Kto si dáva prihlášku na špeciálnu pedagogiku v Bratislave?
kto rozmýšľa, že si dá prihlášku na šk rok 2015/2016
@medovka14 ale myslím cez elektronickú prihlášku čo majú oni link na stránku www.AiS2 alebo na www.prihlaskavs.sk alebo cez aký link? ...
@monikad77 ja som šla cez stránku uniba.sk a tam ma to preplo samé na stránku https://e-prihlaska.uniba.sk/ais/start.do
a aj diaľkovo sa dajú viaceré odbory študovať, nie sú len dva na výber, viem ze je to uvedené v manuály na vypĺňanie prihlášky, ale tu je údaj z minulého roka, tento rok je to inak, skus si stiahnuť info BA ich stránke, myslím že to je prehľad odborov 🙂
pozerala som info a našla som toto aj pre ostatných
Bakalárske štúdium - externé
Organizácia externého štúdia prebieha na PdF UK v akademickom roku 2015/2016 v zmysle §
55 ods. 7, § 89 ods. 5 a § 92 ods. 3, 4, 14 zákona č. 131/2002 v znení zmeny 363/2007 Z. z. a
v súlade s § 60 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách v znení zmeny 363/2007 Z. z.,
podľa ktorej externú formu štúdia charakterizuje prevažne samostatné štúdium a konzultácie.
Externé štúdium je na Pedagogickej fakulte UK spoplatnené.
Poznámka: Na študijné programy označené (*) budú uchádzači prijatí na základe
talentových skúšok. U študijných programov označených (**) očakávame priznanie
akreditácie v akademickom roku 2014/15.
A/ Jednopredmetové študijné programy FŠ SŠ R PP
- učiteľstvo anglického jazyka a literatúry E Bc. 3 25
- francúzsky jazyk a kultúra E Bc. 4 25
- španielsky jazyk a kultúra E Bc. 4 25
- románske jazyky a kultúry** E Bc. 4 25
- učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 3 30
- nemecký jazyk v interkultúrnej
a transkultúrnej komunikácii E Bc. 3 20
- učiteľstvo pre predprimárne vzdelávanie* E Bc. 3 50
- učiteľstvo hudobného umenia* E Bc. 3 20
- sociálna práca* E Bc. 3 55
- sociálna pedagogika a vychovávateľstvo E Bc. 3 30
- psychologické a kariérové poradenstvo
pre jednotlivcov s postihnutím** E Bc. 4 20
- špeciálna pedagogika dospelých osôb s postihnutím** E Bc. 4 40
- špeciálna pedagogika¹ E Bc. 4 60
¹ V rámci študijného programu špeciálna pedagogika si študent v prvom ročníku na základe
konzultácie s príslušnými tútormi vyberá dve z nasledujúcich špecializácií:
Špeciálna pedagogika- poradenstvo
Pedagogika mentálne postihnutých
Pedagogika zrakovo postihnutých
Pedagogika sluchovo postihnutých
Pedagogika telesne postihnutých, chorých a zdravotne oslabených
Pedagogika detí s poruchami učenia
Pedagogika detí s poruchami správania
Pedagogika detí s NKSStrana 8 z 8
B/ Kombinované študijné programy FŠ SŠ R PP
- učiteľstvo anglického jazyka a literatúry
a učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 4 15
- učiteľstvo španielskeho jazyka a literatúry
a učiteľstvo anglického jazyka a literatúry E Bc. 4 10
a učiteľstvo francúzskeho jazyka a literatúry E Bc. 4 5
a učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 4 5
- učiteľstvo francúzskeho jazyka a literatúry
- učiteľstvo francúzskeho jazyka a literatúry
a učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 4 5
- učiteľstvo psychológie
a učiteľstvo anglického jazyka a literatúry E Bc. 4 30
- učiteľstvo psychológie
a učiteľstvo španielskeho jazyka a literatúry E Bc. 4 5
- učiteľstvo psychológie
- učiteľstvo psychológie
a učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 4 15
- učiteľstvo psychológie
a učiteľstvo slovenského jazyka a literatúry E Bc. 4 20
- učiteľstvo slovenského jazyka a literatúry
a učiteľstvo španielskeho jazyka a literatúry E Bc. 3 5
a učiteľstvo nemeckého jazyka a literatúry E Bc. 4 10
Vysvetlivky:
FŠ – forma štúdia RP – riadn;
ahojte študentky 😉 , som rada, že som našla túto diskusiu, lebo pred pár dňami som dostala ponuku od mojej riaditeľky, aby som si urobila aspoň bakalára špeciálnu pedagogiku, že by ma chcela posunúť v mojej práci kúsok ďalej. Keďže ja už jednu VŠ mám, študovala som externe, pri dvoch deťoch, veľmi sa mi do toho nechce, ale táto škola je dobrá investícia. Som však prekvapená, že štúdium bude trvať 4 roky, to ma naozaj neteší 😒 Ozaj ste si už podali prihlášky? Budú aj prijímačky? Budem rada keď si tu budeme vymieňať informácie 😉
ahojte kočky, ja študujem 3. roč. denného štúdia. držím vám palce. Teraz sa to dosť pomenilo, pootvárali aj iné odbore takže neviem či vám budem vedieť pomôcť, ale ak by ste predsa mali nejaké otázky kľudne mi píšte 🙂 🙂
@lwhiterose ahoj, mňa by zaujímala náročnosť tohto štúdia, viem, že študuješ denne a ja chcem externe, len ma zaujíma, či sa bude dať zvládnuť kombinácia rodina, práca, štúdium. Bude aj nejaká prax alebo výcviky? Ďakujem 🙂
@lwhiterose ahoj, ja sa hlásim na denné, a ak to nevyjde, tak diaľkovo.. no bojím sa trocha toho, že mám 32, maturitu na obchodnej a ze ak bude veľa žiadosti, tak sa nedostanem... nevieš, čo sú plné obsadene všetky ročníky? ci je veľký záujem...
