icon

Kto profituje z tém o Lgbt?

3. sep 2023

Premýšľala som nad tým, kto profituje z tém o Lgbt.
Keď si vezmete, vždy pred voľbami sa to začne riešiť, vyťahovať. Najprv som si myslela, že to viac riešia konzervatívci a tuto tému vyťahujú na to aby sa neriešili veci ako korupcia ekonomika. Ale v poslednom období vidím, že s týmito témami prichádzajú skôr liberáli. Ako keby na tom stala a padala politika SR. Ľudia potom riešia ako a prečo registrovať nejaké lgbt páry, ktorých je tu 5 a pol dokopy, miesto toho aby sa riešili reálne problémy zadlžené krajiny. Celkovo to nahráva len tým, ktorí tým krajinám požičiavajú peniaze.. A predlžuje sa tak doba splácania, navyšuje sa štátny dlh. Ako keby tie témy boli umelo vnasane do spoločnosti, aby sa nimi zaoberala miesto skutočných problémov štátov.

aaaa1111
3. sep 2023

@petamich bezdetne pary maju potencial priniest deti do spolocnosti. len bohuzial sa to nepodari (a to je jedno, z akych dovodov). homosexuali maju potencial nulovy. ak niekto chce nieco od statu, tak by don mal v prvom rade nejako prispievat. a dnes je system nastaveny tak, ze stat profituje jedine z ludi, ktori privadzaju na svet novych danovych poplatnikov, to je holy fakt

zmrzlinka2021
3. sep 2023

@aaaa1111
Este raz:

Co ti vadi na tom, ze by uzatvarali manzelstva?

Vozickar nevyjde, lebo to neda, ale uzavriet manzelstvo gayom NIE JE problem

aaaa1111
3. sep 2023

@mb2021 to vidno na tych pochodoch, co za hodnoty tito pomateni jedinci prinasaju...

viestta
3. sep 2023

@aaaa1111 rodinu tvoria rodicia a deti, a vobec nie je podmienkou aby rodicia boli zosobaseni. A aj nezosobaseni rodicia maju mat rovnake prava ako ti zosobaseni, pretoze povinnosti maju rovnake. Aj rodicovske, aj danove. Su nezosobasene pary nejaka podradnejsia kategoria ludi, ktorym budeme upierat ich naroky ale zaroven od nich budeme pozadovat plnenie vsetkych ostatnych povinnosti?
A len tak k tym tvojim fantazmagoriam k vdovskym dochodkom:
Vdovsky dochodok sa pocita z odvodov neboheho, nie z toho co odviedli jeho deti do systemu, pretoze tie do systemu odvody neplatili.

https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/doch...
Suma vdovského dôchodku je 60 %
starobného dôchodku, na ktorý mal alebo by mal nárok zomretý manžel ku dňu smrti

mb2021
Odpoveď bola odstránená
aaaa1111
3. sep 2023

@zmrzlinka2021 pravo uzatvarat manzelstvo ma patrit len ludom, ktori maju potencial zalozit rodinu

kristiii
3. sep 2023

@aaaa1111 takže keď tvoje (alebo kohokoľvek) deti odídu v dospelosti žiť do zahraničia, tiež by ste s manželkou mali podľa tvojej logiky stratiť nárok na očr (na manželku), vdovské...a všetky ďalšie výhody. Lebo veď tu po vás nebudú daňoví poplatníci 🤦

aaaa1111
3. sep 2023

@mb2021 tak nech si zalozia rodinu, maju deti a problem vyrieseny

maranta_leuconeura
3. sep 2023

@aaaa1111 rodina zena, muz a dieta je nejaka utopicka predstava. Realne rodiny su aj ine. Samozivitelky s detmi, partneri bez deti, dospele dieta s rodicom, viacgeneracne rodiny, macochy a otcimovia, pestunski rodicia aj homosexualni partneri s detmi... Preco chces priznavat prava nejakej idealnej predstave a nie realnym rodinam, ktore su medzi nami?

zmrzlinka2021
3. sep 2023

@aaaa1111
A to mas z kade?
Poznam kopec manzelskych parov bez deti, mnohi aj dobrovolne.
Co s tym urobime?

Nasilu ich rozvedieme?

Deti nie su povinnost, ale volba.

anonymanonym
3. sep 2023

@aaaa1111 len ludom, ktori maju potencial zalozit rodinu? Takze ani hetero ludia, ktori su neplodni a nechcu ani adoptovat nemaju podla tvojej logiky pravo na manzelstvo?? Alebo ti hetero ludia, ktori jednoducho deti nechcu?? Alebo ti hetero ludia, ktori podstupili sterilizaciu??

