Kto sa zastane nášho štátu v politike?
Ahojte nechcem tu rozprúdiť nejakú diskusiu extra, ale prosím vás, tí čo sa vyznáte v politike a v tých okolo veciach... to fakt nie je nikto kto by sa mohol nášho štátu zastať a kontrolovať to tu že čo sa tu deje?
moze zasiahnut europska komisia avšak v obmedzenom režime, inak sme suverenny štat
Ta hanba pred celou EU.... Paneboze
Také niečo ako riadenie z vonka nie možné, sme suverénny štát.
@derdia Neviem ako je to myslene, ale sme samostatny stat, teda si mozeme robit co my chceme a zastat sa vieme len my. Teda protestovat, nesuhlasit, dat najavo zakazdym ako teraz pri knihach a pri tom ako sa tu spravaju muzi k zenam, ze je to nevhodne.
A ano, ukazuje sa to, aka silenost to bola - stat skolkarov, teraz to len vsetci v nemom uzase sleduju. Pretoze kazdy normalny clovek vie, ze nenechas skolkara riadit jeho vlastny zivot a uz vobec nie, aby riadil aj tvoj a nenechas skolkarov, samostatne v skolke, aby si robili co oni chcu. My ano, tak to vyzera Slovensko a tu su vysledky. Silene.
EU vie zasiahnut, ale len v rozmedzi toho, kde idu EU peniaze a kde nedodrziavame to k comu sme sa zaviazali, jednoducho ziaden diktat z Bruselu, aj preto mozu len ako cudzi rodic na ihrisku, len zlahka komentovat, len sledovat nakolko ohrozuje take dieta mna, moje deti, moj/nas majetok a to je cele.
Ale je na to smutny pohlad - ono ako na kazde take opustene dieta v parku. Tak aj na nas teraz v globalnom meradle.
nechapem, ako "zastal"? vsak stat je predsa suvereny, zvrchovany... u nas dokonca demokraticky. Co si kto zvoli, to ma.. jedine co sa moze diat, je ze povstanu volici. Ak by doslo k nejakemu "zvrhnutiu" vlady a k dalsim volbam. A je otazne ako by to u nas pomohlo. Ked ako ekonom pozeram tie opatrenia a nezmysly (a to uz ROKY, nie len teraz rok) tak myslim, ze rozum odisiel z tadeto...
Madarska sa kto zastal? Ked su sprosti, musia si to vyzrat. Tam sa skor dialo to, co tu. Zdrazovanie, tunelovanie, spoplatnenie za vyber z bank, Orban im u Putina vybavil "lacnejdie" energie. Tiez dobre na tom zahucali. Tam je tiez polovica dezole naroda spokojna, ze maju autokraciu.
@stanulienkat bola si niekedy v madarsku? :DDD turistika, mesta, nebodaj nemocnica? :DD A co takto cesty? :D
jedna vec je spravat sa ako blbec, rozhadzovat peniaze a nezabezpecit nic, okradat obcanov a druha je stat si za nejakymi svojim hodnotami a nazormi a nenecaht si diktovat od EU vsetko, koho si do krajiny pustis, co budes a nebudes podporovat atd.
@simca06022011 ano, ale to maju oni roky. My sme dlhodobo na chvoste Europy. Turistiku mali vzdy, maju historiu, kulturu. Ich neporovnavaj s nami. My nemame desatrocia co ponuknu-z toho Fico pri moci minimalne 13 rokov. Oni boli uz za sociku inde ako my. Nas porovnavaj s Cechmi. Ahaaaa....ani na nich sa nechytame.
@stanulienkat my sa tak môžme porovnávať s Rumunskom, kdeže česi - tí sú už dávno pred nami, už za socíka boli kdesi inde. 😉
@simca06022011 neviem,neviem akože aké cesty? Myslíš tu chuderku diaľnicu, s ktorej schádzaš rovno na kruhac? Dediny bieda ešte horšie ako u nás. Prejsť úsek z východu do Rumunska trval viac ako 3hodiny? Chudera navigácia bola s toho v riti.
