icon

Kto rád stavia puzzle?

Dnes o 07:10

Ahojte, nájde sa tu niekto kto rad stavia puzzle a ma v tom nejaké vychytávky? 😀My vždy doma počas sviatkov začneme a nedokončime a nikdy neviem ako najlepšie tie puzzle uskladniť, aby sme ich celé nerozoberali naspäť do krabice. Kupujete pod ne nejaké stabilnejšie podložky? Ide o puzzle 1000ks. Chceli by sme ich potom zarámovať a odložiť si. Viete dať tip, čo je take najefektívnejšie na čom ich stavať? Pripadne poradiť niečo, na čo ich rovno lepíte? Taký veľký kartón doma nemáme. Ďakujem

dorizzz
Dnes o 07:41

@anonym_autor puzzle sa lepia lepidlom na puzzle. To sa natrie normalne na poskladane puzzle a ked vyschne je to priesvitne. Urcite nelepit po jednom dieliku lebo sa mozete pomylit. Najprv poskladat, potom zlepit.. my dame pod poskladane vzdy papier na pecenie, potom sa nam nezalepi stol. Skladajte od krajov, vzdy najprv najdite krajne dieliky, potom pokracujte tak, ze skladajte farebne podobne dokopy, pripadne od kraja farebne co vam tam zhruba pasuje. 1000kove puzzle sa neda poskladat za 1 ani za 2 dni, my hi zvycajne skladame tak tyzden. Lebo velakrat si treba oddychnut, odist od toho na dve tri hodky, lebi sa to pletie vsetko uz dokopy, zalezi aj od narocnosti. Treba sa pozerat casto aj na obrazok na krabici a podla neho skusat co asi kde ma byt podla typu, farby.. posledne dieliky potom delime na dvojkove, trojkove atd- podla toho kolko maju fifikov😁 a skusame jeden za druhym ktory kde sadne. Tazko sa to takto vysvetluje 😀.

anonym_ba20d3
Dnes o 07:48

Rovno by som nelepila, človek robí omyly a niekedy, zle vyrátas medzeru. My máme vyslovene dosku na ktorú to staviame, potom celé chytím a dám nabok a lepime až keď dostaviame

226lenka
Dnes o 08:04

V Hornbachu si dám vyrezať dve sololidové dosky, na jednej puzzle skladáme a druhou potom puzzle prikryjeme , keď odkladáme, aby prach na nich nesadal. Potom poskladané puzzle zalepime lepidlom na puzzle, a dáme zaramovat. A skladáme tak, že začíname najprv okraje, potom sa púšťame do zvyšku.

amdornik
Dnes o 09:22
@226lenka

V Hornbachu si dám vyrezať dve sololidové dosky, na jednej puzzle skladáme a druhou potom puzzle prikryjeme , keď odkladáme, aby prach na nich nesadal. Potom poskladané puzzle zalepime lepidlom na puzzle, a dáme zaramovat. A skladáme tak, že začíname najprv okraje, potom sa púšťame do zvyšku.

@226lenka ja mám zakúpené tvrdé spisové dosky A1 - sú na klasicky rozmer 1000. Keď som spojila dve dokopy, zložila som na nich 3 000.