@medovka14 nás je cca 60, druhákov okolo 100 a prvákov neviem. takže myslím že je veľký záujem. Jedna moja spolužiačka sa bála že ju nevezmú na denné, tak si dala aj na externé. Vzali ju externe a potom po prvom semestri si podala žiadosť že chce prejsť na denné a schválili jej to. Takže aj tak sa dá🙂
@lwhiterose ja som to tiež tak urobila, bud denne alebo diaľkové mam na prihláške 🙂
@sylvia30 ahoj, ak už máš VŠ pedagogickeho smeru, už nemusiš isť na bakalarske študium špecped., stačí ti prihlasiť sa na doplnujuce či špecializačne (už sa nepamatam ako to nazvali) cez celoživotne vzdelavanie na https://www.fedu.uniba.sk/index.php?id=3218 a študium v tom pripade trva 2 roky a končí sa normalne štatnou skuškou a obhajenim prace.
@elisadavinci ja nemám vyštudovaný pedagogický smer 😒 , mám socku a k tomu špecku v MPC, ale to bola veľmi nízka úroveň, okrem prednášok Tichej, tá bola TOP 😵
😖 aha, tak držim palce ...... a nedajte odradiť učitelmi, niektori su tam fakt exoti 😀 ale možno si vačšinu z nich zažila, ak si to študovala cez MPC, lebo niektori tam prednašali. a dokonca ak donesieš z MPC ten výkazúindex či čo to bolo, že si u nich už absolvovala prednašku aj skušku, tak ti to možno uznaju a nemusiš na skušku (zaleží od učitela), ale stalo sa aj take že kolegyni odpustila Slezakova skušku a na skuške jej dala predsa otazky na vypracovanie. vtedy kolegyna vystriedala všetky farby, lebo sa neučila, kedže vraj nemusela. ale bola to len naťahovačka 😀 Slezakova jej zapisala tu istu znamku do indexu, na aku spravila skušku v MPC.
a baby, čo chcete toto študovať kvoli autizmu, pred 2 rokmi sme mali až 1 prednašku ohladom autizmu, a všetko take ,čo sme vedeli už z praxe. takže vela od toho nečakajte a možno nebudete skamane alebo budete prijemne prekvapene.
@elisadavinci vďaka, som veľmi zvedavá, čo ma tam čaká, ale teda dúfam. že to štúdium mi aj niečo dá...
@iwhiterose ahoj tak som rada, že aspoň niektorí sa popridávali to tejto diskusie....mňa by zaujímala jedna vec vraj si spolu s mentormi po prijatí na špeciálnu pedagogiku máme vybrať dve ako keby špecializácie alebo neviem ako to nazvať, je to pravda? a ak ano čo si myslíš že je dobré...ďakujem
@monikad77 ja uvazujem nad specialnou pedagogikou,no viac ma to taha k ucitelstvu predskolsky vek.neviem sa rozhodnut.so specialnou pedagogikou ma si nevezmu do skolky,nevies?a vlastne,kde vsade ma specialna pedagogika uplatnenie?
@sunshineka tak tu som to skopírovala z ich stránky
Možnosti uplatnenia absolventov
Absolventi študijného odboru špeciálna pedagogika sú spôsobilí
vykonávať podľa dosiahnutého stupňa profesiu:
Vychovávateľ pre špeciálne výchovné zariadenia – 1. stupeň (Bc.)
Pedagogický asistent - 1. stupeň (Bc.)
Učiteľ špeciálnych škôl a poradenský pracovník – 2. stupeň (Mgr.)
Vedecko-výskumný pracovník – 3. stupeň (PhD.)
ty ak chceš škôlku na to je skôr predškolská a elementárna pedagogika si myslím
@medovka....ahoj mám ešte jednu otázočku ...potvrdenie od lekára si dávala na samostatnom tlačive? neviem totiž nájsť na tej prihláške nejakú časť kde by sa to potvrdzovalo
Ahojte studujete tu niekto na uk spec. Ped v ba?

ale myslím cez elektronickú prihlášku čo majú oni link na stránku www.AiS2 alebo na www.prihlaskavs.sk alebo cez aký link? ...