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janage
3. sep 2023

@aaaa1111 a ktoráže to spoločnosť je postavená na rodine? Tá polovica rozvedených, čo už nežijú v manželstve, či tá časť čo sa ani nevezme lebo im papier netreba? Prípadne ti, čo majú manželku aj deťmi a milenku, či nemanželské deti? Či toť model 1 otec a futbalová 11 a kým matky držia hubu a krok tak hej sú rodina.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
3. sep 2023

@janage prečo zachádzate do takých extrémov? To znie ako reči vlastným nestastnym životom nahnevanej ženy

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hanka50
3. sep 2023

@aaaa1111 akoze ty si extremne mimo ,to som este ani nevidela😒

autor
3. sep 2023

@maranta_leuconeura myslím ze pani nemá problém s priznaním práv týmto extrémom.
Lebo to skutočne nemá byť ideál takéto rozpadnute rodiny, nefunkčné vzťahy, či siroty.
Len netreba zamieňať možný ideál a to, čo je správne s tým, čo je nesprávne alebo co je bohužiaľ realita dnešných dní.

janage
3. sep 2023

Lebo toto sú fakty štatistického úradu o počte deti narodených v manželstve a mimo, počte uzatvorených manželstiev a počte rozvodov. A realita, aká je v tomto štáte. Či sa hráme ako deti, keď zavriem oči, nebude to existovať?

maranta_leuconeura
3. sep 2023

@aaaa1111 fuh vies co, ja som do manzelstva nevstupovala aby sme sa rozmnozovali, ale preto, ze chcem po boku muza stravit svoj zivot. Mozno bude nas zivot bezdetny, mozno nie. Nastastie toto stat neskuma a v nejakej lehote nas nerozvedie, ak nenaplnime ,,detske kvoty". Ale ktovie mozno aj to raz pride s tymto tmarskym pristupom 🤔

autor
3. sep 2023

@kristiii nevidím problém v jednom podpise ak sa to týka dospelých osôb. Ale vidím problém v tom, ako sa to cele propaguje. Začína to LGB, a potom už sa riešia kadejaké zmeny pohlaví pocity ze som niečím iným, čím nie som.. Podobne demagogie.
Ako to skutočne nechcete alebo to nevidíte o com to je?
A nie, nie je to len o tej registrácii partnerstiev. Pozrite sa kam sa to v zahraničí uchyluje. A to skutočne nie je správne, ani rozumne toto podporovať.

maranta_leuconeura
3. sep 2023

Autorka a co tak tychto ludi ,,z rozpadnutych nefunkcnych nespravnych rodin" rovno potrestat, kedze sa nespravaju tak, aby by sme chceli. Vezmime im sirotske, vdovske, vyzivne, danovy bonus, mozno sa potom daju ,,na poriadok" 🤦🤦🤦

janage
3. sep 2023

Napíšem inak, nevadí Slovákom, že jeden z hlavných predstaviteľov má x nemanželských deti s x partnerkami. Ešte ho aj budú obhajovať. Ale nedaj boh, aby to bol homosexuál v dlhotrvajúcom vzťahu. To je Fuj. To by neprekusli. Však sme kresťanský štát.

petamich
3. sep 2023

jeden z hlavnych predstavitelov nasho statu ma x deti s y zenami a este hlasa o tradicnej rodine 🫣 tolko k tomu, kam sa to ubera a ani nemusime nahliadnut do zahranicia

toto je v poriadku ano? 🙂 ale zli zli inak orientovani ludia, ktori chcu mat pravo na oficialny zvazok a prava a povinnosti s tym spojene

mb2021
Odpoveď bola odstránená
petamich
3. sep 2023

@janage 😂😂 myslis na to na co ja

mb2021
Odpoveď bola odstránená
janage
3. sep 2023

@mb2021 keďže neviem o nikom kto by sa verejne k takému zväzku hlásil, nože povedz meno.
A verejné sa zrejme nehlási, lebo slovači nevadí keď muž sa správa jak posledný samec na zemi, čo sa musí množiť a občas dáku preplieska. To je akceptovateľné a politickej kariére neublíži.
Opačne by to zrejme velice ublížilo v kariére a tradičný volič tradičnej rodiny by neprekusol.

viestta
3. sep 2023

Autorka, demagogia je akurat to co sa tu siri, ze budeme sa drzat len tej "tradicnej" rodiny aj ked uz davno sa ukazalo, ze sobasny list okrem dedicstva, vdovskeho a informacii o zdravotnom stave nic nezarucuje. Denne vidime mnozstvo nefunkcnych manzelstiev, ktore drzi pokope kadeco ine ako laska a ucta a na druhej strane mnozstvo "netradicnych" rodin funguje uplne v pohode, len su im upierane niektore prava. Demagogia je to, ze za spravne sa povazuje upieranie prav skupine ludi na zaklade ich sexualnej orientacie. Demagogia je upieranie prav dalsej skupine ludi, len na zaklade absencie jedneho administrativneho ukonu. Pritom kazda z tychto skupin ludi ma voci statu a spolocnosti rovnake povinnosti ako ti "s papierom".

aaaa1111
3. sep 2023

@kristiii ano, v zapadnych krajinachh to takto funguje