@deti95060810 rumuni su pred nami,za nami sú už len bulhari
Lenze keď sú všade známi... Atd tak sa dá všetko.
Proste sme v dezolátnom stave... A nik sa nás nezastane. Ved už siahajú tak na nás zivot ze až.... faktúry sa dajú vystaviť hocijako a proste to nerieši Veď koľko miliárd, miliónov, už sme teda dostali z EÚ na nemocnice štátne a ako vyzerajú, však tam nie je v nich urobené nič a teraz napríklad, keby nám povedia že máme zaplatiť ja neviem ešte aj daň zo vzduchu tak akože všetci ju budeme platiť? A z čoho budeme žiť za chvíľu? Napr chata minuli rok na týždeň pre 2 rodiny 1100 teraz 2100....to co uz je. A to je zo všetkým tak.
@stanulienkat nie len mali roky, maju KOPEC Novych, opravene kupele, kupalisko v kazdej onej, cesty tiez nemaju 30rocne... ja neporovnavam, ty si vytiahla ako su dezolati spokojni... lenze oni MAJU a to je rozdiel. Maju problemy tiez, na ktore nie su zvyknuti, skolstvo ma rozne zmeny a pod, s ktorymi nesuhlasia. Ale nemaju ludia taky problem so vsetkym. Ano isli im njeake ceny hore (ale nic katastrofalne, stale tam nakupim lepsie ako tu, najma madarske produkty a nie holendske ako u nas napriklad).
My nemama historiu kulturu? vsak kazdy ma plnu hubu aka uzasna kultura, historia v nasej malej krajine, aka najkrajsia priroda, co inde nemaju... (ehm, mam za sebou par tisic km, cez tu hroznu zapadnu europu, kde ani stromy nerastu, posledny vikend a teda hahaha). A cuduj sa svete.. zrazu neporovnavajme. Nie my tu nemama nic, mame lesy a prirodu v dezolatnom stave, vsade bordel. Staci hodit tenisky a zbehnut na turu do HU. TO su lesy. Obriadene, upratane, aj po tazbe dreva to tam vyzera, normalne a nie ako rozbombrardovana krajina. nemocnice, aj ked nemaju nove vsetky, ale prides, vysetria, osetria pomozu a ides domov, necaka ta tam uvrieskana sestra a opity lekar. A takto by som vedela porovnavat do nekonecna. Takze nazvat ludi, dezolatmi, za to ze napr. nepodporuju rozne kvetnate nazory zapadu, ze sa im nepaci, ze im tam lozia migranti, napadaju na hraniciach policajtov, lozia po dvoroch, ze sa im ako krestanskej krajine nepaci propaganda gender veci aktualnych alebo hocico, je smiesne. Najma kritika z krajiny, kde ludia nevedia ani urobit nic, ani si vybojovat nic. Kiez by viac krajin vedelo povedat naozaj svoj nazor a stat si za tym. Nie nezmysly plnit. Ale nechcem sa hadat, len poukazat na to, ze je rozdiel volit niekoho kto neurobi nic pre krajinu, len roky kradne a rozdava, a niekoho kto si stoji aj ked za svojimi pre niekoho "extremnymi" nazormi, a vraj manipuluje atd, ale nema ta krajina nejaku extra nudzu. Viditelnu ako u nas. Lebo nervozita medzi ludmi je neskutocna.
