Kto študuje prekladateľstvo - tlmočníctvo?
ahojte, studuje/val niekto prekladatelstvo-tlmocnictvo? v BB najlepsie. potrebujem trochu poradit,hlavne,kde sa s tym budem moct zamestnat a ci by nebolo potom lepsie dat si jazyky ako ucitelstvo.
@denisece ja som mala štátnice v roku 2008 a hmm... moc si už nepamätám koľko bolo tých učiteľov. mam AJ-ŠJ. tak tú NJ-FJ neviem posúdiť, ale určite aspoň zopár z nich boli dobrí odborníci, aj keď teraz ako nad tým rozmýšľam... na ŠJ to bolo horšie...čo už, ako si povedala, časom a praxou sa z nás môžu stať skutočne dobrí prekladatelia.
@palomablanca mna preklady a tlmoc. aj celkom bavia, ale neviem si predstavit zivit sa tym, resp. iba tym. Pat rokov stresu a nevyspatosti pocas vs mi stacili. Neviem si predstavit, ze by som mala mat zivnost a zit tak stale. Uvidime, ako to nakoniec vypali
@starsirius ahoj ja studujem 5. rocnik zacinam. ozvi sa do ip ak chces. dps idem teraz robit od sept. ale chodim sem malo. ale odpoviem rada na tvoje otazky.
@palomablanca chcem sa ťa opýtať, porÁd mi prosím koľko si pýtať, ak chcú ma zobrať do Bp. Tlmočiť im. .ohladom uzavretia zmluvy s novým klientom-oblasť čistiace potreby veľkosklad nitra.mne poradila spolužiacka50na deň.lebo je to prax a za to tí vlastne ani platiť nemusia.chcem to určite.volali by ma častejšie.no a ako riešite keď si pýtajú od vas faktúru?.
Tak gratulujem! ;) Uf, dochadzat kazdy den...klobuk dolu a sa necudujem, ze to mas uz rada za sebou :D Ja som v juni robila aj statnicu z Aj a Spanielcinu som mala na gympli (matura pred x rokmi), potom nejake studium tu v ZA a rada by som sa jej venovala viac, ale v Spanielsku som nikdy nebola (v anglicku ano) a mam pocit, ze bez pobytu v danej krajine sa do toho jazyka uplne nevzijem...ty si pobudla aj nejaky cas kdesi v spanielsky hovoriacej krajine??
@iva87 Ktovie aka uroven spanielciny bola vyucovana UMB okolo roku 1998 lebo vtedy som tam robila prijmacky na cestovny ruch + Aj + Sj....teraz sa uz ta VS citim "stara", ale jazykovka tu v Ziline ma myslim dost dobru urovn tak asi skusim pokracovat tam...a ako pisu niektore baby, nie j podtstaneci clovek vie a ako dobre ale najma aby sa vedel "predat"! Spanielcina je krasna tak snad sa snou uplatnime! Ved ju snad neovlada az take vela ludi na SK 😉
@cammille ahoj a ako mozes prekladat, ked to nemas vystudovane? Lebo ja si otvaram zivnost na prekladatelstvo, ale musim mat statnicu z jazyka, do alebo z ktoreho chcem prekladat. Pytam sa, lebo som si tiez myslela, ze po anglicky viem super a teda budem toto robit,
Touto cestou by som sa chcela aj opytat, ci niektora z Vas vie, ktory stupen statnej jazykovej skusky musim mat na otvorenie zivnosti "prekladatelstvo, tlmocnictvo"
Dakujem 🙂
joj sot 14. dokoncila 5 ročne trapenie moje, tak som rada, konecne Mgr.... zasluzila som to , cely studium - 5 rokov s detmi....2 roky s jednym, posledne 3 s dvomi. ale mam to :D V BB na FF UMB - nanovo, uz nie FHV....
Študoval niekto v BB prekladateľstvo tlmočníctvo anglický jazyk v kombinácii s francúzskym jazykom?
Ahojte je tu niekto kto studuje na umb v bb prekladatelstvo a tlmočnictvo nemecky jazyk?
taktiez zvazujem prekladat.-tlmoc. na UMB v BB, cisto anglicky jazyk. Uvitam par nazorov na tuto skolu
Viete mi niekto povedat ci sa da robit prekladatelstvo na volnej nohe aj bez statnej skusky na Slovensku? Jazykovu znalost mam, ale danu skolu nie.
Prosím Vás vedel by mi niekto poradiť, aký stupeň jazykovej skúšky by stačil na prekladateľstvo
https://idealagency.sk prenájom tlmočníckej techniky

@palomablanca nie v BB je uroven na styl, co sa nenaucis sam to nevies
v Nitre uplne super, Dr. Svarbova na franine, Dr. Hviezdoslava Zbojnikova, este lepsia, tam ani nemas zlych odbornikov...
a na nemcine boli strasne prisni profesori, ale naucili nas vela za ten rok...
nemcina, anglictina ako tak v bb, ale ostatne jazyky cista bieda, ked ti poviem ze na vsetky predmety su tam cca traja ludia tak to je bieda... akoze kazdy je odbornik na vsetko, v Nitre bola jedna profka na literaturu, druha na gramatiku, tretia na syntax atd... tu vedel kazdy vsetko a dokopy nic takze asi tak...