alebo niečoho iného ?
Pozitívny test, 5 dni “klasické” príznaky, točenie hlavy začalo až na 6.deň a pretrváva už 7 dni vkuse.
Dakujem
Tiež môžem pridať vlastnú skúsenosť s covidom, som 8.deň po pozitovnom testovaní, zo začiatku žiadne výraznejšie príznaky, nemala som ani teplotu, ani kašeľ, asi na 3.deň začali bolesti pod lopatkami, sťažené dýchanie, ktoré mám dodnes, neviem sa poriadne nadýchnuť , je to veľmi nepríjemné. Toto ochorenie je zvláštne u mňa tým, že je veľmi premenlivé, čo sa týka príznakov... 1 deň je celkom fajn, potom prídu 2 dni, kedy mám bolesti ucha, hrdla, hlavy, potom ďalší deň zasa v pohode a takto dookola... ale chrbát pod lopatkami a sťažené dýchanie trvajú.
@tamicinska ahojcek tak my tiež prekonávame covid , ja som začala byt slabá takto pred týždňom v piatok, v sobotu dom už ležala s teplotou ale do 38 ale v nedeľu som už teplotu nemala , ale bolesť svalov kĺbov to trvalo do pondelka, bolela ms normálny koža na celom tele, len uzrieť sa uterákom to bolo utrpenie, a hlava ani nehovorím, nevládala som stať mala som zabraté. V pondelok testy a samozrejme pozitív to som už pomaly strácala čuch Sj chut od utorka dom bez, ale dnes rano tuším začínam niečo cítiť. Jesť mi nechuti jem len preto že žalúdok si pýta. Kašeľ mám ale nedusi má. Hádam to už horsie nebude.
@brita7777 na otázku či máš kovid tu odpoveď nenájdeš, tie príznaky sa tak strašne líšia od osoby k osobe. Niekto to má ako chrípku, niekoho bolí chrbát, niekto iba stratí chuť. Odpoveď je test aspoň antigenovy . Ak nemáš kde, tak sa izoluje 10 dní karantena, alebo po odznení príznakov ešte plus tri dni. Deti do 8-10 rokov (škôlkari takmer všetci) zvyčajne nemajú žiadne príznaky alebo len tak mierne, že rodičia si ledva všimnú.
@stascha telefonujem s pozitívnymi nejaké dva mesiace, je to tak rôznorodé, ale v tomto jednotné. Ak sú deti s horúčkami a soplom a kašliskom kovid to neni. Ale ak dva dni hovorí nosom, jeden deň má 37,2 alebo 37,5 alebo ho 2x preženie alebo jeden deň trochu boli hlava buďte v strehu milí rodičia, na nich sa zistí keď o pár dní zaľahnú v horuckach a bolesti. Ale je to fajn, že to najcennejšie čo máme deti to znášajú ľavou zadnou. Každý si povieme kiež by som radšej ja bol chorý ako moje dieťa.
Prosím vás ako a kedy je vyplatená covid PN ? Pozitívna som bola teda aj v karanténe od 1.12 do 15.12. Ďakujem
@butterfly333 dobrý večer ja som bola COVID PN od 31.10. Do 9.11.a vyplatili mi PN 15.12.
@87nika1 ďakujem tak asi teraz v januári.
dbry denchcem sa spytat niekde som tu videla ze sa nejako vola strnaka na FB o post kovide syndrdome nieco podobne..neviemto najst a na fb sa mito neukazue prosim neviete nazov na fb?
@nika185 dobrý deň, chcem sa opýtať, ste už v poriadku? Dúfam že áno 🙏
@martinka1712 zdravím,po pravde stále nemám chuť, čuch, zadychavam sa aj po vyše dvoch mesiacoch a nemám toľko síl ako predtým,skôr sa unavim, kašeľ pretrváva, ale áno určite mi je lepšie, len ako sestra pracovať v tom overale a stitoch a v prostredí chorých nieje ľahké,sme aj veľmi vyčerpané, takže ten zdr. stav sa ani nemá ako zlepšiť, ale fungujem a niesom jediná, musíme, neviem či ste pozitívna,ak áno prajem z celého ❤️ skoré uzdravenie a nielen vám,ale všetkým
@nika185 proim a nemate nejake grify od lekarov co si treba dat na imunitu aelbo podbne?okrem klasicky decko cecko zinok mylsim ze keby to funguje tak uz su vsetci predavkovani a zdravi z toho ja to berem od septembra a mam pocit akoby som hadzala do studne ze sa to u mna straca v tele bez efektu
@nika185 ach, to mi je ľúto :( áno som pozitívna ja aj moja mama, mama už stihla zkolabovat, 10ty deň má teploty, už začala veľmi kašľať. Ja 6ty deň pozitívna, od včera kasel a tlaky na chrbte a na hrudi. Ja sa už tak bojím co ešte príde, mame vôbec nieje lepšie, a ja mam pocit ze u mňa sa to len začína. Doma mám trojmesacne babo. Poviem vám ze su to najhoršie dni môjho života. Musíte byť ozaj vyčerpana v práci, je mi strašne ľúto z celej tejto covid situácie. Prajem vám skoré uzdravenie a veľa zdravia a taktiež všetkým čo bojujú s touto pliagou
@mrkvicka060 no ja som momentálne 7mi deň pozitívna, mala som prvé 3 dní nádchu, teplotu nemám absolútne, taktiež ani bolesť hlavy. Ani kašeľ nemám vôbec. Cítim strašnú únavu, strata čuchu, chuti a bolesť svalov akú som ešte nezažila nevládzem stat na nohách.
@martinka1712 skuste davať tbl. Nalgesin sú protizápalové a znižujú teplotu a striedať s Novalginom, raz jeden raz druhy o 6 hodin, odšťavovať pomaranče a citron do toho, ak by teloty nešli pod 39 dajte jej zábaly, na kašeľ je dobrý Acc Long, je to taka tbl, ktorá sa dá rozpusťiť vo vode a vypiť 1x denne, uvoľňuje hlieny z priedušiek, skoré uzdravenie prajem

@katkabg presne i ja tak isto symtomi