@tetapetra no neviem, chodim tam dost casto a ziadna bieda tam na cestach nie je, naozaj ak sme nesli na nejake lazy do lesov a pod tak take tankodromy ako zazivam napr. medzi nasou obcou a krajiskym mestom sme nezazili, dialnica nehrkoce ako ta nasa, co je cela vyhrkana.. :DDD takze neviem.. asi chodim po inom madarsku, tak niekolko krat do mesiaca :DD Ci to terno u nas je ta uzasna dialnica od rakuska, co ma ist do ziliny ci kde a skoncili sme .. nikde.. a museli letiet cez vajnory a pol hodinu bludit v n oci ako sa vymoceme na inu dialnicu domov? ALE cedule su, to ano.. :D to ci nieco trva dlho je aj otazka vzdialenosti a ano aj toho, ci tam je dialnica alebo sa trajdas po tych nekonecne dlhych cestach cez dediny. keby si sla cez vychod sr na severe tiez neprejdes ten rok za pol hodinku po dialnici ;)
@simca06022011 nechodím často, ale to malo mi stačí. Nakoľko cesta do Rumunska je aj bez diaľnice a to je zbohom rodina. Nechvalim slovenské cesty akosi nemám čo, ale zase Maďarsko nie je žiadna sláva. Hoc pravdou je,my sme s diaľnicami už asi skončili, Maďari ich ešte stále robia. V Maďarsku ani netušis že je diaľnica 🤣🤣nám prechádzala cez križovatku. No Bratislava je mega, stále zle vybehnem
@tetapetra jasne, rozumiem. Ale ani z polska na ukrajinu nemas dialnciu (cez SR).. viditelne nie je priorita hu robit slovakom dialnicu do rumuska.. proste tam kde nepotrebuju, ot nie je priorita :D Ani zapadne staty nemaju dialnice hala bala vsade, kde si zmyslis, vprvom rade su tam, kde maju najvacsi vyznam a treba ich, tak zase tie naroky treba primerane... kotuce na aute si si nikde nepokrivila po tej ceste ako my tu? :DDD ci?
@simca06022011 ty si bola v Madarsku kde? Lebo staci ist na vychod a uvidis tu "prosperitu". Zial, uz nas predbieha aj Rumunsko, aj ked aj tam su oblasti, ktore su zabudnute v 19. storoci. My sme urcite startovali s lepso poziciou ako Bulharsko a Rumunsko a kde sme? Este aj z toho co nam dala EU sme dokazali vela uspesne utopit vo vreckach "nasich ludi".
A dialnice, staci sa pozriet na siet dialnic v Polsku. Alebo v CR, tohto roku otvorili jeden, a o chvilu otvoria aj druhy usek dialnice na Karlove Vary z Prahy. Za 10 rokov co tym smerom chodim ju uz maju postavenu skoro celu. Kazdy rok minimalne 20 km novej dialnice A to nie je jedina, ktoru stavaju. U nas sa za ten cas postavilo kolko?
Alebo zeleznicne koridory? Za 20 rokov sme sa z nim dostali z BA do Ziliny, Cesi uz dokoncuju usek z Ostravy na nase hranice.
a preco by nas niekto mal zastavat? sme samostatny stat, uz tu jeden pokus bol, v 68 osmom a jak to dopadlo vieme.
len si to vyzerme vsetko, ideme brutal z kopca, este tak 10-15 rokov to jaks taks pojde, ale ked pojdu do dochodku husakove generacie, tak padneme na hubu vsetci.
@derdia Dnes rano som citala, ze sa konala nejaka diskusia medzi koalicnymi a opozicnymi poslancami. Koalicny poslanec tam rozpraval take bludy, ze napr. osamelej matke sa bude zit lahsie, lebo potraviny pojdu dole. Tie ostatne tovary, ktore pojdu hore, ona aj tak nekupuje. Takze jej klesnu vydavky a bude sa mat lepsie. K tejto diskusii bolo aj divacke hlasovanie a v tom vyhrala koalicia so 77,5% hlasov. Neverila som vlastnym ociam!! Takze volici koalicie to este stale nevidia, stale su spokojni. Uz neverim, ze by sa mohlo nieco v buducich volbach zmenit. Uz naozaj jedina sanca je odstahovat sa odtialto prec.
@viestta predstav si aj na vychode :DDDD ja si myslim ze kazda jedna krajina ma oblast ktora nie je tak "vymodernizovana", vychod sa tam podla mna skor venuje polnohospodarstvu, vinarstvu a tak aj vyzera, plus su samozrejme aj obcania menej "zabezpeceni", ale popravde zubar ich osetri zadarmo ;)) vedela si? svokrusa este tam u zubara neplatila nikdy... pre mna prosperita nie su len panelaky, mrakodrapy a dialnice. Aj ako sa ludom zije je dolezite, ci maju zakladne potreby naplnene primerane. je jasne ze cim dalej od hlavneho mesta, tym je to take.. skromnejsie.
A k vladam... ja myslim, ze obcania si krajinu aj sami dokazu zhumplovat, svojimi volbami, preferenciami a hlavne takym postojom, na co pracovat, na co toto a hento, na co riesit nieco, ved aj tak nic nezmenim... Pretoze akakolvek vlada pride, bude musiet urobit razne zmeny, drasticke. Popravde by som bola rada, keby rpisla vlada stylu dzurinda a spol ako prisli pred rokmi (teraz nemyslim, specialne oni, ale reformatori, kt znormalizuju co to zase aj ked sa to nebude pacit).
a toto je uz ako co? sme suvereny stat s demokratickymi volbami. kto nas ma akoze kontrolovat? zapredana EU ktora sluzi amerike a za poslednych 15rokov priviedla EU krajiny k uplnej degradacii a ekonomickej recesii? ta EU ktora len rozhadzuje prachy na nezmysli a nemoralne veci, stve do vojny a kasle na svoje obyvatelstvo? a ked tu matovic &spol uplne rozvratili stat , zadlzili ho na generacie a bol tu bohapusty fasizmus, to Ti nevadilo? treba prestat citat propagandu dennikan, sme, aktualit, nenechat sa manipulovat neustalymi vyfabrikovanymi kauzami ktore sa tu tlacia, a nebudes takto bluznit a mysliet si ze nas musi niekto 'dat do laty'.
@simca06022011 tie ceny im vyskocili dost. Mame vzdialenu rodinu a su v prdeli, co tam maju. Ale je pravda, ze je rozdiel, ked sa aj kradne, aj nieco inovuje. Toto sa vsak nas bohuzial netyka. Ani sa nic za byvalych smerackych vladach neinovovalo, ani neinvestovalo. Myslim do nasho spolocneho. Samozrejme, ze sa inovovalo a investovalo do majetku "nasich ludi". A nasa turistika a priroda? Ja nemam rada take HEJSLOVACTVO, kde sa rochnime aku mama krasnu prirodu, milych ludi, malebne dedinky. MAME VELKY PRD. a to, co nam tu Taraba s Huliakom vyklcuju, vystrielaju a znicia, uz nikto neda dokopy. Pravdu? Ja ked mam moznost ist ma turistiku, do prirody, zamky, hrady...-idem radsej do Ciech. Staraju sa o vsetko, o historicke pamiatky, priroda, hrady.a hlavne MILI LUDIA A PERSONAL v tychto ustanovizniach...A to si nerobim iluzie, ze tam sa nekradne. Ja ako bezny clovek si nedovolim ist do Tatier, aj ked dufam, ze sa tam dostanem dovtedy, kym si to nasi ludia rozdelia na svoje haciendy, zjazdovku a kym tam neurobia Disneyland.
@majoranka24 ludia tomu nerozumeju vobec. Preto tapkaju. Preto volia takychto rozdavacov, a zdieracov, ktori sypu tieto kadejake navrhy podla toho ako sa vyspia (mimochodom co su to za odbornici tito politici?? )
@stanulienkat ja tam mam blizku rodinu a nie su v prdeli.. tak neviem
A ja nepisem ze sa nekradne, VSADE sa kradne, a dava svojim ludom. Ale ten rozsah, co dostanu ludia, a co sa rozhajdaka je podla mna iny a vidno to na vysledku.
😀
no, ani to dho netrvalo a uz tu mame hlas ludu hlas bozi o jedinej PRAUDE
@majoranka24 no ved ficiak povedal, ze co ako, tak pracka zdrazi, ako casto kupujeme pracku... ale ostatne, to budu super ceny😝

Hovorí sa,že futbalu a politike rozumie každý.